vasárnap, július 23, 2017

MTI

Úgynevezett vertikális földgázfolyosó létrehozásáról írt alá memorandumot Bulgária, Görög-

ország, Magyarország és Románia szerdán Bukarestben.

A július 15-i Saber Guardian hadgyakorlat alatt történt incidenst, amikor elsüllyedt egy kétéltű páncélozott csapatszállító, profi módon kezelték, abban az értelemben, hogy gyorsan és hatékonyan kimentették a katonákat.

MTI

Nyílt levélben bírálták Lengyelországban a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt szerintük demokráciaellenes intézkedéseit Lech Walesa, Aleksander Kwasniewski és Bronislaw Komorowski volt államfők. 

MTI

Nem tartozik a szólásszabadság hatálya alá az interneten terjesztett iszlamista gyűlöletbeszéd – mondta ki csütörtöki ítéletében az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB).

Az igazságszolgáltatási rendszer átszervezésével kapcsolatos törvénytervezet-csomag kidolgozásáról fog tárgyalni jövő héten Brüsszelben Tudorel Toader igazságügyi miniszter az Európai Bizottság első alelnökével, Frans Timmermansszal.

Események

vasárnap, július 23, 2017 - 18:00

rossz idő esetén a várbeli kiállítóteremben

kedd, július 25, 2017 - 16:00

a szerkesztőségben

szerda, július 26, 2017 (Egész nap) - vasárnap, július 30, 2017 (Egész nap)

Mezőbergenyében július 26-30. között tartják a népzene- és néptánctábort, ahol naponta 10, illetve 16 órától mezőmadarasi és mezőpaniti  táncokat, népi gyermekjátékokat, 18  órától népdalokat oktatnak, esténként  táncház lesz.

csütörtök, július 27, 2017 - 18:00

Emil Dandea utca 10. szám

péntek, július 28, 2017 - 16:00

a marosvécsi Kemény-kastélyban 

A Népújság Múzsa melléklete 1290. számának tartalma

Szerkeszti: Kaáli Nagy Botond

Emlék itten minden fűszál, 

Emlék itten minden kő; 

Csak a múltakon merengek, 

Mert itt nincsen már jövő. 

A képzőművészeti líceumokból érkezők X. és XI. osztályosok voltak, és különböző szakokon tanulnak: textilművészet, grafika, festészet, építészet. 

A képregénylap Fantomatika címen jelenik meg, ez a kifejezés mesterségesen kreált virtuális valóságot jelent.

A Shoshin Nemzetközi Színházi Rezidenciák idén augusztus 12-e és 17-e között ismét különleges, Erdélyben egyedülálló work-shopra várja az érdeklődőket.

Miközben az állam feladatát látja el, azaz nehéz sorsú, szétesett családokból származó gyerekeket nevel, a bürokrácia, valamint az állami támogatás megvonása ellehetetleníti a Bakó Béla Pál, azaz Pál atya, ferences rendi szerzetes által működtetett Szent Erzsébet Társulás munkáját. 

Csupa találós kérdés a világ! Mi a közös Az operaház fantomjában, a matematikában és a zenében? A válasz röviden: egy város, egy név és egy álarc. 

– Vigyázz rá, vedd külön! – kérlelt tanítónő kolléganőm az öltözőben a suliúszáson. – Nála az a helyzet, hogy anyu felmondott, s a nagytata helyettesíti az egész családot. 

Nyári vakációs hangulatban mindig jól jön egy-egy finom falat, ami jobb közérzetre derít. Persze, ha egy sör vagy egy pohár jégbe hűtött finom bor is kerül az asztalra, pompás életérzés kerít hatalmába. 

MTI

A Microsoft reprezentatív nemzetközi kutatása szerint csak az elmúlt évben a világon a tizenéves internethasználók 62 százaléka szembesült valamilyen veszéllyel az online térben.