szombat, május 23, 2015

A vár terve, a vár körüli zöldövezet kialakítása volt a meghirdetett témája annak a lakossági fórumnak, amelyre szerda este került sor a vármúzeum épületében.

A marosvásárhelyi tanács legutóbbi rendkívüli ülését megelőzően Peti András „meglepetést” ígért a kétnyelvű utcanévtáblák ügyében.

Közösen tervez megemlékezést június 4-ére az RMDSZ és a Magyar Polgári Párt. Tegnap közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy az RMDSZ elfogadta az MPP javaslatát, ezzel is mélyítve az összefogást, és a nemzeti összetartozás napján közösen emlékeznek meg Trianonról.

Az idén május 23-án, a pünkösdvasárnap előtti szombaton rendezik meg a csíksomlyói búcsút, az összmagyarság egyik legjelentősebb vallási és nemzeti ünnepét Csíksomlyón.

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult az Erdélyi Református Egyházkerület a bírósági ítélettel visszaállamosított sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Református Kollégium épülete ügyében.

Események

szombat, május 23, 2015 - 11:00

a marosvásárhelyi Mihai Eminescu Kulturális Központ mögötti parkban

szombat, május 23, 2015 - 11:00

a marosvásárhelyi Vártemplomi Diakóniai Otthon Bocskai-termében

szombat, május 23, 2015 - 17:00
Május 23–24.
szombat, május 23, 2015 - 17:00

a Maros Művészegyüttes termében

szombat, május 23, 2015 - 19:00

a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház nagytermében

A Népújság Múzsa melléklete 1178. számának tartalma

Szerkesztette: Kaáli Nagy Botond

Megrázó bizonyosság az eszköztár kezelésében. Megrázó bizonytalanság a lét, a létezés megnyilvánulásaiban.

Haller József, itthon és külföldön egyaránt ismert és elismert képzőművész nyolcvanadik éve alkalmából szervezett retrospektív kiállításnak adtak helyet a Bernády Ház földszinti és emeleti galériái.

Szerda déltől tekintheti meg a nagyközönség Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiáját a debreceni Déri Múzeumban.

Erre is számíthatott Moldován Mária, amikor a fenti címmel megrendezte marosvásárhelyi kiállítását: kint is, bent is lesznek majd érdeklődők. 

MTI

Meglepetést okozott Szacsvay Lászlónak, hogy őt választották a nemzet színészének.

Kedvenc tortám kézzel írott megsárgult, kettőbe szakadt receptjét többször néztem tanácstalanul.

Korábbi Harmónia összeállításainkban dr. Albert Kinga sepsiszentgyörgyi allergológus, klinikai immunológus szakorvos előadását foglaltuk össze az allergiás betegségek két típusáról, az élelmiszer-allergiákról és az atópiás dermatitisz elnevezésű krónikus bőrgyulladásról.

MTI

Évente több tízmilliárd euró kárt okoz a termékhamisítás az Európai Unióban, és 2010 óta több százezer munkahely szűnt meg emiatt – közölte a budapesti Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT).

MTI

Két gyógyszer együttes adagolásával reményt keltő javulást értek el amerikai kutatók a cisztás fibrózis leggyakoribb formájában szenvedő betegek kezelésében, a klinikai vizsgálatok eredményeit a New England Journal of Medicine legújabb számában tették közzé a tudósok.