2021. október 27., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Elkészítette a labdarúgó-Románia-kupa tizenhatoddöntőjének sorsolását a sportági szövetség. Ebben a fázisban már az 1. ligás csapatok is csatlakoznak a sorozathoz. A néhány évtizeddel korábbi szokástól eltérően, amikor a kiemelési rendszer szerint az alsóbb kategóriákból továbbjutott csapatoknak biztosan egy élvonalbeli ellenfél jutott, és 1. ligás csapatok csak akkor játszottak egymás ellen, amikor 18 csapatos volt a mezőny, így csak 14 együttes érkezett alsóbb ligákból, a jelenlegi kiemelési rendszer néhány igen erős párharcot eredményezett. Mindjárt ebben a körben egymás ellen lép pályára a bajnok Kolozsvári CFR 1907 és a kupagyőztes CSU Craiova, azaz megismételik a Szuperkupa döntőjét a kupa tizenhatoddöntőjében. Nem volt szerencséje a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-nak sem, amely a Konstancai Farult kapta ellenfélnek, ráadásul idegenben. A bajnoki találkozón a Farul úgy nyert, hogy a konstancai hálóőr volt a mérkőzés legjobbja, így a mostani meccs is keménynek ígérkezik. Még két párharc van, amelyen 1. ligás klubok az ellenfelek, így természetszerűleg négy olyan is van, amelyekben alsóbb kategóriás csapatok találkoznak, azaz a nyolcaddöntőben legkevesebb négy nem 1. ligás klub is lesz. 

A Románia-kupa tizenhatoddöntőit szeptember 22-én 16.30 órai kezdettel játsszák, kivéve azokat, amelyeket közvetít a tévé, ezek programját a közvetítő televízióval közösen állapítja meg utóbb a szövetség. A továbbjutás egyetlen mérkőzésen dől el, döntetlen esetén 2x30 perces hosszabbítás következik, illetve szükség esetén büntetőpárbaj.

A párosítások

Labdarúgó-Románia-kupa, tizenhatoddöntő:

* CSU Craiova – Kolozsvári CFR 1907

* Nagybányai Minaur (3. liga) – Jászvásári CSM Politehnica (2. liga)

* CSM Slatina (2. liga) – Dunărea 2005 Călărași (2. liga)

* FK Csíkszereda (2. liga) – Chindia Târgoviște

* Temesvári Ripensia (2. liga) – Bukaresti Dinamo 1948

* Petrolul 52 Ploiești (2. liga) – FC Universitatea 1948 Craiova

* CS Vajdahunyad (3. liga) – Bukaresti FCSB

* Campionii FC Argeș Pitești – Botosáni FC

* CSO Filiași (3. liga) – Aradi UTA

* Unirea 04 Slobozia (2. liga) – Temesvári Politehnica (2. liga)

* Concordia Chiajna (2. liga) – Medgyesi Gaz Metan

* Bodzavásári FC (2. liga) – Academica Clinceni

* Konstancai Farul – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK

* Şomuz Fălticeni (3. liga) – FC Voluntari

* CS Mioveni – Bukaresti Rapid

* Nagyváradi AC (3. liga) – Nagyszebeni Hermannstadt (2. liga).

Az első csapatok a házigazdák. Amennyiben egy-egy alsóbb kategóriás alakulatnak  nincs villanyvilágítású pályája, és a meccset a közvetítő televízió esti órára programálja, olyan semleges helyszínen játszanak, ahol biztosított a megfelelő fényerő.