2019. július 19., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Különleges délutánnal készülnek a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem hallgatói április 16-án, kedden 17 órától a Levél utcai Stúdió 2-ben.

Két előadásra, közönségtalálkozóra és kulisszajárásra várják a harmadéves bábszakos hallgatók és oktatók az érdeklődőket a Levél (Frunzei) utca 9. szám alatt található Stúdió 2-be. A délutáni bábos maratonra egy jegy kiváltásával a nézők mindkét előadáson és az ezeket összekötő beszélgetésen vehetnek részt.

A 17 órakor kezdődő Vízivilág című nonverbális animációs előadás a 0-5 év közötti gyermekeket és szüleiket, nagyszüleiket tenger alatti sétára hívja, amelyben animáció segítségével a szivacsból készített, mértani formákból megteremtett alakzatokkal a nézők szeme előtt víz alatti varázslatos birodalmat tár fel. A képzeletbeli utazás élményét zene fokozza. 

Vízivilág
Fotó: Simon Róbert


A nem csak gyerekeknek szóló félórás előadást kulisszajárás és beszélgetés követi bábművészetet oktató tanárok vezetésével. A megyei tanfelügyelőség által szervezett módszertani találkozó alkalmat ad a pedagógusoknak az előadás megtekintésére és utána az egyetemen működő alkalmazott bábművészet MA szak ismertetésére is sor kerül. 

A beszélgetést követően, 19 órától a Jin-Jang, felnőtteknek szóló produkció látható. Az ötvenperces előadás vizuális dramaturgiára épülő színpadi poéma, amelynek világában a jin-jang mítoszából ismert férfi- és nőalak megszületése, a környező világ felfedezése, a találkozás, a különbözőségekből eredő konfliktus és az ellentétekből születő harmónia elevenedik meg. A produkcióban látható díszletet és bábokat az ismert képzőművész, szobrász és látvány- tervező, Gavril Siriteanu, Constantin Brâncuşi leszármazottja készítette.

Az előadásokat Darvas Emőke, Gidófalvi Imola, Kis Veronika Anna, Mag Eszter, Mészáros Ágoston, Sánta Yvett, Szabó Zsolt – a harmadéves bábszínész szak hallgatói – adják elő. Rendező, osztályvezető tanár: Kozsik Novák Ildikó. 

Jegyek vásárolhatók a Stúdió Színház jegypénztáránál 14-18 óra között, vagy az előadás helyszínén, kezdés előtt egy órával. A Stúdió Színház műsoráról és jegyfoglalásról bővebb információt a www.studioszinhaz.ro honlapon találnak.