2018. november 13., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Immáron többéves múltra tekint vissza a farsangi bál szervezése egyesületünk tevékenységeinek színes kínálatában.


Immáron többéves múltra tekint vissza a farsangi bál szervezése egyesületünk tevékenységeinek színes kínálatában. Hogy mennyire fontosak az ilyen és ehhez hasonló rendezvények, azt mindennél jobban aláfesti az a valóság, hogy a fogyatékkal élőknek és gondozóiknak nagyon kevés esélyük van a közös ünneplésre, utazásra, az otthon falai közül való kimozdulásra, a rutin és kötöttségek bilincse alóli felszabadulásra. És erre ad választ az egyesületünk által szervezett rendezvények mindegyike, hiszen elsőrendű célunk valós és használható, élhető híd építése a fogyatékkal élők és az egészségesek között. 
Idei farsangi bálunknak is ez volt a célja. Gondosan teremtettük meg annak a feltételeit, hogy a fogyatékkal élők és krónikus betegek elhozzák, elhívják magukkal egészséges hozzátartozóikat és barátaikat. Így tudott együtt ünnepelni közel 150 személy, olyan harmonikus és önfeledt természetességgel, amilyenért évek óta küzdünk.
A farsangi bál 13 órakor vette kezdetét a Blue Pearl vendéglőben. A mulatságra több megye fogyatékkal élő és krónikus beteg jogosultja sereglett össze. A megfelelő körülmények megteremtésében segítségünkre voltak támogatóink: a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal, az Ortoprofil, a Therezia Kft., az Adimag, a Tordai Kft., a Zimex Kft., valamint a Puiul Crăieşti. Ezúton is köszönjük a támogatásukat és segítségüket, amely nélkül nem sikerült volna a bált megszervezni.
A hivatalos megnyitót követően, amelyet egyesületünk elnöknője, Simon Judit-Gyöngyi tolmácsolt a jelenlevőknek, sor került közös táncra, játékokra, közös éneklésre, a jelmezek díjazására, a fogyatékkal élő személyek mesemondására, gitárjátékára és énekére, valamint a tombolajátékra, amelyben mindenki nyertes volt.
A mulatság este 10 óráig tartott. S hogy miben volt más ez a farsang a tavalyi évekhez képest? A közösség egyre szilárduló megtartó erejének megtapasztalásában. Köszönjük, hogy idén is együtt lehettünk!
Csata Éva, a HIFA-Románia Egyesület igazgatója