vasárnap, október 4, 2015

A politikai és polgári összefogás a marosvásárhelyi magyarság egyetlen esélye arra, hogy a 2016-os választási évben, 16 év után ismét a megnyerjük a választásokat, és magyar polgármestere legyen városunknak.

Kincses Előd ügyvéd ezelőtt egy héttel arról számolt be, hogy korrekt döntés született a Marosvásárhelyi Bíróságon Benedek Csaba Lehel ügyében, akit 5 ezer lejre büntettek meg azért, mert március 20-án önkéntesként folytatta a kétnyelvű utcanévtáblák kifüggesztését. 

Már nem bocsát ki törzskönyveket a Gépjármű-nyilvántartási Hivatal (RAR) a Romániában eladásra szánt, a dízelbotrányban érintett Volkswagen típusú autókra – jelentette ki Călin Popescu Tăriceanu, a szenátus elnöke, miután tárgyalt a szállítási, illetve a környezetvédelmi miniszterrel.

MTI

Megkezdődött Ukrajnában csütörtökön az őszi katonai sorozás, amely a tervek szerint november 30-ig tart, és amelynek keretében 11 ezer újoncot készülnek behívni a fegyveres erőkhöz.

MTI

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) nemzetközi jogásza szerint Bassár el-Aszad kulcsfigurává vált a szíriai érdekszféra megszerzéséért folytatott nagyhatalmi játszmában. Tóth Norbert az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában ugyanakkor úgy vélte, a folyamat végén Oroszország be fogja áldozni a szír elnököt.

Események

vasárnap, október 4, 2015 - 12:00

Bolyai tér 13. szám

vasárnap, október 4, 2015 - 17:00

október 4., vasárnap

vasárnap, október 4, 2015 - 17:00

a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Underground termében

vasárnap, október 4, 2015 - 19:30

Október 4–8.

hétfő, október 5, 2015 - 19:00

a marosvásárhelyi Ariel Színház Nyomda utcai stúdiótermében

A Népújság Múzsa melléklete 1198. számának tartalma

Szerkeszti: Kaáli Nagy Botond

Henri King  sorára*

Aknay János Kossuth- és Munkácsy-díjas festőművész műveiből nyílik kiállítás október 16-án 17 órakor Marosvásárhelyen, a Bolyai Klubban. 

Kedd délután a marosvásárhelyi Kultúrpalota kiállítótermében nyitották meg a marosvásárhelyi Művészeti Líceum IX–XII. osztályos tanulóinak képzőművészeti kiállítását. A tárlat címe: Az ősz színei. 

Ez a jelentős nemzetközi rendezvény ez év augusztus 28–31. között zajlott a német fővárosban. A Haus der Kulturen der Welt elnevezésű művelődési központ látta vendégül. 

Újra eltelt két hét, beköszöntött az igazi ősz. Hűvösebb időben kevesebb időt töltünk a szabadban. 

A nadrágkosztüm tulajdonképpen a férfiöltöny nőiesített változata. 

Egy nadrágkosztümbe öltözött nő mindig elegánsnak, stílusosnak hat és a figyelem középpontjába kerül. 

MTI

A mérsékelt kávéivás nem növeli a szívritmuszavar leggyakoribb formájának kockázatát, a két dolog között nincs összefüggés – állapította meg egy nagylétszámú, hosszú távú svéd kutatás.

Nem eszik a gyerek… Éjszakánként nagyon sokszor felébred… – ilyen és ehhez hasonló problémákkal fordulnak Vida Ágnes magyarországi baba-, anya- és családpszichológushoz a kétségbeesett édesanyák. 

Gottfried Wilhelm Leibniz német polihisztor több tudós kortársával együtt kereste azt a módszert, amellyel általánosan megismerhető a világ összefüggése.