hétfő, május 30, 2016

A nyugat-balkáni térség stabilitása elengedhetetlen a régió országainak uniós közeledése szempontjából.

 „Szólásszabadságból elégtelen” diplomával „tüntette ki” az ActiveWatch bukaresti civil szervezet a Maros megyei csendőrséget azért, mert „hazafias bírságot” rótt ki a Marosvásárhelyen március 10-én tartott székely szabadság napja mintegy száz felvonulójára.

Kétségtelen, hogy a magyarok a Vereckei-hágóra tervezett június 3-i trianoni megemlékezésükkel ismét konfliktust provokálnak az ukrán hazafiakkal szemben – írta szombaton a Zakarpattya.net.ua kárpátaljai hírportál.

Elfogadta pénteken a kormány a több mint 300 millió euró értékű mezőgazdasági támogatás kifizetéséhez szükséges összegeket, amelyek az állattenyésztési szektorba kerülnek majd. 

Az idei 1181-ről 1401-re növelte a jövőre külföldi szolgálatra küldhető katonáinak és civil alkalmazottainak létszámkeretét a védelmi minisztérium.

Események

hétfő, május 30, 2016 - 16:00

Ma, május 30-án 16 órától a Studium Orvosi Szakkönyvtárba várják a nyugdíjas orvosokat, fogorvosokat, gyógyszerészeket a Studium-Prospero Alapítvány által vezetett nyugdíjas orvosok és gyógyszerészek klubjába. 

hétfő, május 30, 2016 - 17:00

a Bernády Házban

hétfő, május 30, 2016 - 17:00

a szerző dedikálja Alakváltók című új könyvét

hétfő, május 30, 2016 - 18:00

a művelődési ház nagytermében

kedd, május 31, 2016 - 17:00

a Maros partján lévő gokartpálya mögötti műgyepen

Korántsem biztató a Magyarország határain kívül kisebbségben élő nemzetrészek helyzete. A folyamatos fogyást a beolvadásukra és a szülőföldjük elhagyására irányuló politikai törekvések gyorsítják. 

Torockó immár harmadik alkalommal ad otthont a magyar közszolgálati médiaszolgáltató Duna-napjának. 

A Népújság Múzsa melléklete 1230. számának tartalma

Szerkesztette: Nagy Miklós Kund

Múlt szombati mellékletünkben ismertettük az író halálának félszázados évfordulójára szervezett farkaslaki ünnepségek műsorát. 

Ötvenéves a szovátai grafikus. Születésnapját egyéni tárlattal teszi emlékezetessé. 

Romániában az egészséges lakosság mintegy két százaléka számít rendszeres véradónak, ez a szám Maros megyében valamivel magasabb, három százalék körüli. 

Nyárelőn a primőrök annyira bő választékot kínálnak, hogy nagyobb örömmel és lendülettel látunk neki a sütésnek, főzésnek. 

Mi legyen a mai ebéd, mi kerüljön a gyerek tízórai-csomagjába? – a családanyáknak naponta okoznak fejfájást ezek a kérdések.

A látványos eseményre június 12-én kerül sor Marosvásárhelyen. 

Különösen érdekes a XIX. század zenei világa. A romantika többek között a nemzeti felébredést, mint fényt a sötét éjszakába, hozta az európai kultúrába.