vasárnap, február 1, 2015

Korrupcióval gyanúsítják Adriean Videanu volt gazdasági minisztert, korábbi miniszterelnök-helyettest, ezért elrendelték őrizetbe vételét – közölte pénteken a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

A marosvásárhelyi, illetve a megyei közgyűlési képviselők közötti keddi találkozót követően máris lépett a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal. 

A hét elején hozzáfogtak a marosvásárhelyi Somostető átépítési munkálataihoz. Mint ismeretes, a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal uniós támogatású program alapján folytatja a szabadidőközpont kibővítését. 

Idén első soros ülését tartotta a megyei tanács, melynek napirendjén 14 pont szerepelt, egy kérdést soron kívül tárgyaltak. 

Oroszország úgy döntött, hogy az év végéig nem vesz részt az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének (ETPK) munkájában, és fontolóra veszi kilépését az Európa Tanácsból.

Események

hétfő, február 2, 2015 - 17:00

A tavaly augusztusban szervezett 13. mezőmadarasi képzőművészeti alkotótábor munkáiból nyílik kiállítás február 2-án délután 5 órakor Marosvásárhelyen, a Mihai Eminescu Ifjúsági Házban. 

szerda, február 4, 2015 - 20:00

Ezzel a címmel kerül sor a Jazz Clubban egy újabb eredeti stand up előadásra február 4-én, szerdán este 8 órától. 

csütörtök, február 5, 2015 - 17:00

a Bernády Házban

A Népújság Múzsa melléklete 1163. számának tartalma

Szerkesztette: Kaáli Nagy Botond

lassan kiúszik lelkemből a lelked

siratlak mint papírhajóját a gyermek...

A Romániai Képzőművészek Szövetségének Marosvásárhelyi Fiókja a vásárhelyi közönség számára is lehetővé szeretné tenni, hogy időről időre közvetlenül betekintsen a szomszédos megyékben élő, dolgozó művészek munkásságába. 

Munkácsy Mihály festményeit bemutató kiállítás nyílt csütörtökön a pekingi Szépművészeti Akadémián.

Bogányi Gergely zongoraművész kezdeményezéséből született zongora beszerzéséről döntött a pécsi közgyűlés csütörtökön; a múlt héten bemutatott hangszer megvásárlását közadakozásból fedeznék.

Nyolc influenzás beteg halt meg kedden Hongkongban, s az idén eddig 59-en estek az öt év óta legsúlyosabbnak tartott járvány áldozatául. 

A modern ember, aki a felvilágosodás terméke, nagyon rossz viszonyba került a halállal. Holott ezt az életeseményt, amely mindenkinek bekövetkezik az életében, lehet felkészülten és felkészületlenül várni.

A csont- és izomrendszer gyermekkorban a csontosodás bezáródásáig jelentős fejlődésen megy át, ennek során az alsó végtag folyamatos változással fejlődik a felnőtt, egészséges végtagszerkezet irányába. 

Börtönbüntetéssel zárult hétfőn az első olyan per Egyiptomban, amelyet a nők genitális csonkításának tiltott, de mai napig bevett gyakorlata miatt indítottak: elítéltek egy orvost, aki a beavatkozással egy 13 éves lány halálát okozta.

Mártonfi István mesterfokon ismeri az üveggyártás minden csínját-bínját. A görgényüvegcsűri évfordulós ünnepen úgy mutatták be, mint az üveggyártás mentén kialakult település egyetlen leszármazottját, aki nagyszülei mesterségét folytatta tovább.