2021. október 27., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Nagyon jól kezdték a labdarúgó 3. liga 2021/2022-es idényét a Maros megyei csapatok. Nyárádtőn a helyi Unirea 2018 egy teljesen megújult kerettel és új edzővel vágott neki az új idénynek, amelyben az egykori FCM 1. ligás játékosa, Victoraș Astafei számít a legismertebbnek, azonban a kezdőcsapatban csak elvétve találunk olyan játékosokat, akik már az előző bajnokságban is itt játszottak.

Az ellenfél, a Gyulafehérvári Unirea 1924 egy félideig jól állta a sarat az idényt nagy ambíciókkal kezdő nyárádtőiekkel szemben, annak ellenére, hogy a házigazdák Săvoaia és 

Astafei révén kétszer a kapufát is eltalálták. A második játékrészben azonban érvényesült a házigazdák keretének nagyobb tapasztalata, és végső soron nagyobb játékereje. A jeget a 2. ligás múlttal rendelkező Istrate törte meg az 51. percben, aki kihasználta az ellenfél védőinek hibáját, majd a 67. percben Săvoaia küldte közelről a hálóba Istrate gólpasszát. A 81. percben Culda egy 18 méterről küldött helyezett lövéssel harmadszorra is bevette a vendégek kapuját, és beállította a 3-0-s végeredményt.

A 3. liga 2. fordulójában Nyárádtő ahhoz a Besztercei Gloria 2018-hoz látogat, amely teniszeredménnyel kapott ki az első fordulóban Szászrégenben.

Jegyzőkönyv

Labdarúgó 3. liga, IX. csoport, 1. forduló: Nyárádtői Unirea 2018 – Gyulafehérvári Unirea 1924 3-0 (0-0)

Nyárádtői labdarúgópálya. Vezette: Alexandru Perju (Galac), Constantin Cantemir (Fogaras), Pavel Cojocaru (Brassó). Ellenőr: Ioan Duma (Nagyszeben), Petrișor Chirtescu (Brassó).

Gólszerzők: Istrate (51.), Săvoaia (67.), Culda (81.).

Nyárádtő: Feier – Bârsan, Aldea, L. Moldovan, Săvoaia, Fl. Pop, Ganea, Iuga, Istrate, Astafei, Culda. Cserepad: Vlasa, Zólyomi, Pogăcean, Cârloanță, Laczkó, Bucur, Toboșaru, Rotaru.

Gyulafehérvár: Ciorgovean – Bârdea, Scrob, Mardare, Codrea, Pocol, Haj, Dehelean, Giurgiu, Morariu, Fetița. Cserepad: Tineiu, Mâlnă, Păcurar Bartók, A. Moldovan, Dănilă, Jurj.

Eredményjelző

Labdarúgó 3. liga, IX. csoport, 1. forduló: Szászrégeni CSM Avântul – Besztercei Gloria 6-1, Nyárádtői Unirea 2018 – Gyulafehérvári Unirea 1924 3-0, Kolozsvári Viitorul – CS Vajdahunyad 1-6, CS Marosújvár – Tordai Sticla Arieșul 2-1, Kudzsiri Metalurgistul – Kolozsvári Sănătatea 2-2.