2020. április 8., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

a férfikosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya

A februári Európa-bajnoki selejtezők után távozik posztjáról Ivkovics Sztojan, a magyar férfikosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A szövetség (MKOSZ) honlapján közzétett tájékoztatás szerint az elnökség múlt héten a szakvezető meghallgatását követően úgy döntött, elfogadja a lemondását azzal, hogy a szerződésben rögzített felmondási időben igényt tart a munkájára. Ez azt jelenti, hogy a februári Eb-selejtezőkön még Ivkovics irányítja a nemzeti csapatot.

A horvát-magyar szakember január elején jelentette be, hogy leül a Kaposvári KK kispadjára, noha az MKOSZ részéről a felnőtt szövetségi kapitányok alkalmazásának egyik feltétele az volt, hogy élvonalbeli klubnál nem végezhetnek szakmai munkát.

Bodnár Péter főtitkár korábban közölte, vagy hozzáigazítják a szerződést a meglévő feltételekhez és csökkentik a megbízási díjat, vagy újragondolják, hogy ezekkel a feltételekkel milyen kapitánnyal képzelik el a jövőt.

Az 53 éves Ivkovics 2013 februárjában váltotta Rátgéber Lászlót a szakvezetői poszton, s irányításával a magyar válogatott 2017-ben – 1999 után először – kijutott az Eb-re, amelyet a 15. helyen zárt Isztambulban.

A magyar nemzeti csapat a 2021-es kontinenstorna selejtezőjében Ausztriával, Ukrajnával és Szlovéniával került azonos csoportba, amelyből az első három jut ki majd a Németországban, Olaszországban, Csehországban és Grúziában sorra kerülő Eb-re. A kvalifikáció első két mérkőzésén a magyarok Szlovéniát fogadják február 20-án Szombathelyen, majd három nappal később Ukrajnában lépnek pályára.

Fotó: NSO


Kobe Bryant emlékére „átneveztek” egy metrómegállót New York-i rajongói

Kobe Bryant emlékére rajongói „átneveztek” egy New York-i metrómegállót. A múlt vasárnap, helikopterbalesetben elhunyt kosárlabdasztár tiszteletére a Fifth Ave/Bryant Park megálló nevében leragasztották a felirat első részét, és egy saját gyártású Kobe táblával Kobe Bryant Parkká nevezték át a megállót hétfőn, minden bizonnyal ideiglenesen – írta a businessinsider.com. A fotót közzétették a közösségi média felületein.
A Los Angeles Lakers egykori játékosa 13 éves lányával, Giannával és hét másik utassal szenvedett helikopterbalesetet a kaliforniai Calabasasban. Az esetet senki sem élte túl.
Az országban több helyszínen is megemlékeztek a 41 éves NBA-ikonról. New Yorkban a Madison Square Garden például lila és aranyszíneket öltött, a Los Angeles Lakers csapatának színeit. A New York Knicks és a Brooklyn Nets egymás elleni meccsét pedig egyperces néma megemlékezéssel kezdte.

Fotó: Twitter/nyclovesnyc