2022. december 3., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Hangulatos, szépen, esztétikai érzékkel díszített, vidám termekben működik a napközi, ahová két csoportba 47 gyerek jár.

Fotó: Nagy Tibor


Hangulatos, szépen, esztétikai érzékkel díszített, vidám termekben működik a napközi, ahová két csoportba 47 gyerek jár. A rövid programú óvodában további 13 magyar gyerek van, míg az andrássytelepi óvodába 24 gyereket írattak.

A Dacia negyedbeli napköziben éppen az udvaron játszottak a gyermekek. Az épületet körbevevő udvaron a hinták, homokozók környékén volt nagy a „népsűrűség”.

– Szeretem az óvodában! Itt ebédelünk – mondták az apróságok.

A napköziben biztosítják az étkezést, az ételt elkészítve szállítják ide és szolgálják fel a kicsiknek. A szülőknek napi 6 lejbe kerül a gyerekek étkeztetése.

A két csoporttal négy óvónő foglalkozik: Tégla Annamária, Székely Tímea, Kodori Olga és Kiss Judit, lévén, hogy Herczeg Gerlinda gyereknevelési szabadságát tölti. Tégla Annamária és Kiss Judit elégedetten mutatták be a kis- és nagycsoport termeit, a konyhát, mondván, hogy itt sokkal jobbak a körülmények, mint az előző helyiségekben, ideális a környezet a gyerekekkel való foglalkozásra.