csütörtök, szeptember 29, 2016

Kilencvenhárom éves korában elhunyt Simon Peresz Nobel-békedíjas volt izraeli államelnök és miniszterelnök – közölte szerda hajnalban az izraeli hivatalos hírügynökség.

Eddig mintegy 32 ezer embert tartóztattak le Törökországban a július 15-i puccskísérletet követő tisztogatások keretében – mondta Bekir Bozdag török igazságügyi miniszter.

Belga katonák meggyilkolására szólított fel az Iszlám Állam nevű terrorszervezet 300 Belgiumban élő követőjének küldött üzenetében.

Lemondott a jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) élén betöltött társelnöki tisztségéről Vasile Blaga szerdán, röviddel azt követően, hogy a korrupcióellenes ügyészség (DNA) befolyással való üzérkedéssel gyanúsította meg.

Jelentős állománybővítést jelentett be a román határrendőrség: a belügyminisztérium határőrizetre szakosodott főfelügyelősége több mint 750 állást hirdetett meg – közölte szerdai számában az Adevărul című bukaresti lap.

Események

csütörtök, szeptember 29, 2016 (Egész nap)

A Maros Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrás Központ és a Maroskeresztúri Általános Iskola A kultúra szerepe az oktatásban címmel országos konferenciát szervez október 29-én, szombaton pedagógusok, pszichológusok és gyógypedagógusok számára. 

csütörtök, szeptember 29, 2016 - 07:00

A Nyugdíjasok Önsegélyző Egyesülete – Marosvásárhely, Bolyai utca 36. szám – az idősek világnapja alkalmából szeptember 29-én kirándulást szervez a tordai sóbányába.

csütörtök, szeptember 29, 2016 - 19:00

Kultúrpalota nagytermében

csütörtök, szeptember 29, 2016 - 19:00

a Spectrum Színházban

péntek, szeptember 30, 2016 - 08:00

a vajdaszentiványi halastavon

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának több előadását is díjazták a közelmúltban. 

Azt mondja, a reggeli hideg víznek köszönheti, hogy arca teljesen ránctalan, de én úgy gondolom, ennél többről van szó.

A magyar történelem nagy csatái című történelmi előadás-sorozat keretében a múlt csütörtökön Pollmann Ferenc hadtörténész, kutató, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum főtanácsosa tartott előadást a marosvásárhelyi Bernády Házban. 

(szeptember 25., vasárnap 22.30 óra)

A Népújság Múzsa melléklete 1247. számának tartalma

Szerkeszti: Kaáli Nagy Botond

A lengyelek többsége a jelenleg érvényben lévő abortusztörvényt támogatja – derül ki abból a felmérésből, melyet a lengyel közszolgálati rádió közölt azzal összefüggésben, hogy a szejm napirendre vett két, egymással ellentétes törvénytervezetet a terhességmegszakításról.

Aki várandósan reggeli rosszulléttől, hányingertől vagy hányástól szenved, annál kisebb a magzat elvesztésének a veszélye egy nagy létszámmal végzett friss amerikai kutatás szerint.

Egy jókedvű, élettel teli kislány, huncut mosollyal az arcán – a közösségi oldalon közzétett fénykép alapján így képzelem el az ötéves Deák Rebekát, akinél szeptember elején leukémiát állapítottak meg. 

Őszi a hangulat, szilva, alma, szőlő, karfiol, paprika és minden földi jó illata uralja a piacokat, a vásárlók kedvükre válogathatnak a zamatos áruból.

Az ügyetlenség mint koordinációs zavar felnőttkorra is állandósulhat, ha időben nem foglalkozunk vele, és kétbalkezesként bélyegezhetik meg az egyént.