2020. augusztus 8., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Újabb vereséget szenvedett az 1. liga alsóházában a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, ezzel közelebb került a kiesési övezethez. Pedig a kupa elődöntőjének első menetében elért 5-1 után érkezett Jászvásárra, ahol előbb a bajnokságban, majd a kupában  (az elődöntő visszavágóját szerdán játsszák) is ellenfele egymásnak a két csapat. A tegnapi meccsen ajándékozó kedvében volt Leo Grozavu csapata, hiszen erre a találkozóra aztán nem lehet ráhúzni a klisét, hogy megérdemelt lett volna a jászvásári győzelem, meg hogy az eredmény a mérkőzés képét tükrözte. Ellenkezőleg…

Már a találkozó elejétől a Sepsi OSK birtokolta többet a labdát, tetszetősen kipasszolta a sokat futó, nyomást gyakorló ellenfelet, utóbbiak kifulladásában bízva. A kezdő Axinte kapuját azonban nem sikerült komolyabb veszélybe sodorni. Aztán derült égből villámcsapás, Jászvásár úgy szerzett gólt, hogy egy helyzetet sem hozott össze. Niczuly elügyetlenkedett egy hazapasszolt labdát, Luckassen pedig góllal köszönte meg az ajándékot. Ezt követően még nyomasztóbb lett a háromszéki fölény, és szünet előtt Fülöp Istvánnak sikerült fejjel góllá váltani Dimitrov beadását.

A második félidőt azzal az eltökéltséggel kezdte az OSK, hogy megfordítja a meccset, ám egy újabb ajándék megakasztotta a lendületüket. A középpálya elvétett egy beavatkozást, Luckassen futott fel egyedül, de beadása csak a Sepsi OSK védőit találta az ötösön. Ez is elég volt azonban, mert Tincu, senki által nem zavartatva, a labda higgadt átvétele helyett öngólt érően piszkált bele.

Miután így karácsonyra is kimerítette az ajándékozást a sepsiszentgyörgyi csapat, Jászvásár felvette a sündisznóállást, és a sűrű védelemmel lehetetlenné tette az amúgy is ideges OSK-csatárok dolgát. Végül – ha már az ajándékoknál tartunk – Marica partjelző is adott egyet a házigazdáknak. Jászvásár néhány ellenakcióval próbálkozott a teljes csapattal támadó OSK fellazult védelme ellen, a partjelző pedig elengedett egy nyilvánvaló lest a házigazdáknak, Horșia pedig a hálóba lőtt a teljesen kiszolgáltatott Niczuly mellett, teljessé téve a végeredményt.

A Sepsi OSK-nak így most már csak három ponttal előzi meg az első kieső helyen állót, hat fordulóval a vége előtt. 

Leo Grozavu csapata szerdán ismét Jászvásáron lép pályára, a kupa elődöntőjének visszavágóján, majd a bajnokságban hétfőn lép ismét pályára, ezúttal hazai környezetben, a Chindia Târgoviște ellen.

Az első gólt követő pillanat: a Niczuly bődületes hibáját kihasználó Luckassen örvendezik

Fotó: Pro SportJegyzőkönyv

Labdarúgó 1. liga, alsóház, 8. forduló: Jászvásári CSM Politehnica – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 3-1 (1-1)

Jászvásár, Emil Alexandrescu stadion, nézők nélkül. Vezette: Marcel Bîrsan (Bukarest) – Ovidiu Artene (Vaslui), Mihai Marica (Beszterce). Tartalék: Florin Mazilu (Szatmárnémeti). Ellenőr: Costin Toma (Karácsonkő).

Gólszerzők: Luckassen (25.), Tincu (50. – öngól), Horșia (65.), illetve Fülöp István (43.).

Sárga lap: Passaglia (30.), Luckassen (83.), De Iriondo (90+1.), illetve Fülöp István (3.), Dimitrov (20.), Celea (65.),. Achahbar (80.), Carnat (82.).

CSM Politehnica: Axinte – Cabral, Klimavicius, Frăsinescu, Șerban, Grădinaru, Passaglia, Mihalache, Horșia (79. De Iriondo), Omoh (59. Chacana), Luckassen (88. Zaharie).

Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov (46. Diaz), Tincu, Celea, Fl. Ștefan, Achahbar, Vașvari, Fülöp István (70. Deaconu), Carnat, Šafranko (76. Karanović), Ștefănescu (70. C. Popescu).


Eredményjelző

Labdarúgó 1. liga:

* felsőház, 5. forduló: Gyurgyevói Astra – Bukaresti FCSB 3-2; 6. forduló: Medgyesi Gaz Metan – CSU Craiova 1-2, Bukaresti FCSB – FC Botoșani 1-1.

* alsóház, 7. forduló: Jászvásári CSM Politehnica – Nagyszebeni Hermannstadt 2-3, Academica Clinceni – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1-0, FC Voluntari – Chindia Târgoviște 2-0, Konstancai Viitorul – Bukaresti Dinamo 1-0; 8. forduló: Jászvásári CSM Politehnica – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 3-1.