kedd, október 25, 2016

A Külgazdasági és Külügyminisztériumba (KKM) kérették Oroszország budapesti nagykövetét. A találkozón a tárca világossá fogja tenni: senkitől sem viseljük el, hogy megalázó módon beszéljen az 1956-os forradalomról és annak hőseiről – közölte a minisztérium kedden az MTI-vel.

Részben alaptörvénybe ütközőnek nyilvánította és feltételekhez kötötte a jelzáloghitel-törlesztést kiváltó ingatlanátadásról szóló törvény egyes előírásainak alkalmazását az alkotmánybíróság kedden. 

A megvalósíthatósági tanulmányok licitjével a következő időszakban ismét napirendre kerül a Marosvásárhely – Jászvásár – Ungheni autópálya terve – mondta el kedden az Europa FM rádiónak adott interjújában Sorin Buşe szállítási miniszter. 

Mindenfajta összeütközést kerülni szeretne a NATO Oroszországgal, ugyanakkor aggodalmát fejezi ki amiatt, hogy az orosz flotta haderejét civilek ellen is bevethetik Aleppóban.

VI. Fülöp spanyol király tíz hónapon belül ötödik alkalommal kezdett konzultációt a spanyol kongresszus pártjaival a kormányalakítási lehetőségekről hétfőn Madridban, ám ezúttal először van valós esélye annak, hogy a parlament meg is válassza a miniszterelnök-jelöltet.

Események

kedd, október 25, 2016 - 11:00

a Győzelem téren

kedd, október 25, 2016 - 12:00

a várbeli Szűcsök bástyájában

kedd, október 25, 2016 - 17:00

a marosvásárhelyi Kultúrpalota kistermében

kedd, október 25, 2016 - 17:00

a marosvásárhelyi várban 

kedd, október 25, 2016 - 18:00

a Bernády Házban

Emőke a csodahordozók egyszerűségével járja megszokott útjait. Nem próbálja a figyelmet mindenáron a kabátja alatt várakozó új életre irányítani, nem hivalkodik a szíve alatt fél éve rejtőző kisfiúval, akivel elsőszülöttje, Róbert esténként mindig kapcsolatba lép. Csak az arcáról árad valami csendes boldogság.

Október 30., vasárnap 22.30 óra

Két budapesti színház társulata érkezik Marosvásárhelyre október 25-e és 28-a között – tájékoztatott nemrég a vendéglátó Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Stúdió Színháza. 

1987-ben játszott itt utoljára, de sokan emlékeznek rá, hiszen hamar kedvenccé vált.

Sokszor megírtuk már, hogy egyre több művészeti jellegű rendezvényt, eseménysorozatot vagy épp fesztivált szerveznek Marosvásárhelyen, a városban, amely amúgy is híres gazdag kulturális életéről.

Jó gyakorlatok a gyermekvédelem és a szociális szolgáltatások területén az EU-ban címmel tartottak kedden konferenciát Brüsszelben, az Európai Parlamentben, az esemény házigazdája Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője volt. 

Háromszék a borvizek földje, itt minden településnek megvan a maga ásványvízforrása, amit a helyiek szomjuk oltására és nyavalyáik kúrálására használnak. 

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte a múlt hét végén a marosvásárhelyi Ügyes Kezek Alapítvány, amely immár két évtizede áll a fogyatékkal élő fiatalok  szolgálatában.

Ilyenkor a régi falusi kemence jut eszembe, aminek lapján, annak is a szélére húzva, vaslábasban rotyogott a vacsora, ráérősen, nyugtató sercegéssel. 

Gagauz barátom, aki pár éve városunkban végzi az egyetemet, és nyári szünidőkben nálunk helyezi el személyes dolgait, október eleji visszaérkezésekor egy lefagyasztott háziszárnyast hozott ajándékba, s ezzel a megjegyzéssel adta át: bio.