vasárnap, április 22, 2018

Havi 250 lejes egészségügyi-szociális ösztöndíjra pályázhatnak azok az I-XII. osztályos marosvásárhelyi gyerekek, akik krónikus betegségben szenvednek. 

Az Országos Magyar Diákszövetség (OMDSZ) a Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetséggel (MMDSZ) és a többi magyar egyetemistaszervezettel egységesen tiltakozik a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) és a Petru Maior Egyetem egyesítése ellen. 

Az első lépés, hogy a MOGYE oktatói és diákjai, akiknek van perbeli minőségük, az egyetem szenátusának döntését a közigazgatási bíróságon megtámadják. Mi ebben őket támogatjuk – hangsúlyozta a Marosvásárhelyi Rádiónak adott csütörtöki nyilatkozatában Kelemen Hunor.

Jól szerepeltek a tantárgyverseny országos szakaszán a Marosvásárhelyi Művészeti Líceum diákjai. 

Szerdán és csütörtökön, április 18–19-én a műemléki világnap alkalmából Marosvásár- helyen is rendezvénysorozatot szerveztek, melynek során az épített örökség és utcarészletek ismertetésére, épületlátogatásokra, előadásokra került sor. 

Események

vasárnap, április 22, 2018 - 11:00

Az előadásra a helyek korlátozott száma miatt előzetesen telefonon helyet kell foglalni. 

vasárnap, április 22, 2018 - 11:00

A szervezők biztosítják a munkavédelmi kesztyűket és a szemeteszsákokat, valamint az összegyűjtött hulladék elszállítását. 

vasárnap, április 22, 2018 - 13:00 - 15:00

Április 22-én, vasárnap 13 órakor izgalmas programra várják a gyermekeket a marosvásárhelyi állatkertbe.

vasárnap, április 22, 2018 - 19:00

Keresztelő Szent János-plébániatemplom

hétfő, április 23, 2018 - 10:00 - szerda, április 25, 2018 - 14:00

Marosvásárhely, Laposnya utca 23. szám 

A Népújság Múzsa melléklete 1329. számának tartalma

Szerkeszti: Kaáli Nagy Botond

Ó mért nem küldöd sugárodat,

Ó mért nem küldöd sugárodat,

Isten, mennyei kardodat.

A Tompa Miklós Társulat májusi kínálata

Manapság lassan „napja” van szinte mindennek. Mint ahogy ideje is van mindennek: „ideje a sírásnak és ideje a nevetésnek”. 

Elküldte soron következő műsorrendjét a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem is.

Elvégezték az első magyarországi gyermek-tüdőtransz-plantációt – jelentették be a témában tartott szerdai, budapesti sajtótájékoztatón.

A vajdaszentiványi női viselet (1. rész) 

A farmernadrágot, amelyet Levi Strauss talált fel a XIX. században, kezdetben munkaegyenruhaként használták, ma viszont, mint divatcikk, ruhatárunk szerves része. 

Az emberhez hasonlóan a kutyáknál is a modern kor betegségei között említhető az allergia. A beteg állatok száma főleg tavasztól őszig ugrik meg feltűnően, ugyanabban az időszakban, amikor az allergiával küszködő emberek is szenvednek az allergia okozta légzőszervi tünetektől. 

Meglehet, az egyre divatosabb idegen szavak használatának idején hangzatosabb lett volna a metamorfózis kifejezés a címben.