szerda, március 29, 2017

Első fokon halmazati büntetésként hat év szabadságvesztésre ítélte a legfelsőbb bíróság kedden Elena Udrea volt turisztikai minisztert, akit többrendbeli megvesztegetés elfogadásával, hivatali visszaéléssel és európai alapok eltérítésével vádolt a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

A parlament hozzájárulását kérte Klaus Johannis államfő hétfőn ahhoz, hogy a NATO kémelhárító különítményt alakíthasson a fővárosban.

Szerdán indítja el hivatalosan a brit EU-tagság megszűnéséhez vezető folyamatot Theresa May brit miniszterelnök a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválásával.

Angela Merkel elutasítja, hogy az uniós támogatások csökkentésével büntessék a közös döntések végrehajtásától elzárkózó vagy a jogállamiság ellen vétő tagállamokat. 

Három hónap után csütörtökön ismét összeül Brüsszelben a NATO–Oroszország Tanács, hogy a felek a biztonsági helyzetről egyeztessenek.

Események

szerda, március 29, 2017 - 17:00

a marosvásárhelyi Petru Maior Tudományegyetemen

csütörtök, március 30, 2017 - 18:00

A Bernády Közművelődési Egylet a szovátai önkormányzat támogatásával könyvbemutatót szervez.

csütörtök, március 30, 2017 - 18:00

Baricz Lajos bemutatja Radványi Hajnal Piros rózsa című verseskötetét.

csütörtök, március 30, 2017 - 19:00

 Előzenekar a Moonfellas.

csütörtök, március 30, 2017 - 19:00

a marosvásárhelyi Kultúrpalota nagytermében

Április 2-án, vasárnap este 7 órai kezdettel a marosvásárhelyi Kultúrpalota nagytermében rendkívüli orgonahangversenyre kerül sor. A rendezvény egy országos rendezvénysorozat része Helmut Plattner emlékére.

Erdélyi magyar prózaírók román nyelvre fordított írásait tartalmazó kötetet mutatnak be  március 29-én, szerdán 17 órakor a marosvásárhelyi Petru Maior Tudományegyetemen. 

A marosvásárhely-alsóvárosi gyülekezet 1957. május elsejétől önállósult, a Gecse utcai gyülekezetből szakadt ki, mivel a város iparosodásával és a Kövesdomb lakónegyed épülésével a hívek száma igen megnövekedett.

Gabit sohasem láttam fáradtnak. Mintha az ujjai között egymáshoz simuló szirmoktól kapta volna a napkeltétől napnyugtáig és azon túl is kitartó frissességet. Egy vasárnap délelőtt sokszínű, illatos barátai között beszélgettünk. 

 A kortárs magyar dráma seregszemléjeként nyilvántartott XI. DESZKA Fesztivál március 27-én, a színházi világnapon nyitotta meg kapuit a debreceni Csokonai Színházban.

A korábbi években indított kampányok ellenére a világhelyzet nem sokat változott. 

Alapítványok, szervezetek és magánszemélyek is javasolhatják családorvosukat a díjra.

A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem magyar oktatói minden évben egy kiváló magyar tudós meghívásával ápolják az intézmény hírneves neurológus kutatójának, dr. Miskolczy Dezső professzornak az emlékét. 

Szakértők szerint általában 18-19 fokos hőmérsékletben lehet a legjobbat aludni.

Mielőtt orvossá válásának történetéről kérdezném, eljátszom a gondolattal, vajon hol lenne most, ha felveszik a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemre.