hétfő, február 8, 2016

Az adóhatóság ezentúl nyilvánosságra hozza a magán- és jogi személyek nevét, akik tartoznak az államnak – olvasható abban a határozatban, amely a múlt héten, csütörtökön jelent meg a hivatalos közlönyben.

Nem változott az alapkamat, amely továbbra is 1,75 százalék – közölte pénteken a nemzeti bank.

A kulturális minisztérium és a környezetvédelmi tárca levélben értesítette az UNESCO párizsi világörökség központját, hogy Románia felvette Verespatakot a világörökséggé nyilvánításra javasolt helyszínek listájára.

A tajvani földrengés szombaton helyi idő szerint nem sokkal hajnali 4 óra előtt történt, központja Kaohsziung város egyik kerületében volt, 15 kilométeres mélységben. 

Észak-Korea vasárnap délelőtt nagy hatótávolságú rakétát lőtt ki, amivel az észak-koreai állami tévé szerint sikeresen pályára állítottak egy műholdat. 

Események

hétfő, február 8, 2016 - 19:00

a marosvásárhelyi G Caféban

hétfő, február 8, 2016 - 19:30

Február 8–12.

kedd, február 9, 2016 - 19:00

Február 9–10.

szerda, február 10, 2016 - 19:00

a Kultúrpalota nagytermében

szerda, február 10, 2016 - 20:00

Február 10-én este 8 órától Marosvásárhelyen, a G. Caféban szervezik meg a Slam Poetry előadói műfaj – ahol a leírt szöveg és a színpadiasság összhangja áll a középpontban – bajnokságának második fordulóját.

A Népújság Múzsa melléklete 1214. számának tartalma

Szerkeszti: Kaáli Nagy Botond

Nemrég mutatták be Bartis Attila Rendezés című drámáját Marosvásárhelyen, a szerző színrevitelében. 

madársereg ül a szván tornyokon

a hangjuk halk mint panduri ha sír

Kettős premierként vitte színre január végén a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata a Rendezés című drámát. 

„Újságíró vagyok, semmi más” – így vallott magáról Marosi Barna, holott mindannyian tudjuk: kiterjedt, több évtizedes publicisztikai és írói munkássága jóval túlmutat ezen. 

Mit szólnának a jelenkor diákjai, ha megjelenne előttük egy hosszú hajú öregúr, és arra kérné őket, hogy írjanak fel a táblára egy „kalapos, nyakravaló nélküli hangot”? 

Korhatárossá tenné a dohányzós jeleneteket bemutató filmeket, mint „a dohánytermékek promóciójának utolsó bástyáját” az Egészségügyi Világszervezet.

A Bernády Házat megtöltő közönségnek sikeres vetített képes előadást tartott az elmúlt héten dr. Kerestély Péter sepsiszentgyörgyi orvos, aki ezt megelőzően lapunk decemberi számában részletesen beszámolt a daganatos betegségek alternatív kezeléséről, illetve a megelőzésről. 

Március 24–26. között országos tanácskozás helyszíne lesz Marosvásárhely.

Szeretettel emléket állítani, fontos hiányt pótolni, lélekerősítő segédeszközt nyújtani – ez volt Bakó Csongor marosvásárhelyi római katolikus kórházi lelkész szándéka 2015-ben megjelent könyvével.