csütörtök, április 26, 2018

Az egyik fontos határozattervezet a Maros Megyei Tanács idei általános költségvetésének kiigazítására vonatkozott, erről a több tételt magába foglaló határozattervezetről Péter Ferenc tanácselnök tájékoztatta a sajtót.

„Meg kell tanulnunk elérni az egyetem román többségű szenátusának és a román politikának azt az ingerküszöbét, amely a magyar közösség törvényekbe foglalt jogainak a végrehajtására fogja kényszeríteni.”

Hétfőn Kölnben, kedden Zágrábban, szerdán pedig Szófiában nyújtotta be a FUEN a helyi szervezőkkel közösen a Minority SafePack európai polgári kezdeményezést támogató nyilatkozatokat az illetékes nemzeti hatóságoknak. 

Az észak-erdélyi autópálya teljes Maros megyei nyomvonalán folyik az építkezés. Marosbogát, melyet a pálya 400 méteren szel át, építőteleppé vált. 

Közleményben határolódik el a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem magyar tagozatának szenátusi frakciója a Romániai Magyar Orvos- és Gyógyszerészképzésért Egyesület által 2018. április 26-án 18 órára a marosvásárhelyi Színház térre meghirdetett tüntetéstől, miközben újabb állásfoglalások születnek az egyetemegyesítés ügyében. 

Események

csütörtök, április 26, 2018 - 18:00

a G Caféban

csütörtök, április 26, 2018 - 18:00

a Színház téren

csütörtök, április 26, 2018 - 19:00

szimfonikus hangverseny

péntek, április 27, 2018 (Egész nap)

Április 27-én, pénteken déli 12 órakor román, 13 órakor magyar nyelvű leckehangversenyre, 17 órakor román, 18 órakor magyar nyelvű nevelőhangversen.

péntek, április 27, 2018 - 12:00

a Kultúrpalota nagytermében

A filmet május negyedikétől műsorra tűzi a marosvásárhelyi Cinema City Promenada Mall, az aradi Cinema City, a kolozsvári Cinema City Iulius Mall, a nagyváradi Cinema Palace, a sepsiszentgyörgyi Művész Mozi (Cinema Arta), valamint a temesvári Cinema City Shopping City.

A Marosvásárhelyi Rádió, a Népújság, a Rádió Gaga, a Punctul, az Erdély TV és az Artecotur Egyesület – a Marosvásárhelyi Rádió Közösen kitakarítjuk közösségi akciója égisze alatt – fotó-, műalkotás- (szobor-) és ruhatervező pályázatot hirdet. 

a Bernády Házban

Hollósy Simon (1857–1918) halálának 100. évfordulóján emlékezik meg a Maros Megyei Múzeum és a Marosvásárhelyi Örmény–Magyar Kulturális Egyesület a nagy magyar festőművész munkásságáról. 

Hétfőn kezdődött és vasárnapig tart az országos könyvtárhét, amelynek programsorozatába a Maros Megyei Könyvtár is minden évben bekapcsolódik.

Vida Ágnes Marosvásárhelyen  

A kóstolásra szánt ínyencségek idén is látogatók ezreit vonzották a hét végén Marosvásárhelyen zajlott GastroPan-kiállításra, amelyen huszonöt országból több mint százötven kiállító vett részt. 

A szakemberek egyöntetű véleménye szerint az egészség megőrzése céljából a különböző korosztályoknál olyan sportfoglalkozást kell választani, ami megfelel a növekedési periódus fiziológiás jellemzőinek.

„Nos, én hiszek abban, hogy a matematikát nemcsak nézni kell, hanem csinálni is ahhoz, hogy valóban megértsük” – vallja Sautoy. 

A Familia Centrum Egyesület és a Védem – Marosvásárhelyi Édesanyák Egyesülete idén is megszervezi május 8–11. között az Édesanyák hete rendezvényt.