szerda, április 23, 2014

Nem indít bűnvádi eljárást a legfőbb ügyészség Traian Băsescu államfő ellen, akit egy szociáldemokrata szenátornak és férjének megzsarolása miatt jelentettek fel a Szociáldemokrata Párt (PSD) politikusai.

A kormány 15 millió lejt fog kiutalni egy gát építésére és a Vedea és a Teleorman folyók rendezésére, jelentette be Victor Ponta kormányfő és Liviu Dragnea kormányfőhelyettes kedden, az árvíz sújtotta Teleorman megyei Beiu faluban.

MTI

Összefogásra, a közösségi szellem megerősítésére, az érdekek hatékonyabb képviseletére biztatta a kelet-szerbiai román közösséget Bogdan Stanoevici, a kormány határon túli románokért felelős tárca nélküli minisztere, aki a múlt héten tett látogatást a szerbiai románoknál.

Hargita megye kórházaiban, iskoláiban, óvodáiban és egyéb gyermekintézményekben szűrik, vizsgálják és gyógykezelik a rászoruló gyermekeket a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) önkéntes orvosai május 10. és 18. között.

MTI

Oroszország és Ukrajnában tartózkodó „terrorista egységei” tüntetőleg nem hajlandók teljesíteni a genfi egyezségben foglalt megállapodásokat – jelentette ki Olekszandr Turcsinov házelnök, ideiglenes ukrán államfő Joe Biden amerikai alelnökkel kedden Kijevben folytatott megbeszélésén.

Események

szerda, április 23, 2014 - 10:00

a Stúdió Színház előcsarnokában

szerda, április 23, 2014 - 10:15

Marosvásárhelyi Rádió – Miben segíthetünk?

szerda, április 23, 2014 - 17:00

a Kultúrpalotában

szerda, április 23, 2014 - 17:00

a marosvásárhelyi Jókai (Eminescu) utcai diakóniai otthon Bocskai-termében

szerda, április 23, 2014 - 18:00

a Bolyai téri unitárius egyházközség tanácstermében

Tavaszingű fák mutatják az utat a sokat megélt kerten át N. Miklós háza felé. Nyolc és fél évtizedével ő a legidősebb férfiember a Maros menti faluban, több esztendővel csak egy-két asszonytárs büszkélkedhet.

Tíz díjazottat, 33 jelöltet és több mint 500 bukaresti és marosvásárhelyi meghívottat várnak április 28-án Marosvásárhelyen a Kultúrpalotába.

A díjnyertesek között brassói, csíkszeredai és baróti diákok vannak.

A Bekecs néptáncegyüttes a Fölszállott a páva tehetségkutató verseny végső megmérettetésén lép fel a szombati döntőben.

A Látó szépirodalmi folyóirat áprilisi lapszáma teljes egészében a 450 éve született William Shakespeare előtt tiszteleg.  

Milyen biokémiai folyamatok eredménye az érzékelés, az idegi működés, a gyulladás, a testsúlyszabályozás, a tanulás és a memória, mi az oxidatív stressz és a sejthalál ...

Április 11-én, pénteken 13 órától a marosvásárhelyi Művész moziban a Parkinson-kóros betegek világnapjára emlékeznek. 

A vérszívók útján terjedő betegségekre hívják fel a figyelmet.

Új gyógymódot találtak a vakságot is okozó időskori makuladegenerációra ír kutatók. Úgy vélik, a mai terápiás lehetőségekhez képest áttörést értek el.

Hogyan gondolkodhatunk egészségesen? Hogyan növelhetjük a hitünket a jó dolgokban? Hogyan alkalmazzuk hatékonyan a pozitív megerősítéseket? Hogyan nézzünk szembe a nehézségekkel?