2021. október 27., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

a Magyar Asztalitenisz-szövetség

Újabb világbajnokságnak adna otthont Magyarország, és egy Grand Smash-tornát is vendégül látnának, jelentette be a Magyar Asztalitenisz-szövetség (MOATSZ) elnöke.

Nátrán Roland emlékeztetett rá, hogy Magyarország számos legendás játékost adott a sportágnak, és azon vannak, hogy a következő generációkból is kinőjenek hasonló tudású asztaliteniszezők. Ezt a célt szolgálja az is, hogy 2013-tól kiemelt figyelmet és energiát fordítanak világversenyek magyarországi rendezésére. A World Tour mezőnye minden évben ellátogatott Budapestre, és a magyar főváros sikeres Európa-bajnokságnak (2016), majd világbajnokságnak (2019) is otthont adott az utóbbi esztendőkben. Pénteken  a WTT Contender-versenyre tettek pontot, amely az első európai WTT-esemény volt.


Fotó: a Magyar Asztalitenisz-szövetség közösségi oldala




Nátrán Roland úgy véli, a World Table Tennis életre hívásával a sportág nagyot lép előre világviszonylatban is. „Elősegíti a magyar asztalitenisz fejlődését is, hiszen miközben keményen dolgozunk azon, hogy kineveljük a világ asztalitenisz-legendáinak következő generációját, a fiatalokra ösztönzőleg hat, ha testközelből látják a legnagyobb sztárokat“ – mondta.

A sportági vezető az egyik legfontosabb rövid távú céljuknak nevezte, hogy Magyarország legyen a házigazdája a legmagasabb kategóriájú WTT-versenyek, a Grand Smash-tornák európai állomásának.

„Imádjuk az asztaliteniszt, így imádjuk a világbajnokságot is. Néhány év múlva tehát szívesen újra vendégül látnánk Budapesten a teljes asztalitenisz-családot“ – fogalmazott a magyar szövetség első embere.