hétfő, március 19, 2018

MTI

Elérte az 57,5 százalékot országosan az elnökválasztáson való részvétel moszkvai idő szerint 17 órakor – közölte vasárnap délután az orosz Központ Választási Bizottság elnöke.

MTI

A német hírszerző szolgálat (BND) szerint Európát is elérhetik az atomtöltettel felszerelt észak-koreai rakéták – írta a Bild am Sonntag című vasárnapi német lap.

MTI

Oroszország EU-nagykövete szerint egy brit katonai laboratórium is lehetett annak az idegméreg-hatóanyagnak a forrása, amellyel a délnyugat-angliai Salisbury városában két hete megpróbálták meggyilkolni Szergej Szkripal egykori orosz kettős ügynököt és lányát.

Eső, havas eső, havazás és erős szél várható kedd estig az ország egész területén – figyelmeztetett az Országos Meteorológiai Igazgatóság. 

MTI

Egységet és józanságot követelve vonultak utcára a katalán függetlenség ellenzőinek ezrei vasárnap Barcelonában. 

Események

hétfő, március 19, 2018 - 18:00

 Támogatói jegyeket a Maros megyei RMDSZ Dózsa György utca 9. szám alatti, I. emeleti székházában lehet igényelni. 

szerda, március 21, 2018 (Egész nap) - szombat, március 24, 2018 (Egész nap)

Tudományos Diákköri Konferencia a Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség szervezésében

szerda, március 21, 2018 - 16:00

Marosvásárhely, Dózsa György utca 9. szám

szerda, március 21, 2018 - 17:00

Székely  Ferenc  -  Otthoni  szeretettel és   Élet-kalangyák 

szerda, március 21, 2018 - 17:00

a DIO Házban

Március 14-e rendkívüli ünnep volt a marosvásárhelyi Kultúrpalotában. Az Örökségünk őrei – Fogadj emlékbe egy műemléket elnevezésű, középiskolás diákoknak szervezett vetélkedő Maros megyei szakaszának döntője. 

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából idén is kiosztották a magyar kultúra művelésének és ápolásának elismeréséért járó legmagasabb magyar állami kitüntetést, a Kossuth-díjat, amelyet ez alkalommal is Magyarország köztársasági elnöke adott át csütörtökön, a Parlamentben.

Március 22–25. között

A Népújság Múzsa melléklete 1324. számának tartalma

Szerkeszti: Kaáli Nagy Botond

Betűk és ajkak fennen hirdetik:

Hogy a világ órjásilag halad;

2018 a külhoni magyar családok éve, ez alkalommal a Magyar Védőnők Egyesülete és az Otthon Segítünk Alapítvány szakemberei Kárpát-medencei tavaszi körúton vesznek részt, hogy megismertessék és népszerűsítsék a védőnői, illetve az otthon segítő szolgálatot, ami óriási támaszt jelent az anyaországi kisgyerekes családok életében. 

Előrelépés történt az örökbefogadások számát illetően Maros megyében, amióta módosult a vonatkozó törvény, amely számos pozitív változást hozott a leendő szülőkre nézve, a leglényegesebb, hogy jelentősen lerövidíti az örökbefogadást megelőző ügyintézés időtartamát. 

A megkésett tavasznak örülve most inkább a szabadban, erdőn, parkban tölteném az időt, mint hogy a kályha mellett állva süssek-főzzek.

A BBTE Magyar Szociológia és Szociális Munka Intézetének docense, Berszán Lídia által végzett kutatás azt hivatott felderíteni, hogy a fogyatékos gyermeket, fiatalt nevelő romániai családok hogyan néznek szembe a fogyaték okozta megváltozott élethelyzettel.

Divatba jött, életvitelünk részévé vált ez a téma, mely kitölti mindennapjainkat, hiszen szinte naponta elhangzik valahol a környezetünkben ez a szó, hogy stressz.