szombat, augusztus 19, 2017

A befektetéseket és az európai alapok lehívását kell ösztönöznünk a gazdasági növekedés ritmusának fenntartásához – nyilatkozta szerdán Marcel Ciolacu miniszterelnök-helyettes az Országos Statisztikai Intézet által szerdán közölt adatok kapcsán.

Az Egészségügyi Szolidaritás Szövetség felmérése alapján az orvosok 57 százaléka jobban örülne, ha megkapna minden jövedelmet, amire jogosult, mint annak, ha jövedelemadó-mentességet kapna, további 28 százalék szerint pedig a mentesség más dolgozókra is hatályos kellene legyen.

MTI

A karbantartási díj bevezetésétől nemcsak többletbevételt, hanem az utóbbi negyed évszázadban lefoglalt, de használaton kívül maradt internetes címek felszabadítását is remélik.

MTI

Steve Bannon, az amerikai elnök stratégiai főtanácsadója szerint az észak-koreai fenyegetésre nem létezhet katonai válasz.

Az egész országra érvényes kánikulára vonatkozó tájékoztatást adott ki péntekre és szombatra az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM).

Események

szombat, augusztus 19, 2017 - 18:00

Augusztus 18–20.

vasárnap, augusztus 20, 2017 - 13:00

Igét hirdet Kató Béla, az Erdélyi Egyházkerület püspöke.

vasárnap, augusztus 20, 2017 - 19:00

Az EMNT Maros megyei szervezete idén is a Színház téren szervezi meg a Szent István-napi és az új kenyér ünnepét. 

vasárnap, augusztus 20, 2017 - 19:00

a Színház téren

vasárnap, augusztus 20, 2017 - 19:00

 Színház tér

A Népújság Múzsa melléklete 1294. számának tartalma

Szerkesztette: Nagy Miklós Kund

A megújuló, ódon kastély, „Maros (egykori) ékköve” és csodálatos „tóskertje” a kortárs művészet fiatal képviselőit is ellenállhatatlan alkotói ingerek özönével árasztja el.

Két marosvásárhelyi alkotó kiállítása nyílik szombat délután a svéd fővárosban. 

Egy mindössze tízegynéhány esztendőt átölelő életmű reprezentatív alkotásait mutatja be a marosvásárhelyi Bernády Házban jövő csütörtökön, augusztus 24-én 18 órakor nyíló kiállítás. 

MTI

Negyven éve, 1977. augusztus 18-án hunyt el Déry Tibor Kossuth- és Baumgarten-díjas író, műfordító, a 20. századi magyar próza egyik jelentős képviselője. 

Kevesebb mint egy hónap van már csak hátra a tanévkezdésig, amitől az óvodát, illetve bölcsődét kezdő gyerekek anyukái annyira tartanak. 

Nyári vakációban, az olaszországi kirándulások nosztalgikus hangulatában mi mással is idézhetnénk fel az emlékeket, ha nem olasz ételekkel? 

MTI

Az elmúlt években Magyarországon a régió számos országával szemben nem nőtt ugrásszerűen a HIV-fertőzések száma, a kiszűrt HIV-pozitív betegek több mint 90 százaléka pedig korszerű kezelésben részesül Szlávik János infektológus szerint.

A zenén kívül még létezik egy rendkívül fontos dolog a világon, amit szinte mindenki ismer, és szintén C betűvel jelölik.

– mondják sokszor a köznapi beszédben, ha valamiről azt a hatást akarják kelteni, hogy könnyű.