szombat, augusztus 29, 2015

Három magyarországi letartóztatáshoz vezetett a 71 migráns holttestének felfedezése egy osztrák autópályán állomásozó teherautóban. 

Csütörtök délben a prefektúra kistermében tartott sajtótájékoztatót Gratiela Leocadia Gavrilescu környezetvédelmi, erdő- és vízgazdálkodási miniszter, aki három megyében tartott terepszemlét. 

MTI

Több százezer ügyfelet és még ennél is több szerződést hagyhat maga után Magyarországon a romániai Astra biztosító, amennyiben a napokban kezdődött csődeljárás végén befejezi tevékenységét, azonban a még hiányzó díjakat be kell fizetniük az ügyfeleknek. 

MTI

Új biztonsági megállapodást szorgalmaznak a NATO és Oroszország között volt vezető politikusok, egykori külügy-, illetve védelmi miniszterek, szerdán közzétett felhívásukban.

MTI

Határmegállapodást írtak alá Bosznia-Hercegovina és Montenegró képviselői szerdán Bécsben, az osztrák fővárosban sorra kerülő nyugat-balkáni konferencia előtt.

Események

szombat, augusztus 29, 2015 - 09:00

a tanintézet udvarán

szombat, augusztus 29, 2015 - 10:00

a Bolyai líceum udvarán berendezett Nosztalgia kávéházban

szombat, augusztus 29, 2015 - 10:00

Dicsőszentmártonban 

szombat, augusztus 29, 2015 - 11:00

Augusztus 29–30. 

szombat, augusztus 29, 2015 - 20:00

Mikházán

Szeptembertől folytatódnak Marosvásárhelyen a Kós Károly Akadémia Alapítvány nagy sikerű történelmi tárgyú előadásai. Az

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, a Romo Sapiens-Rudy Moca Egyesület, a berlini Heimathafen színház, a SüdOst Europa Kultur Egyesület és az Ariel színház közös szervezésében zajlik augusztus 25–30. között Marosvásárhelyen a Romo Sapiens workshop. 

A Népújság Múzsa melléklete 1193. számának tartalma

Szerkesztette: Nagy Miklós Kund

Újra kalauzunkul szegődik Vásárhely kiváló ismerője, Balás Árpád tanár úr. Zsebre szabott könyvét csütörtök délben mutatták be a Tékaforgatagon. 

 
A falu lelke című kiállítás augusztus 27-én, csütörtökön nyílt meg a Vásárhelyi Forgatag eseményeként a Bernády Ház tetőtéri galériájában. 

MTI

Napi legalább négy csésze kávé elfogyasztása csökkentheti a vastagbélrák kiújulásának kockázatát – derült ki az amerikai Dana-Farber Rákintézet nagyszabású tanulmányából.

A Krónikus Bántalmakban Szenvedő Páciensek Szervezeteinek Romániai Koalíciója kedden elindította Romániai beteg – 6 százalékot az egészségügynek! című kampányát, amelyben olyan költségvetést kér, amely mindenkinek lehetővé teszi a teljes hozzáférést a támogatott gyógyszerekhez és új terápiákhoz.

MTI

Az omega-3 többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmazó étrend-kiegészítők sok évvel a szedésük után is képesek megakadályozni a skizofrénia és más pszichotikus betegségek tüneteinek kifejlődését – bizonyították ausztrál és osztrák tudósok vizsgálatai.

MTI

Először állítottak elő egy csaknem kifejlett emberi agy modelljét laboratóriumi körülmények között az Ohiói Állami Egyetem kutatói – közölte a múlt héten a The Huffington Post hírportál.

Minden anyukának összeszorul a szíve, amikor bölcsődébe kell adnia csemetéjét, amikor becsukódik az ajtó, és ottmarad a síró kisgyerek.