péntek, január 20, 2017

A legfőbb ügyészség katonai ügyészei közölték, nem sikerült azonosítaniuk mintegy száz személyt, akik 1990. június 13-án a bukaresti Egyetem téren tartózkodtak, és őrizetbe vették őket.

Ellenőrzést végez a Számvevőszék a Pénzügyminisztériumnál a Cioloş-kormány által tavaly végrehajtott két pozitív költségvetés-kiegészítés kapcsán – jelentette be csütörtökön Daniela Pescaru minisztériumi államtitkár.

Pénzt és egyéb javakat fogadtak el a szerdán őrizetbe vett határrendészek, hogy átengedjenek a határon egy teherautót, amely csempészett cigarettát és használt gumiabroncsokat szállított.

MTI

Tavaly 60 százalékkal nőtt a NATO elleni kibertámadások száma, és több tagállamban attól tartanak, hogy hackerek választási kampányok befolyásolásával próbálkozhatnak.

MTI

Egy idős férfira ráomlott a saját istállója és megölte a szerdai közép-olaszországi földrengésben, amelynek több más halálos áldozata és eltűntje is van, elsősorban a Pescara közelében lavinától betemetett szállodában.

Események

péntek, január 20, 2017 - 08:00

a Petry Látványműhely és Múzeum udvarán

péntek, január 20, 2017 - 09:30

az Ariel színházban

péntek, január 20, 2017 - 12:00

a Kultúrpalota nagytermében

péntek, január 20, 2017 - 18:00

a Vártemplomban 

péntek, január 20, 2017 - 19:00

Brăila utca 10. szám

A hónap második felében, január végén magyarországi előadók érkeznek Marosvásárhelyre: a pécsi Bóbita Bábszínház két előadással vendégszerepel az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínházban.

A Székely Csaba Bánya-trilógiájának első két részéből készült Bányavirágot és Bányavakságot joggal nevezhetjük az utóbbi évek két legsikeresebb marosvásárhelyi színházi előadásának.

BÁNYA(VIDÉKI) NAPLÓ – 2.

BÁNYA(VIDÉKI) NAPLÓ – 3.

Azér irok mostan Néktek, hogy a bányák hejzetéröl irjak Néktek. 

Több száz hátrányos helyzetű család, egyedül élő kisnyugdíjas, fogyatékkal élő személy részesült havonta azokból az élelmiszercsomagokból, amit az egyes alapítványok, egyesületek a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivataltól kapott támogatás révén biztosítottak számukra. 

Ilyen hideg napokon semmi sem esik jobban, mint egy tál finoman gőzölgő leves. 

Gárdonyi Géza nemcsak életvitelében, hanem zeneszeretetében is nagy hazafinak számított. 

A statisztikai mutatók szerint az iskolás gyermekek 45%-a valamilyen tartási problémától vagy már rögzült tartáshibától szenved. 

Miközben beszélgetünk, folyamatosan érkeznek a vásárlók, de legtöbbjüktől Ida néni meg sem kell kérdezze, hogy hány kenyeret kér.