2022. május 17., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Egyetlen magyar embert sem hagyhatunk magára, ezért van szükség az idősek, betegek, mélyszegénységben élő családok, gyerekek támogatására, felkarolására a legkisebb településen is. A fent említettek elérése és hasznosulása érdekében mindenkire szükség van, a legkisebb helyi egyesületektől, alapítványoktól, egyházközségektől egészen a nagy ellátórendszereket működtető szervezetekig.

Május 20-án, pénteken 10.30 órától kerül sor az erdélyi szociális szolgáltatók fórumára, melyre tisztelettel hívunk és várunk minden olyan erdélyi magyar szociális szolgáltatást nyújtó civil szervezetet, mely érdekelt egy életképes szolgáltatási hálózat kiépítésében és működtetésében, megteremtve ennek mind a szakmai, mind a jogi alapú fenntarthatóságát, hangsúlyt fektetve a támogatási rendszerek kiépítésének módozataira és a szervezetek hatékony képviseletére.

E közös gondolkodásra nyújt jó alkalmat az erdélyi szociális szolgáltatók fóruma, melyre részvételi szándékukat, kérjük, jelezzék legkésőbb május 17-ig a kabinet.csepandrea@rmdsz.ro e-mail-címen. Az eseményen részt vesz Makkai Péter államtitkár is, helyszíne a marosvásárhelyi Gecse Dániel Református Orvosi és Egészségügyi Szakkollégium. 

Csép Éva Andrea parlamenti képviselő, 

a képviselőház munka- és szociális ügyekért felelős szakbizottságának alelnöke