2020. április 8., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Bodzavásári Fortius ellen kezdte a teremlabdarúgó 2. liga alsóházának a mérkőzéseit a Marosvásárhelyi CSM. A tét a másodosztály 7-10. helyein való osztozkodás, azaz még egy sörmeccsen is több forog kockán, hiszen itt a vesztesnek nem kell fizetnie az aznap esti rundot. 

A marosvásárhelyi csapat az edzője nélkül kezdte a meccset, Kacsó Endre ugyanis csak az utolsó két percre érkezett a terembe, valamint a legtapasztaltabb játékosa, Szabó Zsolt is hiányzott, utóbbi Magyarországon próbál klubot keresni magának. 

Egy nagyon fiatal marosvásárhelyi csapat több kiöregedett nagypályás labdarúgóval érkező vendégeket fogadott, és ebből esetleg az a tévképzet következhetett volna, hogy a CSM teremfocistái erőnléti fölényben lesznek, lefutják a pályáról a sokkal takarékosabban játszó bodzavásáriakat. A gyakorlatban azonban semmi ilyenről nem volt szó, rendszeres edzés híján a fiatal helyiek még korábban kifulladtak, mint az ellenfél.

A meccset Kiss Szilárd látványos gólja nyitotta, majd miután a Fortius egyenlített, Nagy Norbert szerzett újabb találatot. Egy fél perccel később azonban már 2-2 volt, és ez volt a félidő eredménye is. Az első játékrészt kiegyensúlyozottság jellemezte, a CSM technikásabban, a Fortius direktebb módon játszott.

Újrakezdés után gyorsan két gólt szerzett Marosvásárhely. Előbb Nagy Norbert, majd Cucuiet volt eredményes. Ezt követően azonban váratlanul – amikor az ellenfélnek kellett volna elfáradnia – beszorult a CSM. Adorján néhány bravúros védése végül nem tudta megakadályozni, hogy egyenlítsenek a vendégek, a negyedik bodzavásári gólt Kiss nagy hibája előzte meg. Aztán az egált sem tudták megtartani, az utolsó előtti percben vezetést szerzett a Fortius. Egy utolsó kétségbeesett kísérlettel lehozta a kapust a hazai kispad, de kapott egy gólt az üres kapuba is, ezzel alakult ki a 4-6-os végeredmény. A sört azonban hazafelé útjukon a bodzavásári játékosok saját maguknak fizették...

A marosvásárhelyi csapat következő mérkőzése március 7-én lesz, a Korondi Junior otthonában lép pályára.

Fotó: Nagy Tibor


Jegyzőkönyv

Teremlabdarúgó 2. liga, alsóház, 1. forduló: Marosvásárhelyi CSM – Bodzavásári Fortius 4-6 (2-2)

Marosvásárhely, ligeti sportcsarnok, 20 néző. Vezette: Ovidiu Bărluțiu (Kolozsvár), Cristian Brașovean (Kolozsvár). Ellenőr: Marius Năstasă (Karácsonkő).

A CSM gólszerzői: Kiss (2.), Nagy Norbert (13., 21.), Cucuiet (34.).

Sárga lap: Nicola (6.), Adorján (33.), Kiss (40.).

CSM: Adorján – Kiss, Nagy N., Cucuiet, Șuteu (Nagy T., Imreh, Nicola, Ördögh, Papp, Bologa).


Eredményjelző

A teremlabdarúgó 2. liga alsóházi rájátszása 1. fordulójában: Korondi Junior – Gyergyószentmiklósi Inter 6-1, Marosvásárhelyi CSM – Bodzavásári Fortius 4-6.