2020. május 30., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Nem tudtak felülkerekedni a csapatot sújtó gondokon a Marosvásárhelyi CSM teremlabdarúgói, vereséget szenvedtek Gyergyóremetén egy vegytiszta amatőr együttestől a 2. liga első fordulójában. Lucian Nicuşan csapata elveszítette több jó játékosát a nyári szünetben, a megmaradtaknak pedig teljes mértékben hiányzik a motivációjuk, miután egyrészt semmibe vették a tavalyi munkájukat, és nem iratkozhattak be az 1. ligába, másrészt a klub tetemes tartozásokat is felhalmozott a játékosokkal szemben, és nincs perspektíva sem, aminek motiváló ereje lenne.

A motiváltság különbsége mutatkozott meg a gyergyóremetei mérkőzés első néhány percében, amikor a meccset kicsit könnyen vevő vendégeket lerohanó házigazdák már a 8. percben négygólos előnyre tett szert. Innen próbált meg felállni a CSM, de szünetig maradt a négygólos különbség, csak mindkét csapat rúgott még 2-2 gólt.

A második félidőben a CSM vészkapusos taktikára váltott, ezt jól ismerik a marosvásárhelyi játékosok, s így csökkentették a különbséget, de nem tudták megakadályozni a remeteieket, hogy újabb gólokat lőjenek, így a meccs 9-7-es hazai sikerrel zárult.

Ha a felsőházba jutás a CSM célkitűzése, a folytatásban alaposan össze kell szedje magát, így az első forduló azt mutatta, hogy a Dévai West, amely másfél tucatot rámolt a gyergyóiak hálójába, kapott gól nélkül, kiemelkedik a mezőnyből, és az előző idényből tudjuk: Kézdivásárhely is erős csapat.

A teremlabdarúgó 2. liga a hét végén folytatódik, a marosvásárhelyi csapat pénteken 18 órától fogadja a Korondi Juniort a Sportcsarnokban. 


Eredményjelző

Teremlabdarúgó 2. liga, 2. csoport, 1. forduló: Gyergyóremetei Kereszthegy – Marosvásárhelyi CSM 9-7 (6-2)

Gólok: Ivácson, Sándor, Doltea 2-2, Puskás, Len, Gál, illetve Togan 3, Szőcs 2, Dobai, Cucuiet.

További eredmény: Dévai West – Gyergyószentmiklósi Inter 18-0. A Korondi Junior 2017 – Kézdivásárhelyi KSE mérkőzést ma játsszák.