vasárnap, február 26, 2017

MTI

Egy, a pénzügyminisztérium által készített jelentés szerint a román állam több mint félmilliárd eurót veszített azon a szerződésen, amelyet az amerikai Bechtel útépítő társasággal kötött az észak-erdélyi autópálya megépítésére.

Csökkenésnek indult tavaly a nagy-britanniai bevándorlás a brit statisztikai hivatal (ONS) csütörtökön ismertetett kimutatása szerint. 

A magyar kisebbség ügyeivel foglalkozó albizottság alakult a parlament alsóházának emberi jogi bizottságában.

Felszólította Emil Bocot, Kolozsvár polgármesterét a Szociáldemokrata Párt (PSD) – helyi szinten ellenzékben működő – szervezete, hogy ne akadályozza a többnyelvű helységnévtáblák kihelyezését – közölte csütörtöki számában a kolozsvári Szabadság napilap.

Elfogadta csütörtökön a kormány a tanügyben dolgozó kisegítő személyzet bérének emeléséről szóló sürgősségi rendeletet.

Események

vasárnap, február 26, 2017 - 11:00
A helyek száma korlátozott, jegyfoglalás 9–13 óra között a 0740-566-454-es  telefonszámon.  
vasárnap, február 26, 2017 - 17:00
Jegyfoglalás a 0744-301-875-ös telefonszámon.
vasárnap, február 26, 2017 - 18:00

a Marosvásárhelyi Rádió stúdiótermében

vasárnap, február 26, 2017 - 18:00

A sepsiszentgyörgyi White Betty zenekar lesz a Kotta következő vendége.

hétfő, február 27, 2017 (Egész nap) - péntek, március 3, 2017 (Egész nap)

 Az istentiszteletekre minden délután 6 órai kezdettel kerül sor. 

A Népújság Múzsa melléklete 1269. számának tartalma

Szerkeszti: Kaáli Nagy Botond

A marosvásárhelyi K’ARTE Egyesület és a Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet hetedik alkalommal szervezi meg a Marosvásárhelyi Magyar Filmnapokat március 1-5. között három helyszínen, a Művész moziban, a G Cafféban és a Camera K’ARTE-ban.

Az év első negyede rendszerint igen mozgalmas a Maros Művészegyüttesnél, ugyanis ilyenkor viszik el  előadásaikat Erdély számos településére, illetve a hagyományos magyarországi turnéra is ebben az időszakban kerül sor. 

Kodály Zoltán zeneszerző születésének 135. és halálának 50. évfordulója alkalmából rendkívüli népzenei koncertre kerül sor a marosvásárhelyi Kultúrpalotában a Maros Megyei Múzeum és a Maros Művészegyüttes szervezésében.

A fehér gyász-szín,

könnyekkel sós vízben mosdatott

feketeség.

A klubban interaktív és személyiségfejlesztő játszóház működik Gál Csilla, a Creactivity egyesület elnökének vezetésével, aki bemutatta lapunknak a birodalmat. 

MTI

Az agysérülés gyógyításának lehetőségeit segítheti a Semmelweis Egyetem kutatóinak felfedezése, akik olyan új idegsejtcsoportot írtak le az agyvelőben, amelyek arra szolgálnak, hogy egy adott célterület felé irányítsák az újonnan képződő sejteket. 

MTI

Mintegy 35-40 százalékban örökli a gyerek a szüleitől a testtömegindexét (BMI), vagyis azt, hogy vékony, átlagos vagy túlsúlyos lesz-e.

A játék után, miközben a 11. osztályosok készültek a második előadásra, elbeszélgettem a szereplőkkel.

Napjaink báljai már más módon zajlanak, mint régebben, több az asztalnál ülés, mint a hagyományos táncközpontú események.