szerda, február 21, 2018

„Románia ma nem képes nagy, átfogó projekteket véghezvinni. Utolsó nagy megvalósítása a NATO-ba és az Európai Unióba való belépés volt.”

MTI

Bírócsere miatt újrakezdődik a bizonyítási eljárás abban a perben, amelyben a Hargita megyei törvényszék vizsgálja a korrupcióellenes ügyészségnek (DNA) a Borboly Csaba Hargita megyei önkormányzati elnök és társai elleni vádjait. 

Egy év letöltendő börtönbüntetést kért a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Ludovic Orban PNL-elnöknek, akit egy 2016-os korrupciós ügyben befolyással való visszaéléssel gyanúsítanak. 

MTI

A katonai táblabíróságon megkezdődött kedden az előzetes tárgyalás a Ion Iliescu volt államfőt és másik 13 vádlottat érintő büntetőperben, akiket a „bányászjárásként” elhíresült, 1990. júniusi erőszakos cselekmények ügyében emberiesség elleni bűncselekmények gyanújával állítottak bíróság elé.

A kormány egyik fontos célkitűzése a város és a vidék közti életszínvonalbeli különbségek legalább 15%-kal való csökkentése 2020-ig – jelentette ki hétfőn Viorica Dăncilă miniszterelnök. 

Események

szerda, február 21, 2018 - 16:00

Dózsa György utca 9. szám

szerda, február 21, 2018 - 17:30

a Bernády Házban

szerda, február 21, 2018 - 18:00

a Deus Providebit Tanulmányi Ház Szent Erzsébet termében

szerda, február 21, 2018 - 19:00

a Maros Művészegyüttes marosvásárhelyi, kövesdombi székhelyén

csütörtök, február 22, 2018 - 17:00

az RMDSZ szászrégeni székházában

Március 3-án, szombaton 13 és 19 óra között a marosvásárhelyi Jazz & Blues klubban a magyarországi Peron music alapítvány tehetségkutató fesztivált szervez, amelyre előzetes jelentkezést követően rock- és alternatív zenekarok neveznek be.

Csak kicsi „tükrére” büszke. Tizenegy éve lepték meg vele az égiek.

A Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet és a marosvásárhelyi K’ARTE Egyesület február 28. – március 4. között immár nyolcadik alkalommal szervezi meg a Magyar Filmnapokat Marosvásárhelyen.

Ez év február 25-én és 26-án ismét bemutatásra kerül A gyertya könnye című produkció. A Sütő András műveiből készült dramatikus összeállítást Kilyén Ilka és Ritziu Ilka Krisztina adja elő, az esemény mindkét alkalommal 19 órakor kezdődik a Yorick Stúdióban. 

Ünneplő fehérbe öltözött, megilletődött gyermekek léptek – talán életükben először – színpadra péntek este a Maros Művészegyüttes kövesdombi termében.

Folytatjuk barangolásunkat az egykori szász településeken. 

Bocskay Lászlóval, a segesvári Mircea Eliade Főgimnázium iskolai tanácsadójával beszélgettünk

A zenetörténet úgy jegyzi Xenakis nevét, mint aki a számítógépes zeneszerzés úttörője. 

Nézem az olimpiát. Nonstop nézem, ki sem kapcsolom a tévét. Több csatornán is követhetők a versenyszámok, 15 sportág 102 versenyszámában.

A kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem szakemberei, pszichológusok, szociális munkások a jelenség okait vizsgálták.