péntek, október 24, 2014

A marosvásárhelyi Transilvania repülőtér is rátér október 26-ától a polgári repülésben alkalmazott téli programra, ami 2015. március 28-ig lesz érvényben.

Vasárnap hajnali négykor egy órával vissza kell állítani az óramutatókat.

Victor Ponta kormányfő, államelnökjelölt, Liviu Dragnea kormányfő-helyettes, Ioan Rus szállításügyi miniszter és Mircea Duşa védelmi miniszter jelenlétében avatták fel tegnap a marosvásárhelyi terelőút építőtelepét.

MTI

Destruktív tevékenység folytatását, a törvényhozási munka akadályozását, végül pedig Petro Porosenko elnök megbuktatását kapták feladatul a Moszkvához hű ukrajnai politikusok, akik a vasárnap megrendezendő parlamenti választásokon indulnak jelöltként – vélekedett Andrej Illarionov, Vlagyimir Putyin orosz elnök volt tanácsadója egy sajtónyilatkozatában, amelyet az ukrán média csütörtökön hozott nyilvánosságra.

Elfogadta a bukaresti táblabíróság szerdán a román állam perbe hívását Alexandru Vişinescu volt kommunista börtönparancsnok ügyében.

Események

péntek, október 24, 2014 - 10:00

a marosvásárhelyi Kultúrpalota Tükörtermében

péntek, október 24, 2014 - 11:00

a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum dísztermében

péntek, október 24, 2014 - 16:00

az iskola sporttermében

péntek, október 24, 2014 - 17:00

a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Stúdió Színházában

péntek, október 24, 2014 - 17:00

a 15 lejes belépőjegyet a helyszínen lehet megvásárolni

Történetírásunk egyik fontos megoldandó kérdése az értelmiségtörténet, kezdve annak kialakulásával és végezve a mindennapi életben, különösen a társadalom haladásában és a tudományos élet fejlődésében betöltött szerepének a feltárásával és valós értékelésével.

A Népújság Múzsa melléklete 1151. számának tartalma
 

Szerkesztette: Kaáli Nagy Botond

Emlékszel? amikor a rózsák nyílni kezdtek,
Már nem voltunk fiatalok –
Házunk körül virágzó sírkeresztek,
Szívünkben sok friss halott.

Teljes telt házas közönség tette tiszteletét csütörtök este a Bernády Házban. Az ok: Marosvásárhely ismert és közkedvelt művészházaspárjának kettős kiállítása a művészeti központ földszinti és emeleti galériáiban.

Számomra ünnep, amikor énekelni hallom őket. Változatos repertoárjuk a karéneklés szinte minden műfaját felöleli, s tudják a nagy titkot: hogyan kell lélektől lélekig titokzatos mélységekből szédítő magasságokba röpíteni a hallgatóságot.

Két nagyon gyakori ortopédiai rendellenességgel, a csípőficammal és a lúdtalppal kapcsolatos tudnivalókat osztotta meg a hallgatósággal dr. Incze Bartha Zsuzsánna ortopéd szakorvos a Védem Egyesület által szervezett rendezvényen.

Újabb nyilvános szakmai találkozót tartottak hétfőn a Mihai Eminescu Ifjúsági Házban az észak-karolinai Davidson College (AEÁ) és a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem együttműködésében zajló dohányzáskutatási projekt keretében.

A sajtó részvételével szervezett kerekasztal-megbeszélésen emlékeztek meg október 20-án a csontritkulás világnapjáról a megyei sürgősségi kórház vezetői és szakemberei.

Úgy ülnek egymás mellett, mintha a mesebeli végtelenből érkeztek volna a rendezett virágoskert végében levő kicsi ház bejárata elé.

Kicsoda tulajdonképpen a kamasz, valóban hamarabb kezdődik mostanában a serdülőkor, mint az elmúlt évtizedekben, hogyan közeledhet hirtelen lázadóvá váló gyermekéhez a szülő, milyen szerep jut ebben a sérülékeny korban az iskolának, illetve az egyháznak? – ezeket a kérdéseket járták körbe az október 15-ei, múlt szerdai Női Akadémia résztvevői a marosvásárhelyi Ama Deus keresztény kávézóban.