2018. november 13., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Erdély nagyobb városaiban Sikeres nők iskolája címmel szervez konferenciasorozatot az RMDSZ országos nőszervezete a megyei nőszervezetekkel közösen. 

Erdély nagyobb városaiban Sikeres nők iskolája címmel szervez konferenciasorozatot az RMDSZ országos nőszervezete a megyei nőszervezetekkel közösen. A múlt heti kolozsvári rendezvény után holnap Marosvásárhelyen kerül sor arra a találkozóra, amelyen az érdeklődők kilenc sikeres nőt ismerhetnek meg. A rendezvényről Csép Éva Andreával, a Maros megyei Nőszervezet elnökével beszélgettünk.
 
– A Sikeres nők iskolája elnevezésű konferenciasorozat második állomása Marosvásárhelyen zajlik, majd következik Csíkszereda, Nagyvárad, Szatmárnémeti. A kezdeményezés alapötlete az volt, hogy szeretnénk megismertetni, megmutatni azokat a sikeres hölgyeket, akik környezetünkben élnek, akik mellett, lehetséges, hogy elmegyünk az utcán, de nem tudjuk, hogy mit alkottak, hogy miért lehetnek büszkék arra, amit maguk után hagynak; nem tudjuk, hogy miben tudnak nekünk segíteni és miáltal válhatnak példaképpé számunkra. Úgy vélem, a siker szubjektív módon ítélendő meg, és meggyőződésem, hogy nagyon sok sikeres nő van körülöttünk, akik helytállnak munkahelyükön, a szakterületükön, a családban, és – ami nagyon fontos – a közösségért is dolgoznak. Példaértékű tevékenységükkel ösztönözhetik a nőket, bátoríthatják őket, lendületet adhatnak, emiatt kíváncsiak vagyunk történetükre. Első alkalommal szervezünk ilyet rendezvényt, de szeretnénk, ha időközönként a Női Akadémiával közösen próbálnánk hasonló előadás-sorozat keretében sikeres nőket felsorakoztatni.
– Kik a meghívott előadók?
– Pedagógust, civil szervezet vezetőjét, vállalkozót, orvost, rádiós személyiséget hívtunk meg, kilenc olyan hölgyet, akiket sikeresnek tartunk. A rendezvényt Koreck Mária, az RMDSZ marosvásárhelyi Nőszervezetének elnöke, Brassai Zsombor, a megyei RMDSZ elnöke és Peti András alpolgármester, a marosvásárhelyi RMDSZ elnöke nyitja meg, a beszélgetést Besenyei Sarolta és Karácsony Erdei Etel moderálja. Előadók lesznek: Borbély Melinda rádiós személyiség, Csatlós Orsolya PR-menedzser a 
T-jobsnál, Gogolák Margit vállalkozó, Kovács Zsuzsa pedagógus a Művészeti Iskolában, Kozma Mónika vállalkozó, a Maros megyei Nőszervezet EP-képviselőjelöltje, dr. Mártha Orsolya orvos, egyetemi tanár, Simon Ildikó vállalkozó és Simon Judit, a HIFA Románia Egyesület elnöke. Meghívottunk Hegedüs Csilla, a Kulturális Minisztérium államtitkára, EP-képviselőjelölt, aki a nőszervezet szerepéről, fontosságáról is beszél. A holnap 14 órakor a Maros Művészegyüttes kövesdombi előadótermében kezdődő, két modulban zajló rendezvényünkre – amelyen a résztvevőknek lehetőségük nyílik kérdezni is az előadóktól –, nemcsak nőket, de férfiakat is várunk, hiszen bizonyára ők is kíváncsiak a sikeres nőkre. A rendezvény egyben jó alkalom lesz arra is, hogy megemlékezzünk az április 11-i magyar költészet napjáról. Bemutatásra kerül az Elutazni Önmagunkhoz... című verses-zenés József Attila-est, ami a találkozó ünnepélyes záróakkordja lesz. A belépés díjtalan.