csütörtök, április 17, 2014

Csak PD-L–RMDSZ összefogással tudták tegnap leváltani alpolgármesteri funkciójából Ionela Ciotlăuş liberális képviselőt, és választották meg helyette Claudiu Maior demokrata-liberális tanácsost.

„A MOGYE ügyét mindenképpen meg kell oldani, s a több éve tartó huzavona után meg kell találni azokat a lépéseket, amelyekkel a törvénynek érvényt szerzünk.”

Újabb bírósági ítélet hátráltatja a Roşia Montana Gold Corporation (RMGC) kanadai–román társaságot a tervezett verespataki bányanyitásban.

MTI

A visegrádi országok (V4), valamint a kezdeményezéshez csatlakozó Románia és Bulgária közös területfejlesztési stratégiája jó kiindulási pontot jelent ahhoz, hogy az Európai Unió 2014–20-as időszakában az érintett országok ez alapján együttműködve fejlesszék a térséget, és hogy az EU-nál hatékonyan képviseljék a közös érdekeiket.

MTI

Nincs jelentős orosz katonai jelenlét Ukrajna keleti részén – idézte szerdán Georgij Alafuzoffot, az Európai Unió katonai hírszerzésének főnökét az RT orosz állami televízió.

Események

csütörtök, április 17, 2014 - 11:00

a G Caféban

csütörtök, április 17, 2014 - 18:00

Az előadás helyszíne: a Maros Megyei Múzeum előadóterme (a várban).

péntek, április 18, 2014 - 18:00

a kövesdombi és a Bolyai téri unitárius templomban

péntek, április 18, 2014 - 19:00

a cserealjai református tanácsteremben

vasárnap, április 20, 2014 - 19:00

A székelyek nagy megetetése

Rembrandt van Rijn – A metszet művészetének a csúcsa címen nyílt kiállítás szombat este Kolozsváron az Erdély Néprajzi Múzeuma szervezésében.

Pogány Juditot, Nagy Alfrédot és Schneider Zoltánt jelölték idén a Kaszás Attila-díjra; a három színművész közül a közönség választja ki azt, aki a szeptember 8-i gálán átveheti az elismerést. A díjátadót ezúttal négynapos fesztivál kíséri a Győri Nemzeti Színházban. 

„A minőségi szórakozás és a tehetséggondozás került az RMDSZ-főtitkárság és a Szomszédnéni Produkciós Iroda által szervezett 11. Erdélyi Humorfesztivál középpontjába…”

Szamárcsikó hátán jön a Messiás.
Tetszik a tömegnek: hozsannát kiált, 

Gyertyafénnyel, gyümölcsöstálakkal, szendvicsekkel és jó zenével várta meghívottjait a marosvásárhelyi Jazz&Blues Club vasárnap este, fennállásának hetedik születésnapján.

Milyen biokémiai folyamatok eredménye az érzékelés, az idegi működés, a gyulladás, a testsúlyszabályozás, a tanulás és a memória, mi az oxidatív stressz és a sejthalál ...

Április 11-én, pénteken 13 órától a marosvásárhelyi Művész moziban a Parkinson-kóros betegek világnapjára emlékeznek. 

A vérszívók útján terjedő betegségekre hívják fel a figyelmet.

Új gyógymódot találtak a vakságot is okozó időskori makuladegenerációra ír kutatók. Úgy vélik, a mai terápiás lehetőségekhez képest áttörést értek el.

Hogyan gondolkodhatunk egészségesen? Hogyan növelhetjük a hitünket a jó dolgokban? Hogyan alkalmazzuk hatékonyan a pozitív megerősítéseket? Hogyan nézzünk szembe a nehézségekkel?