szombat, december 20, 2014

– Biztos, hogy egyelőre nem érkeznek meg a segélycsomagok, a raktárak üresek – mondta Major Márta. A prefektúrán sem tudnak reménykeltőbbet mondani.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Szövetségi Képviselők Tanácsának szombati ülésén elhangzott politikai nyilatkozatok nem jelentenek veszélyt Romániára – jelentette ki szerdán Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.

Az ActiveWatch nevű román civil szervezet csütörtökön felhívta a figyelmet arra, hogy Antal Árpádnak, Sepsiszentgyörgy polgármesterének a Romániai Magyar Demokrata Szövetség tanácskozásán elhangzott beszédét tévesen adta vissza a román média.

Románia nem rendelkezik bizonyítékokkal, amelyek igazolnák, hogy a területén amerikai titkos börtönök működtek, de kész tisztázni ezeket a vádakat – derült ki a külügyminisztérium közleményéből. 

MTI

Újjáalakult csütörtökön Strasbourgban az Európai Parlament (EP) kisebbségügyi munkacsoportja.

Események

szombat, december 20, 2014 - 12:00

a Maros Művészegyüttes kövesdombi székházában

szombat, december 20, 2014 - 17:00

a Vártemplomban

szombat, december 20, 2014 - 19:00

a Kultúrpalota nagytermében

vasárnap, december 21, 2014 (Egész nap)

A IV. székelyudvarhelyi Septimia alkotótáborban készült festményekből nyílik kiállítás.

vasárnap, december 21, 2014 (Egész nap)

December 21-én, a vasárnapi istentiszteletet követően népművészeti dísztárgyakból nyílik kiállítás a radnótfájai új református templomban.

Hogy mi búvik meg a fenti cím mögött-alatt, azt már sejthetik a kabaréba járó tisztelt olvasók.

december 21., vasárnap, 18.30 óra

A Népújság Múzsa melléklete 1159. számának tartalma

 

Szerkesztette: Kaáli Nagy Botond

Kezdődött azzal, hogy a német származású szomszéd srác elment. A nyolcvanas évek végét írtuk, és egyik napról a másikra hagyott itt minket.

Ma tán a béke ünnepelne,
A Messiásnak volna napja…

Az egészségügyi kormányzat 900 millió forintos fejlesztése nyomán megkezdődhetnek a tüdőtranszplantációk Magyarországon – jelentette be a kormányszóvivő múlt pénteken Budapesten.

Teltségérzetet kiváltó táplálék-kiegészítőt kísérleteztek ki brit tudósok, az Imperial College London és a Glasgow-i Egyetem kutatói, akik vizsgálataikról a Gut című szaklapban számoltak be. 

Hosszabb ideig élhetnek azok az idős emberek, akik koruknál három-négy évvel fiatalabbnak érzik magukat, mint azok, akik annál idősebbnek.

Nemrégiben a Deus Providebit Tanulmányi Házban dr. Sasvári Ferenc budapesti homeopata szakorvos Gyengéd gyógymódok címmel előadást tartott a homeopátia alapjairól, az életsókról és egy viszonylag új magyar találmányról, a Lavyllite termékekről.

Nemzetközileg is elismert tudós, az Európai Neuoroszonológiai Társaság elnöke, a magyar és a nemzetközi stroke-társaságok vezetőtanácsának tagja, akit a marosvásárhelyi diákhallgatóság állva tapsolt meg.