2020. március 30., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

a Sevilla nem bírt a CFR-rel

A labdarúgó-Európa-liga nyolcaddöntőbe jutásért zajló párharcának első mérkőzésén a Kolozsvári CFR hazai pályán 1-1-es döntetlenre játszott a Sevillával.

Több mint 17 ezer néző fogadta Kolozsváron a Sevillát, s mivel a spanyol csapatot nem kísérték el szurkolók a találkozóra, még a vendégszektorban is hazai nézők ültek. A találkozó hat perc késéssel indult, mivel Deniz Aytekin játékvezető és a videobíró-rendszert kezelő kollégái között megszakadt a kapcsolat. Pedig, mint később kiderült, a VAR a mérkőzés főszereplője volt, mindkét csapat a képernyő előtti bíróknak köszönhette a gólját.

Az első percekben a CFR megpróbálta letámadni a Sevillát, de Adrian Păun és Ciprian Deac is csak pontatlan távoli lövésekig jutott, kezdte beszámolóját a mérkőzésről az NSO. A spanyolok negyedóra után teljesen átvették a játék irányítását, de kaput találó lövésük nekik sem volt az első félidőben: Fernando és Luuk de Jong is mellé fejelt, majd Suso átlövése után a holland csatár sarkáról a lécre pattant a labda.

A második félidő is kolozsvári rohamokkal indult, és bár a CFR szögletei nem hoztak veszélyes fejeseket vagy lövéseket, egy felívelés után Jules Koundé kézzel ért a labdához. Aytekin ugyan előbb továbbengedte a játékot, ám közbelépett a VAR, és miután személyesen is visszanézte az akciót, megítélte a büntetőt, amelyből Deac erőből, laposan a bal alsó sarokba vágta a labdát (1-0).

A Sevilla válasza nem késett, tíz perccel később a spanyolok is reklamáltak egy kezezés utáni tizenegyest, de a VAR megint a CFR javára döntött: Damjan Djokovic szabályosan blokkolta Lucas Ocampos lövését. A hajrában négy csatárral támadó Sevilla végül mégis kijátszotta a hazai lescsapdát, De Jong és Jusszef en-Nesziri üresen maradt a kapu előtt, és a csereként beálló marokkói kiegyenlített (1-1). Aytekin ezt is visszanézette, majd megadta a gólt, így a hazai közönség a hajrában már a döntetlen megmaradásáért szurkolt. Ezt Giedrius Arlauskisnak meg is köszönhette a CFR, a litván kapus ugyanis a 94. percben a léc alól tolta ki a Rony Lopes által rábombázott labdát – ez volt a mérkőzés egyetlen védése.

Ciprian Deac büntetőből vezetéshez juttatta a román bajnokot.
Fotó: GSP

Jegyzőkönyv

Labdarúgó-Európa-liga, a nyolcaddöntőbe jutásért rendezett párharc, 1. mérkőzés: Kolozsvári CFR – Sevilla FC 1-1 (0-0)

Kolozsvár, Dr. Constantin Rădulescu stadion, vezette: Deniz Aytekin (német).

Gólszerzők: Ciprian Deac (59. – büntetőből), illetve Youssef En-Nesyri (82.).

Sárga lap: Fernando (44.), Sergio Reguilon (68.).

CFR: Giedrius Arlauskis – Cristian Manea, Paulo Vinicius, Andrei Burcă, Mario Camora – Ciprian Deac, Mihai Bordeianu, Damjan Djokovic, Adrian Constantin Păun (74. Ovidiu Hoban) – Lacina Traore (83. Mario Rondon), Billel Omrani (85. Cătălin Golofca).

Sevilla: Tomas Vaclik – Jesus Navas (73. Youssef En-Nesyri), Jules Kounde, Diego Carlos, Sergio Escudero – Joan Jordan, Nemanja Gudelj, Fernando – Suso (90+1. Franco Vazquez), Luuk de Jong, Lucas Ocampos (78. Rony Lopes).