vasárnap, április 19, 2015

A decemberben ellenzékbe vonult Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) akar együttműködési megállapodást kötni a jobbközép erők egyesülése nyomán létrejött új Nemzeti Liberális Párt – közölte Alina Gorghiu, a PNL társelnöke csütörtökön a Gândul című portálnak nyilatkozva. 

Március 20-án a helyi rendőrség fejenként ötezer lejes büntetést rótt ki a Civil Elkötelezettség Mozgalom (CEMO) két önkéntesére, Barabás Miklósra és Benedek Lehelre, a Piaţa Unirii – Egyesülés tér kétnyelvű utcanévtábla kifüggesztése miatt.

Pénteken kezdődik Kolozsváron a Romániai Magyar Demokrata Szövetség 12. kongresszusa. A több mint ezerfős rendezvényen a kongresszusi küldöttek szövetségi elnököt választanak, módosítják az alapszabályzatot és a programot.

MTI

Több mint kétéves szünet után ismét lesz magyar külképviselet Temesváron, miután a román fél hozzájárult Tamás Péter bánsági üzletember magyar tiszteletbeli konzuli megbízásához.

MTI

Márciusban több mint tíz százalékkal, egy éve a legnagyobb mértékben nőtt a forgalomba helyezett új személygépkocsik száma az Európai Unióban – közölte csütörtökön az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA.  

Események

vasárnap, április 19, 2015 - 09:00

Critical Mass – Kritikus tömeg

vasárnap, április 19, 2015 - 11:00

az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínházban

vasárnap, április 19, 2015 - 12:00

Critical Mass Junior

vasárnap, április 19, 2015 - 16:00

a Sütő András Művelődési Házban

hétfő, április 20, 2015 - 19:00

Április 20–23.

(Ami dr. Ábrám Zoltán beszámolójából kimaradt)

A Népújság Múzsa melléklete 1174. számának tartalma

Szerkesztette: Kaáli Nagy Botond

Rejtélyek közé zárva;
Vagy magad vagy a rejtély.
 

Költőként és prózaíróként egyaránt jelentőset alkotott, több mint negyven kötete jelent meg. 76 éves volt.

Nők szárnyakkal és meztelenül, háztetőn, utcán, zongorán, látszólag mellékesen és főszereplőként, közösülés közben és erotikájuk magányában…

Zenetanárként gyakran szembesülök két kérdéssel: minek kell zeneóra, miért kell zenét tanulni, amikor úgysem ér semmit?

Március óta új orvosnő vizsgálja, kezeli azokat a sáromberkieket, akik egészségi panaszokkal keresik fel az orvosi rendelőt.

Nagyon vártuk a tavaszt, hogy napsugárban fürdőzve kilépjünk a szabadba, a kertbe. Bár a hideg, szeles napok megkeserítik a hangulatot, mégiscsak a szép időnek kell következnie, amikor begyűjthetjük a természet és kert kínálta első vitaminhordozókat, a csalánt, a sóskát, a medvehagymát, az erdei salátát vagy a metélőhagymát.

MTI

„Reménnyel kecsegtet” egy új típusú HIV-kezelés első humán próbája a vírus elleni harcban.

MTI

A kannabisz lassíthatja bizonyos rákfajták növekedését a haifai Technion egyetemen kutató izraeli tudósok első laboratóriumi eredményei alapján – értesült a Háárec című újság.