szombat, július 26, 2014

Iránban minden jel szerint őrizetbe vettek három amerikai állampolgárt, köztük a The Washington Post című napilap teheráni tudósítóját.

Belgrád tagadja a szerb sajtó azon híreszteléseit, hogy Brüsszel ultimátumot intézett volna Szerbiához, azt követelve, szeptember elsejéig válasszon Nyugat és Kelet között.

Ukrán politológusok szerint Petro Porosenko ukrán elnök és a Haza párt közötti hatalmi harc állhat Arszenyij Jacenyuk miniszterelnök lemondása mögött. Jacenyuk csütörtökön jelentette be döntését.

Tőkés László európai parlamenti képviselő (Fidesz-KDNP) szerint fontos lenne még egy magyar induló a román államelnök-választáson. A képviselő erről a Kossuth rádió 180 perc című műsorában beszélt pénteken.

Feszegetni kell az Európai Unió integrációjának alkotmányos korlátait, törvényes keretek között.

Események

szombat, július 26, 2014 (Egész nap)

A Mures Face Adventure Race egyszerre a triatlonisták és a hegyikerékpározók igényeit is kielégíti. 

szombat, július 26, 2014 (Egész nap) - vasárnap, július 27, 2014 (Egész nap)

A nagyernyei önkormányzat és a helyi RMDSZ július 26-27-én szervezi meg a II. Nagyernyei Nyári Fesztivált. 

szombat, július 26, 2014 (Egész nap) - vasárnap, július 27, 2014 (Egész nap)

A nagyernyei önkormányzat és a helyi RMDSZ július 26-27-én másodszor szervez nyári fesztivált. 

szombat, július 26, 2014 - 11:00

cserealjai református egyházközség tanácstermében

vasárnap, július 27, 2014 (Egész nap)

A Mezőségi Református Egyházmegyéhez tartozó Mezőbáldon főtiszteletű Kató Béla püspök jelenlé-tében templomot szentelnek.

A Népújság Múzsa melléklete 1139. számának tartalma

Szerkesztette: Kaáli Nagy Botond

Egy barátom azt mondta nekem, mikor összejöttünk kettesben a kocsmában:

– Miért nem leszel újságíró?

Al Di Meola, a sok műfajban otthonos amerikai gitárvirtuóz, a dzsessz egyik nagysága július 22-én lesz hatvanéves.

„A Szépművészeti Múzeum kiállításainak támogatása érdekében” 505 millió forint átcsoportosításáról döntött a magyar kormány egy pénteken közzétett határozatában.

Az európai közösség és egyúttal az európai szellemiség ünnepe a Duna ünnepe, amelyet az Ómagyar Kultúra Baráti Társaság 12. alkalommal rendez meg kedden, az 1456-os nándorfehérvári diadal évfordulóján.

 A gyógynövénygyűjtés főszezonjában megélénkült az idegenforgalom, a 700 méter magasan húzódó felcsíki falvak határában, ahol szerencsés esetben a neves biológus, Macalik Ernő igazítja útba a természetbúvárokat.

Kulcsár Edinát választották 2014 legszebb lányának a Magyarország szépe versenyen vasárnap, így ő képviseli Magyarországot októberben, a Miss World londoni világdöntőjén.

A vakáció, szabadság időszaka ez, a feltöltődés, a kikapcsolódás ideje. De nemcsak strandolunk, utazunk, hanem hazalátogató rokonokat, kedves vendégeket is fogadunk, vakációzó gyermekeket kényeztetünk, s ilyenkor elkerülhetetlen a sütés-főzés. 

A kínai nők mindent elkövetnek, hogy még az idén, a ló évében megszüljék gyermeküket, mert a néphit szerint a következő, vagyis a kecske éve nem hoz áldást az akkor születőkre.

Az 1860-1920-as századfordulón a radnótfáji nők is az inghez, blúzhoz hosszú, bokáig vagy földig érő szoknyát viseltek.