hétfő, szeptember 22, 2014

Nagyszabású tömegrendezvényen, 42. születésnapján kezdte meg választási kampányát szombat este az államelnöki tisztségre pályázó Victor Ponta kormányfő. Beszédében az összefogásra és a nemzeti büszkeségre helyezte a hangsúlyt.

Több ezer motoros vonult szombaton délután Kézdiszentlélekre, ahol augusztus 10-én halálos kimenetelű motoros baleset és önbíráskodás történt.

Bíró Zsolt szerint az MPP bizottságban kifejtett munkája nélkül ma nem ezzel a közvitára szánt változattal találkoznánk

A marosvásárhelyi tanács keddi ülésén jóváhagyta azt a határozattervezetet, amely megszabja a prioritásokat a szociális téren nyújtható támogatások esetében 2015-re. 

A Maros Megyei Tanács szeptember 11-i ülésén fogadta el a 2014–2020 közötti időszakra szóló szociális stratégiát, amely a gyermekvédelmi, a hátrányos helyzetű és gondozásra szoruló személyek ellátását szavatolja.

Események

hétfő, szeptember 22, 2014 (Egész nap)

A misztikus ember 

kedd, szeptember 23, 2014 - 17:00

A Női Akadémia egy újabb előadását hirdetik meg szeptember 23-án 17 órától a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban.

kedd, szeptember 23, 2014 - 18:00

A Bernády Ház látja vendégül a Kolozsvárról 1988-ban Magyarországra áttelepedett festőművész alkotásainak válogatott anyagát.

szerda, szeptember 24, 2014 - 18:00

Bemutatják Nagy Borbála Az áruló avar kagán című történelmi regényét.

csütörtök, szeptember 25, 2014 - 18:00

Szeptember 25-én, csütörtökön délután 6 órától a marosszentgyörgyi római katolikus plébánia tanácstermében tartják a 20 éves Jubilate és a 10 éves Szent Cecília együttes jubileumi ünnepét.

Elöljáró beszédként megkérnélek, mesélj arról, hogy ki vagy? Itt születtél Vásárhelyen, itt éltél sokáig, majd elmentél külföldre...

A Népújság Múzsa melléklete 1146. számának tartalma

Szerkeszti: Nagy Miklós Kund

Újra hallat magáról a két Simon. Apa és fia, Simon Endre és Simon Zsolt képzőművész  ezúttal a budapesti E-Galériában állították ki újabb fekete-fehér, illetve fehér-fekete alkotásaikat. 

Zsigmond Vilmos, A szárnyas fejvadász, a Sugarlandi hajtóvadászat és a Harmadik típusú találkozások világhírű operatőre kapja a 11. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál életműdíját.

… és az anyagé, kettejük egybefonódása csodákra képes. De az eredmény véletlenszerű, ha nem társul hozzá tudás és tehetség.

Múlt pénteken Marosvásárhelyen, a Bod Péter Tanulmányi Házban tartott előadást a csíkszeredai illetőségű Guzrány Ferenc, aki hagyományos kínai orvoslással foglalkozik. 

A rendszerváltást követően tavasztól késő őszig zajlanak a településeken szervezett ünnepségek. Egyszerre több város-, község- vagy falunap is, így nem könnyű elsőbbségben részesíteni egyiket sem.

Nem lehet betelni az ősz kínálta ízekkel, zamatokkal. Csak végig kell menni a piacon, egyik ötlet a másik után születik, a zöldségek, gyümölcsök láttán jobbnál jobb ételek jutnak az eszünkbe, s végül nehéz dönteni, mit is főzzünk éppen. 

 A Pasteur Intézet mozgósítja a teljes nemzetközi hálózatát; Tizenöt afrikai országban ütheti fel a fejét a vírtus

A rendkívülinek ígért időutazáson a Beszélő könyvek sorozat augusztus 26-i rendezvényén Lázok Klára, a Teleki-Bolyai Könyvtár vezetője Deé Anikó tudományos kutatót, volt főkönyvtárost és Orbán János művészettörténészt, a Megyei Múzeum munkatársát bírta szóra, hogy az épület kétféle rendeltetéséről osszanak meg a már közismert adatok mellett sok egyéb érdekességet.