vasárnap, február 19, 2017

„Nekünk nem szabad egyik vagy másik oldal utánfutójává válnunk, nekünk mindig olyan demokratikus alapértékeket kell képviselni, amelyek hiányában veszélybe kerülhet egy kisebbségi közösség, veszélybe kerülhet a jogállam.”

 „Úgy számítom, hogy gyorsabbak leszünk, mint az Igazságügyi Minisztérium.”

MTI

Tavaly szeptember 24-én éjjel robbantottak a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton egy földszinti üzlethelyiségnél, két rendőr megsérült, egyikük életveszélyesen. 

MTI

Washington ki fog tartani a NATO-beli és európai szövetségesei mellett, de elvárja tőlük a védelmi kiadások növelését – jelentette ki Mike Pence amerikai alelnök szombaton, az 53. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencia (MSC) második napján.

MTI

Megnyílt a tíz új, alkalmi nyitvatartással működő határátkelő a magyar–román határszakaszon szombaton, ezeket szombatonként használhatják az utazók.

Események

vasárnap, február 19, 2017 - 18:00

a marosszentgyörgyi plébánia tanácstermében

vasárnap, február 19, 2017 - 19:00

a marosvásárhelyi Kultúrpalotában

hétfő, február 20, 2017 - 19:00

a Maros Művészegyüttes termében

kedd, február 21, 2017 - 09:00

a Friedrich Schiller iskolában

kedd, február 21, 2017 - 17:00

a DIO Házban

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Kézdivásárhelyi Városi Színház megduplázza marosvásárhelyi előadásainak számát Kiss Csaba Skandináv lottó című kortárs vígjátékával. 

Jelenvaló múlt címmel a marosvásárhelyi Juventus Kiadónál jelent meg Buksa Éva-Mária magyartanár, író újabb könyve, amely a XIX. század három jeles erdélyi történelmi személyiségének dramatizált élettörténetét tartalmazza.

A kincses város művészei február 18-án, ma 18 órától Giuseppe Verdi Traviata című operáját mutatják be a marosvásárhelyi közönségnek – Miklósa Erika főszereplésével.

A Népújság Múzsa melléklete 1268. számának tartalma

Szerkesztette: Nagy Miklós Kund

„Ha ma lépek be a lakásba, nyugodt lehetek, mert annyi munkám van, hogy szinte magam sem tudom nyilvántartani.”

Idén ünnepli otthoni idős- és beteggondozói szolgálatának 20. évfordulóját a Gyulafehérvári Caritas.

Manapság nem sokat beszélünk róla. Legalábbis nem az őt megillető fontossággal, pedig ott van bennünk, lelkünk rezdüléseiben, csak rá kell figyelni, teret engedni neki, hogy hasson, segítsen. 

Ma már szinte teljesen ismeretlen, valamikor hihetetlenül népszerű és rendkívül tehetséges íróról szól zenés bemutatóm.

A hagyomány jegyében ne felejtsük a fánkot, csörögét, abból legalább egyszer mindenképpen kell sütni, de más ötletet is adunk, hátha valakinek kedve támad rá, és elkészíti. 

A 112-es egységes sürgősségi telefonszámra beérkezett 14.600.440 hívásból 58,57% hamis riasztás volt 2016-ban, derül ki a Speciális Távközlési Szolgálat (STS) statisztikájából.