2020. március 30., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A 9. helyen zárta az 1. ligás labdarúgó-bajnokság alapszakaszát a Sepsi OSK, amely idénybeli 12. döntetlenjét játszotta vasárnap délután a felsőházi rájátszásra hajtó gyurgyevói Astra otthonában.

A székelyföldi csapat már a mérkőzés elején bátran letámadta a hazaiakat, hosszú indításokra korlátozva az Astra támadójátékát, tudósít az NSO. Ezek egyikéből ugyan Valentin Gheorghe egyedül törhetett kapura, de Niczuly Roland lábbal védte az erőtlen lövést. A gyurgyevói védelem egyre gyakoribb hibáit kétszer is kihasználta a Sepsi OSK: előbb Peter Gál-Andrezly passzolta a kapuba a David Lazăr kapus által eléje paskolt labdát, majd Anass Achahbar indította Nicolae Carnatot, aki 11 méterről lőtt a léc alá.   

A Sepsi OSK a szünet után is az ellenfél térfelén járatta a labdát, de nagyobb helyzetek nélkül, ám a sokáig tanácstalan, egyre kétségbeesettebb Astra a második félidő közepén kijött a szorításból, és másfél perc alatt egyenlített. A csereként beállt Kehinde Fatai előbb egy közeli, lesipuskás góllal szépített, majd a középkezdés utáni támadásból büntetőt harcolt ki, amelyet Denis Alibec gólra váltott. Az önbizalmát vesztett Sepsi OSK innen kezdve az egy pontot védte, és mivel a döntetlen az Astrának is megfelelt, a végjátékban már csak az idő múlására játszottak a csapatok.

A felsőházi rájátszásba az Astra mellett a Dinamót legyőző Medgyes jutott be utolsóként, a Viitorul viszont négy év után kiszorult a „top6”-ból.

Fotó: Telekom Sport


Eredményjelző

Labdarúgó Casa Liga 1, 26. forduló (vasárnapi mérkőzések): Gyurgyevói Astra – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 2-2, Medgyesi Gaz Metan – Bukaresti Dinamo 1-0, Konstancai Viitorul – Academica Clinceni 0-0, CSU Craiova – Kolozsvári CFR 0-2.


Jegyzőkönyv

Labdarúgó 1. liga, 26. forduló: Gyurgyevói Astra – Sepsi OSK 2-2 (0-2)

Gólszerzők: Fatai (66.), Alibec (68. – büntetőből, illetve Gál-Andrezly (28.), Carnat (41.)

Gyurgyevó, Astra-stadion, vezette: Ovidiu Haţegan.

Sárga lap: Alibec (74.), Alex. Ioniţă (88.), illetve Barisic (67.), Achahbar (71.)

Astra: Lazăr – Radunovic, Graovac, Tamaş, David Bruno – Stahl (14. Alex. Ioniţă), Simion, Crepulja (46. Fatai),  Gheorghe (58. Răduț) – Begue, Alibec.

Sepsi OSK: Niczuly – Ştefan, Csiszér (46. Ștefănescu), Bouhenna, Barisic – Velev, Dimitrov, Achahbar, Carnat (46. Celea), Gál-Andrezly (81. Díaz) – Safranko.