2020. május 27., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az Olasz Labdarúgók Uniójának vezetője szerint négyhetes teljes felkészülés szükséges ahhoz, hogy a játékosok ne legyenek kitéve a sérülés magas kockázatának a Serie A újraindulásakor.

„Egyelőre nem kellene a kezdési időpontról beszélnünk, ha jó rajtot akarunk – jelentette ki Damiano Tommasi elnök. – Más sportágakban hat hét szükséges, nekünk négy elég, hogy folytassuk a bajnokságot.”

A játékosként 25-szörös válogatott sportvezető szerint mindenekelőtt óvatosnak kell lenni, és az egészségi szempontoknak kell a legfőbb prioritásnak lenniük.

Olaszországban május 4-én kezdhettek el edzeni ismét a sportolók, de akkor még csak egyénileg, szerda óta pedig már csapattréningeket is lehet tartani.

A Serie A küzdelmeit március 9-én függesztették fel a koronavírus-járvány miatt, és jelenleg abban bíznak, hogy június közepétől játszhatnak újra mérkőzéseket, de ehhez még hozzá kell járulnia az olasz kormánynak.

Jelenleg két főbb akadálya van az újraindulásnak. Egyrészt a klubok a június 13-i időpontot szavazták meg, miközben az olasz korlátozások június 14-ig tiltják a sporteseményeket.

Másrészt a klubok kifogásolják azt a szabályozást, hogy ha egy csapatból bárkinek pozitív lesz a tesztje, akkor mindenkinek 14 napra karanténba kell vonulnia, nem csak a betegnek.

Fotó: M4 Sport


Befejezettnek nyilvánították a walesi bajnokságot

Befejezettnek nyilvánították kedden a walesi labdarúgó-bajnokságot, amelyet a Connah Quay Nomads FC nyert meg. A Walesi Labdarúgó-szövetség (FAW) közleménye szerint figyelembe vették a bajnokságban részt vevők egészségét és biztonságát, illetve nem akarják kockáztatni a ligák és klubjaik hosszú távú pénzügyi stabilitását. Kiemelték: a döntést megelőzően kikérték a klubok véleményét.

A Connah Quay Nomads első alkalommal lett bajnok, így indulhat a Bajnokok Ligája következő idényének selejtezőjében. Az előző nyolc évad aranyérmese, a The New Saints ezúttal második lett – mivel februárban 1-0-ra kikapott a Connah Quaytől –, és a Bala Town, valamint a Barry Town mellett készülhet az Európa-liga selejtezőjére.

Az FAW egyelőre nem döntött arról, lesznek-e kiesők és feljutók.