2022. július 5., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A VIBE Fesztivál tudásfóruma, a Koli három helyszínnel és neves előadókkal tér vissza két év kimaradás után, június 30. és július 3. között. Az idei Koli társszervezője a Mathias Corvinus Collegium (MCC), központi témája pedig: Példaképek. Kihívások. Jövőkép. Az előadói paletta rendkívül színes: művészek, vloggerek, influencerek és még a fellépő zenekarok képviselői is megfordulnak majd a VIBE Koli új helyszínén, a Víkend zöldterületén.

A fellépők inspirálnak, új távlatokat nyitnak, többféle nézőpontot, eltérő véleményeket és tapasztalatokat megosztva az érdeklődőkkel. Többek között olyan előadók érkeznek a Koli helyszíneire (Koli Kert, Koli Oázis és Koli Sétány by Codespring), mint Szirmai Gergely filmkritikus és videóblogger, Varga Csaba hegymászó, Gyurta Dániel magyar úszó és olimpiai bajnok, Fa Nándor hajótervező és -építő, dr. Kádár Annamária pszichológus, dr. Calum T. M. Nicholson kutató, Bethlen Tamás és Gellérfi Gergő, a Formula Podcast főszerkesztője és motorsportszakírója, illetve a TrollFoci mémoldal képviselői.

A Koli Kert és a Koli Oázis a közönségnek olyan előadókat fog bemutatni, akik hasznos tudással szolgálnak. Így a fesztiválozók a szórakozás mellett betekintést nyerhetnek inspiráló előadásokba, olyan emberektől tanulhatnak, akik példát tudnak mutatni. A beszélgetések mellett a Koli Sétány állandó programokkal várja az érdeklődőket. „Teljes gőzerővel szervezzük az idei Kolit, és ahogy az eddigi években is történt, biztos vagyok benne, hogy a zenei programok mellett nagyon sokan lesznek itt is. Több mint 50 meghívott vesz részt idén a beszélgetéseken, így bárki kedvére válogathat majd a témák közül. Ezzel a fesztiválozóknak olyan nappali programokat biztosítunk, amelyeken feltöltődhetnek, tanulhatnak, ötletet meríthetnek és inspirálódhatnak. 

A Koli helyszíne is változott, átkerült a Víkend Strandkomplexum zöld területére, és ezáltal központi teret foglal majd el a fesztivál körforgásában” – nyilatkozta Rés Konrád-Gergely, a VIBE Fesztivál igazgatója. „Olyan magyar nyelvűképzést biztosító egyetemek, oktatók is részt vesznek majd itt, amelyek/akik bemutatják a karok és szakok képzési kínálatát, ezzel feltárva a lehetőségeket és buzdítva a fiatalokat a továbbtanulásra. Ezenkívül több partnerszervezet is készül tevékenységekkel, programokkal” – részletezte a KMDSZ részéről Pál Hunor, a Koli koordinátora. 

A VIBE Fesztivál területén lévő Koli programjain bárki részt vehet, nem szükséges bérlet vagy napijegy kiváltása, és megközelíthető a Víkend strandja irányából. A program a Vibe honlapján böngészhető. A Koli programjainak támogatója a Codespring, társszervezője a Mathias Corvinus Collegium.