péntek, január 20, 2017

Ellenőrzést végez a Számvevőszék a Pénzügyminisztériumnál a Cioloş-kormány által tavaly végrehajtott két pozitív költségvetés-kiegészítés kapcsán – jelentette be csütörtökön Daniela Pescaru minisztériumi államtitkár.

Pénzt és egyéb javakat fogadtak el a szerdán őrizetbe vett határrendészek, hogy átengedjenek a határon egy teherautót, amely csempészett cigarettát és használt gumiabroncsokat szállított.

MTI

Tavaly 60 százalékkal nőtt a NATO elleni kibertámadások száma, és több tagállamban attól tartanak, hogy hackerek választási kampányok befolyásolásával próbálkozhatnak.

MTI

Egy idős férfira ráomlott a saját istállója és megölte a szerdai közép-olaszországi földrengésben, amelynek több más halálos áldozata és eltűntje is van, elsősorban a Pescara közelében lavinától betemetett szállodában.

MTI

Barack Obama rendkívül népszerű, de politikailag erőtlen elnökként búcsúzik, és ennek egyik oka elemzők szerint az, hogy a Demokrata Párt katasztrofális zuhanást él meg.

Események

péntek, január 20, 2017 - 08:00

a Petry Látványműhely és Múzeum udvarán

péntek, január 20, 2017 - 09:30

az Ariel színházban

péntek, január 20, 2017 - 12:00

a Kultúrpalota nagytermében

péntek, január 20, 2017 - 12:00

a Kultúrpalota nagytermében

péntek, január 20, 2017 - 18:00

a Vártemplomban 

Csütörtökön Szekszárdon kiosztották a Mészöly Miklós-díjat, melyet az idén Szabó Róbert Csaba író, a Látó szerkesztője kapott. 

Major Gizella retrospektív kiállítása; Kiállítás a Vadárvácska anyagából; Egyházi építészet és díszítőművészet Marosvásárhelyen; Időszakos kiállítás a Teleki Tékában; Laczkó Aranka kiállítása

 

Hitchcock-filmet vetítenek; Művészfilmek a Művész moziban

 

A honlap arra is vállalkozik, hogy az Erdély történelméhez köthető cikkeket egyazon felületre gyűjtse össze és kategorizálja.

Édentől keletre néven indul filmklub Marosvásárhelyen, a Maros megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács (MIET) szervezésében és a G. Café támogatásával. 

Több száz hátrányos helyzetű család, egyedül élő kisnyugdíjas, fogyatékkal élő személy részesült havonta azokból az élelmiszercsomagokból, amit az egyes alapítványok, egyesületek a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivataltól kapott támogatás révén biztosítottak számukra. 

Ilyen hideg napokon semmi sem esik jobban, mint egy tál finoman gőzölgő leves. 

Gárdonyi Géza nemcsak életvitelében, hanem zeneszeretetében is nagy hazafinak számított. 

A statisztikai mutatók szerint az iskolás gyermekek 45%-a valamilyen tartási problémától vagy már rögzült tartáshibától szenved. 

Miközben beszélgetünk, folyamatosan érkeznek a vásárlók, de legtöbbjüktől Ida néni meg sem kell kérdezze, hogy hány kenyeret kér.