szombat, május 27, 2017

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke csütörtökön arról beszélt, hogy lemondhatnak a 30-35 ezer adótanácsadóról, akit alkalmazni terveztek, és egy évvel elhalaszthatják a háztartási adózást, azalatt pedig informatizálnák a közigazgatást.

 

MTI

Rendkívüli biztonsági intézkedésekkel készül a szicíliai Taormina a világ iparilag fejlett országait tömörítő G7-csoport ma kezdődő csúcstalálkozójára.

Sárga árvízriadót bocsátottak ki a hidrológusok kilenc megyére: Hargita, Kovászna, Brassó, Szeben, Máramaros, Beszterce-Naszód, Suceava, Neamţ és Bákó megye érintett. 

Egy felfegyverzett férfi pisztollyal fenyegette meg csütörtökön egy bankfiók pénztárosát Bukarest negyedik kerületében, és azt követelte, hogy adja át a pénzt, majd elmenekült.

MTI

Ha Ankara nem járul hozzá ahhoz, hogy a német törvényhozás, a Bundestag tagjai meglátogathassák a Dél-Törökországban szolgáló német (Bundeswehr-) katonákat, Berlin kivonhatja az incirliki légitámaszponton állomásozó alakulatát.

Események

szombat, május 27, 2017 - 10:00

a Néprajzi és Népművészeti Múzeumban

szombat, május 27, 2017 - 10:30

a ratosnyai Călimani panzióban

szombat, május 27, 2017 - 17:00

Május 27–30.

szombat, május 27, 2017 - 17:00

a Bolyai téri unitárius egyházközség Dersi János termében

szombat, május 27, 2017 - 19:00

a mikházi Csűrszínházban

– A Tompa Miklós Társulat bérletesei számára –

2017. június 1–3., az Ariel színházban

A Népújság Múzsa melléklete 1282. számának tartalma

Szerkesztette: Nagy Miklós Kund

Ballag a marha hol kecskegida

Ugrálja körbe – érik a som

Hatvanéves a szovátai Domokos Kázmér Szakközépiskola. A kerek évfordulót nagyszabású rendezvénysorozattal köszöntötte május 20-án a fürdőváros.

Amióta megszüntették a Ligetben működő fizioterápiai klinikát és az állami kórházakban lévő kezelőket, a marosvásárhelyi Rheum-Care Alapítvány kezelőközpontja egyre nagyobb segítséget jelent a mozgásszervi betegek számára. 

MTI

A járványokra és veszélyhelyzetekre gyorsabban reagáló és összehangoltabban működő rendszereket kell kiépíteni, és ösztönözni kell a gyógyszerkutatásokat.

Május világszerte a melanóma hónapja. A melanóma, vagyis a festéksejtes bőrrák a legagresszívebb bőrráktípus, és a statisztikák szerint az ezzel diagnosztizált személyek száma egyre növekszik.

Így abban a kéthetes időintervallumban, amíg újra kell jelentkezni, akad valami olyan, ami megosztható az olvasókkal.

Egy megjegyzés szerint az igazi matematikus nem halmozza az élvezeteket, hanem élvezi a halmazokat.