szombat, április 30, 2016

Kihirdette a jelzáloghitel-törlesztést kiváltó ingatlanátadásról szóló törvényt Klaus Johannis államfő csütörtökön.

Kihirdette az államfő a pártfinanszírozási törvény módosítását csütörtökön, amellyel megakadályozták az eladósodott pártok kampányszámláinak zárolását.

A bukaresti hatóságok megfosztották román állampolgárságától Omar Hajszam terrorizmusért elítélt, büntetését Romániában töltő szíriai üzletembert.

MTI

Törökország nemcsak a szíriai polgárháború elől menekülő embereknek, hanem valamennyi menedékkérőnek hajlandó védelmet nyújtani. 

Augustin Lazăr személyében új legfőbb ügyészt nevezett ki Klaus Johannis államfő csütörtökön, miután a tisztség Tiberiu Niţu lemondása nyomán megüresedett.

Események

szombat, április 30, 2016 - 12:00

Április 30–május 1.

szombat, április 30, 2016 - 17:00

a marosszentgyörgyi római katolikus plébánia tanácstermében

szombat, április 30, 2016 - 19:00

a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház nagytermében

hétfő, május 2, 2016 - 19:00

a marosvásárhelyi várban

hétfő, május 2, 2016 - 19:00

Halál 

április 30., szombat 21:00 óra

A Népújság Múzsa melléklete 1226. számának tartalma

Szerkeszti: Kaáli Nagy Botond

Most a tengerben kell a cseppet megtalálnunk, azt a cseppet, amely valószínűleg csak később, otthon kristályosodik bennünk ki, mert itt, most eláraszt bennünket Miholcsa József faragott képeinek és ikerszobrainak áradata. 

gyolcsba kötve hozom csontjaim – épen

sosem volt borda- kéz- vagy lábtörésem

Nehéz hűség – ez a címe a Kézdivásárhelyen élő Borcsa János irodalomtörténész, kritikus, az irodalomtudományok doktora legutóbbi kötetének. 

Minden ezer élve született gyerekből 8,8 veszti életét, még mielőtt betöltené az egy évet; a kitűzött cél öt alá csökkenteni az elhalálozott csecsemők számát. 

MTI

A WHO európai regionális irodája 11. alkalommal hirdette meg az európai védőoltási hetet, amelyet az idén április 24. és 30. között tartanak. 

Korunk népbetegsége a kövérség, a helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód következménye.

A zenetörténet – s talán a történelem – lüktetése is visszavezethető az emberi szív működéséig. 

Kisiskolásokat és tizenéveseket kérdeztünk arról, milyennek látják édesanyjukat, illetve melyik a legszebb közös emlékük vele.