szerda, július 27, 2016

 Jövő márciusban vagy áprilisban alakulhat meg a NATO romániai nemzetközi dandárja, amelynek létrehozásáról az észak-atlanti szövetség varsói csúcsértekezletén döntöttek.

A választási regisztráció megkönnyítését szorgalmazza a Nemzeti Liberális Párt (PNL), miután kiderült, hogy nagyon kevés külföldön élő román állampolgár regisztrált az év végi parlamenti választásokra.

 Szombaton zárult a 27. Bálványosi Szabadegyetem, amely nagyon sok fiatal számára az esti szabadtéri koncertek miatt volt vonzó. 

Az egészségügyi miniszterhez címzett üzenetet tett közzé Facebook-oldalán az az orvos, aki lefilmezte a lárvákkal fertőzött beteget az égési klinikán.

Dacian Cioloş miniszterelnök hétfőn úgy nyilatkozott, hogy az Európai Unióban zajló történések, mint a merényletek, valamint Nagy-Britannia távozása az EU-ból kihathatnak Románia gazdaságára is.

Események

szerda, július 27, 2016 - 09:00

Dr. Pokorny László megyei tanácsos  szociális és környezetvédelmi kérdésekben tart fogadóórát.

szerda, július 27, 2016 - 18:00

Az adományokat az orgonák karbantartására fordítják a szervezők. 

szerda, július 27, 2016 - 18:00

Orgonán játszanak Nagy István (Felvidék) és Szeghalmi Emese (Nagyvárad) orgonaművészek.

péntek, július 29, 2016 - 16:00

A rendezvény keretében sor kerül a helikoni írók leszármazottainak találkozójára is szombaton.

péntek, július 29, 2016 - 20:00

Július 29–31. 

Vig Emese: Haza a magasban – Fodor Sándor; Neve és hivatása: Vitályos Ildikó

Július 11-15. között vakációs bibliahétre került sor Vámosgálfalván a Koen Alapítvány részletesen kidolgozott programja révén. 

Vasárnap kortárstalálkozót tartottak Sáromberkén, amelyre a település 1946-ban és 1951-ben született tagjai kaptak meghívást. 

Érdekesnek ígérkezõ elõadásnak ad otthont augusztus 20-án Csíkszereda, ahol a nemzeti ünnep alkalmából ismét bemutatják az István, a király rockoperát – ezúttal a Remény Kis Emberei szervezésében.

Rekordokat jegyzett a Csíkszeredai Régizenei Fesztivál. 

Évente több mint nyolcvanezer személynél fedeznek fel daganatot, és a szakemberek szerint ez a szám még nőni fog – derül ki a statisztikákból.

De nem csak a gyümölcsök kerülnek sorra üvegbe, hanem az uborka is, hiszen az uborkaszezon kellős közepén vagyunk. 

Az úszásnemet egyéni sajátosságainknak megfelelően válasszuk ki.

MTI

A kétévente megrendezésre kerülő, péntekig tartó eseményre mintegy 18 ezer kutatót, aktivistát és kormányzati képviselőt várnak. 

MTI

A hidegfrontbetöréseknél, mint amilyen most is van, hirtelen megemelkedik a vérnyomás, így ez az időjárási helyzet kedvez a különböző szívritmuszavarok kialakulásának.