2022. június 30., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A nyolcadik forduló mérkőzéseivel folytatódott a női labdarúgó 1. liga felső- és alsóházi rájátszása.

Az alsóházban érdekelt Ladies a Nagybányai FF csapatát fogadta, és némi meglepetésre 3-1-es vezetésre tett szert az első félidőben. A kétgólos előnyt azonban nem tudta megtartani, és a kilencven perc végén a nagybányaiak zártak 4-3-as előnyben. A vereség ellenére a marosvásárhelyi együttes jobb gólkülönbségének köszönhetően megőrizte az összesített 9. helyét.

Az alsóházban egyébként már nincs tétjük a mérkőzéseknek, noha még két forduló hátravan, ugyanis Galac és Târgoviște biztosan kiesik. Annál izgalmasabb a bajnoki címért zajló küzdelem, hiszen Borgóprund megőrizte egypontos előnyét a zsinórban 11-szeres bajnok Kolozsvári Olimpiával szemben, miután 2-0-ra legyőzte a Székelyudvarhelyi Vasas Feminát. A borgóprundiak vasárnap Temesvárra látogatnak a Polihoz, ha itt is nyerni tudnak, meglepetésre bajnokságot nyerhetnek.


Eredményjelző

Női labdarúgó 1. liga, felsőház 8. forduló: Kolozsvári Olimpia – CSM Alexandria 9-1, Temesvári Politehnica – Bukaresti Fair Play 11-0, Borgóprundi Heniu – Székelyudvarhelyi Vasas Femina 2-0.

Női labdarúgó 1. liga, alsóház, 8. forduló: CSS Târgoviște – Aradi Piros Security 1-10, Marosvásárhelyi Ladies – Nagybányai FF 3-4, Resicabányai Banat Girls – Galaci Universitatea 10-1. A Nagybányai FF – CSS Târgoviște mérkőzést 3-0-ra könyvelték el.