csütörtök, szeptember 21, 2017

Romániát megfojtja az a túlzott bürokrácia és központosítás, ami a kohéziós alapokból finanszírozott, európai uniós pályázati rendszert itthon körülveszi – jelentette ki csütörtökön dévai sajtótájékoztatóján Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője.

Az RMDSZ ma iktatta a parlamentben azt a törvénytervezetet, amelynek célja végérvényesen megoldani, hogy a közepes vállalkozások ne az Országos Adó- és Pénzügyi Hivatal regionális központjaihoz tartozzanak, hanem a székhelyük szerinti adóhivatalban fizethessék be az adót.

Oroszország a kommunikációs különcsatornán figyelmeztette az Egyesült Államokat, hogy meg fogja torolni, ha a szíriai ellenzék tüzet nyit az orosz különleges egységekre és a damaszkuszi kormány erőire – jelentette be Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője csütörtökön Moszkvában.

Egy benzinkút közelében hagyott gyanús kerekes bőrönd miatt bénult le a forgalom Marosvásárhelyen.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) visszavonta a korábban kiadott, csütörtökön 21 óráig érvényes, sárga színű viharjelzést, ehelyett lehűlésről szóló időjárás-előrejelzés lép érvénybe pénteken 20 óráig.

Események

csütörtök, szeptember 21, 2017 - 17:00

Szeptember 21-én, csütörtökön 17 órától a marosvásárhelyi Fókusz Öko Központ Lilliom utca 22. szám alatti székházában újra közvetlen értékesítő vásárt tartanak.

csütörtök, szeptember 21, 2017 - 18:00

a református egyházközség tanácstermében

csütörtök, szeptember 21, 2017 - 18:00

A marosszentgyörgyi római katolikus plébánia tanácsterme.

csütörtök, szeptember 21, 2017 - 18:00

a nyárádszeredai unitárius templomban

péntek, szeptember 22, 2017 (Egész nap) - vasárnap, szeptember 24, 2017 (Egész nap)

A hét végén zajlik a vármezői hőlégballon-fesztivál, amelynek megálmodója, főszervezője a nyáron hunyt el tragikus hirtelenséggel. 

A mezőmadarasi alkotótábor kiállítása; Incze István fotókiállítása; Gy. Szabó Béla-emlékkiállítás; Neagoi Zsófia egyéni kiállítása; Jégkorszak kiállítás 

Erdély különleges hely. Mindig van egy legenda, amiről mesélni kell, egy természeti kincs, amit meg kell csodálni, egy rejtély, amit fel kell fedezni. E kuriózumokból szeretne minél többet feltárni az Erdélyi Magyar Televízió legújabb műsora, a Kincsvadász. 

Az őszi tincsekre fényes karikákat festett a szeptemberi nap. Az idős férfi pár napja jelent meg a lakótelepi sétányon. 

Az idei székely-mezőségi alkotótáborok sorát a múlt héten zajló mezőpaniti  Molnár Dénes Alkotótábor zárta. 

Jelentkezési határidő október 31. 

Pár perces időeltolódással szólal meg fejem fölött a három főtéri torony hangja. Először a római katolikus plébániatemplom déli harangzúgása jelzi az időt, a Vártemplom nagyharangja ökumenikus buzgóságában válaszol rá, amikor éppen 12-t üt a régi városháza toronyórája.

Az idén szeptember 22.–október 23. között tartózkodik a Nap a Mérleg jegyében. 

Egy kölyökkutya beszerzését követően a felelős kutyatartással járó legfontosabb teendők közé a szakemberek a féregtelenítést és a védőoltást sorolják. 

A modern office stílus, mely nem más, mint fehér felsőből és fekete aljból álló együttes, az utóbbi években átalakult a casual (alkalmi) stílushoz nagyon hasonló smart casual stílussá.

Régi kedves meghívásra indultunk el egy derűs augusztusi hétvégén a Láposi-medencébe.