péntek, április 28, 2017

MTI

A kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) kutatócsoportja adatbázist készített a történelmi Erdély lakosságának adataiból.

Az Európai Unió Bíróságán, illetve az Emberi Jogok Európai Bíróságán keres jogorvoslatot a Románia igazságszolgáltatásával elégedetlen, felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt Liviu Dragnea képviselőházi elnök. 

Nem tett jót az országnak az adórendszer megváltoztatásáról szóló eszmecsere – jelentette ki csütörtökön, a romániai nagybefektetőkkel folytatott megbeszélésén Sorin Grindeanu kormányfő.

„Üdvözlöm az Európai Parlament döntését, hogy a Bizottság javaslatára 2018-at a kulturális örökség európai éveként hirdetik meg.”

Az Európai Bizottság bepereli Romániát, mivel a román állam nem gondolta újra a hulladékkezelés tervét a vonatkozó európai uniós irányelv mentén.

Események

péntek, április 28, 2017 - 18:00

az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínházban

szombat, április 29, 2017 (Egész nap)

Bővebb tájékoztatás és feliratkozás a könyvtár kövesdombi fiókjánál, illetve a 0748-741507-es telefonszámon Illyés Claudia könyvtárosnál.

szombat, április 29, 2017 - 09:00

Laposnya utca 23. szám

szombat, április 29, 2017 - 10:00

a Sapientia EMTE marosvásárhelyi campusában

szombat, április 29, 2017 - 17:00

a marosszentgyörgyi plébánia tanácstermében

A Népújság Múzsa melléklete 1278. számának tartalma

Szerkesztette: Nagy Miklós Kund

Egyre több helyen gyarapszik a Gyarmathy János művészetét kedvelők tábora. 

Iskolateremtő fotóművész – ezzel a minősítéssel ajándékozták meg hívei, tanítványai Marosvásárhelyen, Erdélyben – Romániában, ahol kiállítások százain vett részt aktivitásának fél évszázadnyi szakaszában.

„Nem vagyok költő: én tévedésből vagyok itt. Írok egy-egy verset, néha publikálják. Néha nem. Írom magamat, menekülvén a »kívül-belül leselkedő halál elől«…” 

Bizony, immár ez az évszám állhat a József Attila-díjas író, újságíró, szerkesztő neve mellett.

 Miközben csak idén Maros megyében százhoz közelít a kanyarós megbetegedések száma, az oltóanyag hónapok óta hiányzik. 

Fiatal és lelkes marosvásárhelyi vállalkozó igyekszik helyet szorítani magának a natúr kozmetikumok piacán. 

Mielőtt bárki is fintorogva tenné félre ezt az olvasmányt, kérem, ne higgyen teljes egészében a címnek! A szójáték kedvéért használom a vegyes szót. 

A méregtelenítés olyan eljárás, amely megszabadítja a szervezetet az egészségre káros méreganyagoktól, bélrendszeri lerakódásoktól, illetve betegségeket okozó mikroorga- nizmusoktól.

A rendezvény részletes programja