2020. április 8., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Tóth Tivadar, Segesvár alpolgármestere már egy hónappal korábban jelezte, hogy 2019. december végén az önkormányzat szerződést írt alá az E60-as főút egy szakaszának, a Consiliul Europei utca közvilágításának a korszerűsítésére.

A projekt alapján 56 világítótestet cserélnek le LED-es, távvezérlésű, optimális megvilágítást biztosító világítótestre, illetve minden oszlopra lámpa kerül.

A munkálatok elkezdődtek – nyilatkozta január végén az alpolgármester. 

Kijelentette: a beruházás, amellett, hogy lényegesen javítja az úttest és a járda megvilágítását, jelentős energiamegtakarítást is eredményez (a régi, 400 wattos égők helyett 94 wattosakat szerelnek fel). A világítótestek 10 éves garanciával rendelkeznek. 

Az útügy és a volt poliklinika között minden oszlopra új égőt szerelnek. A munkálat értéke 221.522 lej, a kivitelező a közvilágítást karbantartó és a közszállítást működtető ATT Rt. 

„Mint köztudott,  a város közvilágításának korszerűsítésére még 2018 őszén uniós pályázatot nyújtottunk be, melynek elbírálása folyamatban van, a kb. 2.300.000 eurós támogatást nagy valószínűséggel meg fogjuk kapni. A fenti szakasz nincsen belefoglalva az említett pályázatba, mivel tulajdonjogi problémák merültek fel” – jelentette ki Tóth Tivadar.