2020. augusztus 8., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A magyar válogatott kosárlabdázó óriási erőt merít az elvesztett bajnoki döntőből, és szíve szerint már most megkezdené a felkészülést a következő szezonra.

Hanga Ádám bajnoki ezüstérmet szerzett a Barcelonával, ám elárulta, nem tud felhőtlenül örülni neki, hiszen a bajnoki döntőben 69:67-re kikaptak a magyar légiós előző csapatától, a Baskoniától. „Nem tudom úgy felfogni a történteket, hogy ezüstérmet szereztünk, mert egy elvesztett döntő az elvesztett döntő. Ettől persze igyekszem a pozitív oldalát nézni a dolgoknak, és azt, miből tudok építkezni – nyilatkozta a Kossuth rádiónak Hanga, aki a csapat nehézségeire, valamint saját érzéseire is kitért. 

„ Amin a két hónap alatt átmentünk… Voltak problémáink például a fizetésekkel, és a csapaton belül is voltak gondok. De profitáltunk abból, hogy a világtól elzárva három hetet együtt töltöttünk. Összeszokottabbak lettünk, és a hangulat is sokat javult. Az elvesztett finálé miatti haragból és csalódottságból építkezni fogunk. Én például sosem éreztem magam ennyire motiváltnak. Szívem szerint máris elkezdeném a felkészülést a következő szezonra. Nagyon közel voltunk a sikerhez, és az idényben elvégzett munka alapján megérdemeltük volna” – mondta a játékos, hozzátéve: a következő szezonban rettentő éhesek lesznek. Hanga az új edzőről, Sarunas Jasikeviciuszról úgy nyilatkozott, reméli, „ez volt a hiányzó láncszem, és jövőre összeáll a csapat”, mert a cél, hogy minden fronton kupákért, címekért küzdhessenek.

A magyar válogatott játékost egyébként 2016 után újra beválasztották a liga második legjobb ötösébe (2017-ben a bajnokság csapatának tagja volt), ami különösen nagy elismerés számára. „Azért is volt örömteli, mert nem a saját posztomon játszottam, úgyhogy ez a munkám elismerése. Meglátjuk, jövőre milyen poszton számít rám az edző.”