kedd, június 19, 2018

Kezdődik a második Mesevásár

A Pro-Kaart Kulturális Egyesület és az Ariel színház szervezésében június 1-je és 3-a között második alkalommal kerül sor a Mesevásár című eseménysorozatra az Ariel színházban, illetve annak udvarán (Marosvásárhely, Nyomda utca 4.) A rendezvényen számos gyerekelőadás és kiegészítő programpont, műhelymunka, koncert és mesekönyvvásár várja a kisebbeket és nagyobbakat, a mesekönyvvásár 10-19 óra között mindennap nyitva tart. Az eseménysorozat programját az alábbiakban közöljük.

Június 1-je, péntek. 10 – Fogadó a kíváncsi hörcsöghöz – az Ariel színház előadása (nagyterem). 11.30 – Fogadó a kíváncsi hörcsöghöz (nagyterem). 12 – Helen Doron angol nyelvű interaktív foglalkozás (2-10 éveseknek, az udvaron). 12 – Lectură pentru copii – román nyelvű program (konferenciaterem). 13 – Apró színjátszók versenye (nagyterem). 16 – Workshop interactiv cu păpuşi – román nyelvű program (udvar). 17 – Ügyességi játékok (stúdió- és konferenciaterem).

Június 2., szombat. 11 – Evilági zenekar – Dalóka előadása (nagyterem)

12 – Ügyességi játékok (stúdió- és konferenciaterem). 14 – Mesemaraton – Soós István: Cincen Ficc (előcsarnok). 15 – Bábfoglalkozás (udvar). 17 – Az illusztrációverseny nyerteseinek díjazása (udvar)

Június 3., vasárnap. 10 – Jack şi vrejul de fasole – az Ariel színház román nyelvű gyermekelőadása (nagyterem). 11 – Ügyességi játékok (stúdió- és konferenciaterem). 11.30 – Jack şi vrejul de fasole – román nyelvű gyermekelőadás (nagyterem). 12 – Interaktív bábfoglalkozás (udvar). 14 – Mesemaraton – Szabó Róbert Csaba: Vajon nagyi és az aranyásók (előcsarnok). 17 – A kiskakas gyémánt félkrajcárja – Bonczidai Dezső és Halmágyi Éva előadása (stúdió).

A szervezők tudatják, a Mesevásáron ezernyi könyv és meglepetés várja a kicsiket és nagyokat: arcfestés, kézműves-foglalkozások, lufihajtogatás, ügyességi versenyek, térkőrajzolás.