szerda, július 23, 2014

Az orosz-ukrán konfliktus a legnagyobb kihívás az európai biztonságra a hidegháború befejeződése óta, amelyet valamennyien súlyos elnyomásként éltünk meg, lezárása pedig országaink számára a szabadság és a demokrácia visszaszerzését jelentette.

Katonai tiszteletadás mellett helyeztek el koszorúkat Budapesten, Hunyadi János szobránál kedden, a nándorfehérvári diadal emléknapján.

Már Ukrajnában vannak a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) szakértői, hogy részt vegyenek a maláj utasszállító katasztrófájának kivizsgálásában.

Sárga eső- és viharjelzést adtak ki a meteorológusok 27 olténiai, erdélyi, moldvai és munténiai megyére, ahol kedd estétől szerda estéig záporeső, villámlás, vihar és helyenként jégeső várható. 

A PDL és a PNL által az őszi elnökválasztásra létrehozott választási szövetség neve: Keresztény-liberális Szövetség. 

Események

szerda, július 23, 2014 - 18:00

Az evangélikus egyház által szervezett utolsó nyári koncertre a belépés díjtalan. 

csütörtök, július 24, 2014 - 19:00

Szászrégeni  Eugen Nicoară Művelődési Ház nagytermében

péntek, július 25, 2014 (Egész nap) - vasárnap, július 27, 2014 (Egész nap)

 A Segesvári Turisztikai Egyesület Segesvár városával közösen ez évben is megszervezi a helység egyik legnevesebb rendezvénysorozatát, a Segesvári Középkori Fesztivált.

péntek, július 25, 2014 - 19:00

Dr. Tábori László budapesti Kelet-kutató 

péntek, július 25, 2014 - 21:00 - szombat, július 26, 2014 - 21:00

A marosvásárhelyi Spectrum Színház Shakespeare A vihar című regényes színművét viszi színre a mikházi Csűrszínházban.

Negyedszerre szállja meg Mikházát a hétvégén a marosvásárhelyi Spectrum Színház társulata. 

Július 27 – vasárnap 19:30.

Anna babái állandóan betegek voltak, hol a szívüket, hol a lábukat kellett meggyógyítani. Hosszú copfos óvodásként még „doktor bácsinak” készült, kisiskolás korában már orvos „néninek”. 

Gazdag kulturális kínálat, így koncertek, táncház, borkóstoló, könyvbemutatók és kézműves tevékenységek is várják a 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor résztvevőit.

Igaz, egyáltalán nem mutatja, de nyolcvanadik életévét ünnepli az idén Török Gáspár, a marosvásárhelyi fotóművészet ismert képviselője, a Marx József Fotóklub tagja, a névadó egykori tanítványa. 

 A kínai online áruházakban megrendelhető, a fiatalok körében egyre keresettebb „vérital” fogyasztásának veszélyeire hívta fel a figyelmet az állami élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet Kínában.

A Rák jegye az asztrológiai és asztronómiai nyár első hónapja. 

Nyáron gyakran kirándulunk, szervezünk vendégséget grillsütéssel a szabadban. 

Miért foglalkozik egy történész a gasztronómiával, miért vállalkozott László Lóránt a Teleki Tékában látható Ars culinaria étkezéstörténeti kiállítás kivitelezésére, hol születtek az első étkezéssel kapcsolatos feljegyzések? 

A radnótfáji székelyek női ruhaviseletéről az 1860-as évektől 1945-ig gyűltek adatok a még élő idős asszonyoktól, akik dédanyjuktól maradt ruhaneműkre, nagyanyjuk, anyjuk ruháira emlékeztek.