csütörtök, július 30, 2015

Gyanús ingatlanügyleteknek nevezte tegnapi sajtótájékoztatóján Ionela Ciotlăuş, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) megyei szervezetének társelnöke a marosvásárhelyi tanács mai ülésének napirendjén levő határozattervezetek némelyikét. 

A demokratikus értékek, a szabadság és a keresztény hagyományok együttese képezhetné ma Európa számára azt a közös kitörési pontot, amely révén a térség önmagára találhat.

Románia eddigi legnagyobb drogfogását jelentették be szerdán a bukaresti hatóságok: a nyomozók 330 kilogramm, több mint hatvanszázalékos tisztaságú heroint foglaltak le előző nap a Pete (Petea) – Csengersima közúti határátkelőnél.

Nem tárgyalta újra a kormány keddi ülésén a magas rangú tisztségviselők béremeléséről szóló rendeletet, így augusztus 1-jétől mintegy 48 tisztségviselő fizetése a többszörösére emelkedik, köztük az állam- és kormányfőé, a parlament két házelnökéé és a hírszerzési főnököké.

A magyar kulturális örökség meggyalázásnak tekintjük Fadrusz János alkotását, a kolozsvári Mátyás-szoborcsoportot érő újabb rongálást. 

Események

péntek, július 31, 2015 - 12:00

Július 31–augusztus 2.

szombat, augusztus 1, 2015 - 10:00

a templom előtt

szombat, augusztus 1, 2015 - 11:00

Augusztus  elsején, szombaton tartják az egykori bözödújfalusiak 26. találkozóját.

kedd, augusztus 4, 2015 (Egész nap) - hétfő, augusztus 10, 2015 (Egész nap)

Augusztus 4–10. között a marosszentgyörgyi római katolikus plébánián a Szent Cecília egyesület szervezésében tartják meg idén ötödik alkalommal a marosszentgyörgyi kis művészek nemzetközi táborát. 

szerda, augusztus 5, 2015 - 19:00

A Bach család ünnepei 

Szélyes lubickolt a szerepében, a közönség állva tapsolt és nevetett – így foglalhatjuk össze a hétvégét a mikházi Csűrszínházban, ahová a Spectrum Színház és a Molière-darab az évad legnépesebb közönségét vonzotta.

A kék szvetteres, fekete kendős öregasszony napnyugta előtt félórával jelent meg mindig. 

A makfalvi Wesselényi Művelődési Egylet és a Makfalvi Polgármesteri Hivatal szervezésében huszonharmadik alkalommal kerül sor a Nagy Pál nevét viselő alkotótáborra. 

Elkészültek a Nyárádmente értékeit, épített, természeti és szellemi örökségét bemutató turisztikai kiadványok. 

Július 29-én, szerdán 18 órakor Klaus Untch, Feketehalom evangélikus kántora orgonakoncertjét hallgathatják az érdeklődők a szászrégeni evangélikus templomban. 

A New York utcáit 2014 áprilisa óta járó Langos Truckról (lángosos kocsiról) és annak üzemeltetőjéről, Prepuk Zsoltról közölt beszámolót egy múlt heti gasztronómiai rovatában a The New York Times című amerikai napilap internetes kiadása.

Helyi elsőbálozó lány lett a szombaton rendezett 190. balatonfüredi Anna-bál szépe: Boór Bettina és udvarhölgyei múlt vasárnap délelőtt mutatkoztak be a Kisfaludy színpadon, majd sétakocsikázásra indultak a városban.

Tikkasztó hőségben az ember messze elkerülné a konyhát, s ha egy mód van rá, el is kerüli. Senki sem szeret a kályha mellett tüsténkedni ilyenkor. 

Az arcpirosság sminkkel való elfedése, bujkálás a rácsodálkozó tekintetek elől, magyarázkodás, hogy nem az alkoholfogyasztásnak tudható be a vörös arcbőr.

Az 1930 után született embereknél alacsonyabb lehet a demencia kialakulásának kockázata, mint a korábbi nemzedékek tagjainál.