csütörtök, július 2, 2015

MTI

A brit védelmi miniszter szerint indokolt lenne a brit királyi légierő (RAF) bekapcsolódása az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szíriai állásai elleni légicsapásokba.

MTI

Francois Hollande francia államfő csütörtökön úgy vélte, hogy ha a nem győz a külföldi hitelezők által megajánlott segélycsomagról kiírt görög népszavazáson, akkor „ismeretlen területre” kerül az euróövezet.

MTI

Az Európai Bizottság a vasárnapi görögországi népszavazás kimenetével kapcsolatosan nem mérlegel különféle forgatókönyveket, pusztán várja az eredményt, amelyet figyelembe fog venni – közölte csütörtökön a brüsszeli testület szóvivője.

Klaus Johannis elnök a Kulturális Érdemrend lovagi fokozatával tüntette ki a 45 éve alapított Kriterion Könyvkiadót, az erről szóló rendeletet szerdán írta alá az államfő.

Az Európai Unió kutatásfejlesztési támogatási programjának 2014-ben zárult hétéves körében 7391 magyar pályázatból 1500 nyert, összesen 278 millió eurót.

Események

csütörtök, július 2, 2015 - 19:00

a Kultúrpalota nagytermében

péntek, július 3, 2015 - 10:00

Székelybós határában

péntek, július 3, 2015 - 17:00

a Víkendtelepen

péntek, július 3, 2015 - 21:00

Július 3–5.

szombat, július 4, 2015 (Egész nap)

Július 4–5.

Az I. székelybósi művésztelep e rendezvénye egész napos.

Németh Ferenc vulkáni fotóművész kiállítása; 19. Ariadné kiállítás

ETV

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség megrendülve hajt fejet Bács Lajos karmester életpályája és páratlan kulturális öröksége előtt, amelyet öröklétbe való távozásával hagyott hátra közösségének, a hazai és nemzetközi zeneirodalomnak.

Egyszerű kíváncsiság és őszinte érdeklődés indította el a gondolatmenetet: mi is a repülőtér mellett felépült román település magyar neve? Kellemes meglepetéssel tapasztaltam, másokat is érdekel mindez, hiszen utánanéztek, és ismeretüket azonnal megosztották velünk is.

Dr. Vástyán Attila gyermeksebész kiváló szakmai tudása mellett arról ismert, hogy Donald kacsás vagy Miki egeres köpenyt visel, kedvesen mosolyog a gyermekekre, nem fogy ki a türelemből, és szeretettel bátorítja pácienseit.

Bár a nagyon súlyos, életveszélyes verőértágulatok (aorta-aneuryzmák) katéter-technikával való kezelése megszokott beavatkozásnak számít Nyugat-Európában, a romániai betegek többségének ez a beavatkozás elérhetetlen.

Örvendek, hogy a marosvásárhelyi magyar nyelvű orvos- és gyógyszerészképzés 70. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi ülésén május 29-én részt vehettem.

MTI

Immár véradás nélkül végeznek májátültetéseket a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikáján – közölte az intézmény vezetője az M1 aktuális csatornán.

Ha eddig még nem tette, hamarosan bizonyára rabul ejt ezernyi zöld karjával a virágléptű, fényarcú óriás.