péntek, november 27, 2015

Decemberre halasztotta a jövő évi helyi adókról és illetékekről való szavazást tegnapi ülésén a marosvásárhelyi tanács. 

Jövő évre a kormány 2,9 százalékos államháztartási hiányt tervez – közölte csütörtökön Anca Dragu pénzügyminiszter.

Téli fesztivált indít Kolozsváron december 11. és 20. között a Kolozsvári Magyar Napokat is szervező Kincses Kolozsvár Egyesület – jelentette be egy csütörtöki sajtótájékoztatón Gergely Balázs, az egyesület elnöke.

Oroszország megszakítja a turisztikai együttműködést Törökországgal – jelentette be Oleg Szafonov, az orosz állami turisztikai hivatal (Roszturizm) vezetője csütörtökön. 

A brit miniszterelnök szerint több okból is indokolt lenne Nagy-Britannia bekapcsolódása az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet szíriai állásai elleni légi hadműveletekbe.

Események

péntek, november 27, 2015 - 00:00 - 18:00

Bemutatják Dorina Pop és Fülöp Klára tanárnők, közreműködik a filharmónia fúvósoktettje.

péntek, november 27, 2015 - 12:00

a Kultúrpalota nagytermében

péntek, november 27, 2015 - 17:00

A Márki Bertalan és Kövér Zsolt jegyezte, Egy csipetnyi sóval című, a Sárospataki Református Egyházközség által Lorántffy Zsuzsanna fejedelemasszony tiszteletére kiadott könyvet mutatja be dr. Fodor Ferencné Nagy Sarolt.

péntek, november 27, 2015 - 18:00

Magyarok a világ nyolcezresein

péntek, november 27, 2015 - 19:00

A marosvásárhelyi Ariel Színház november 27-én, pénteken este 7 órától újra László Zsuzsa egyéni műsorát, a Cigányholdat tűzte műsorra.

Miért oly hosszú és mért sötét az éj?

E sűrű sötéttől én nagyon félek

Soó Emma kiállítása; Virágszirmok üzenete; Kiállítás a Bernády Házban; Veress Kálmán fafaragásai 

A 110 éve született festőművész alkotásaiból nyit kiállítást az Erdélyi Művészeti Központ Sepsiszentgyörgyön. 

November 20–22-én az erdőszentgyörgyi művelődési otthonban a 23. alkalommal szervezte meg a Kis-Küküllő menti műkedvelő színjátszók találkozóját a Maros Megyei Tanács, a Hagyományos Kultúra és Művészeti Nevelés Maros Megyei Központja és a Bodor Péter Művelődési Egyesület. 

 November 26-án 19 órakor a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Levél utcai Stúdió 2.1 Színházában az évad második bábos bemutatóján vehetnek részt az érdeklődők.

Az apa hiánya vagy meggyengült jelenléte meghatározó lehet abban, hogy egy fiatal szélsőségessé váljon és terrorista szervezetekhez csatlakozzon – jelentette ki egy klinikai szakpszichológus az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Először gyógyították meg egy kisgyerek leukémiáját úttörő génterápiával, emberi immunsejtek génjeinek szerkesztésével – közölték a londoni Great Ormond Street kórház orvosai.

Első alkalommal szerveztek bőrgyógyászati konferenciát Marosvásárhelyen november 19-21. között, ahol az ország különböző részeiről érkezett szakemberek a hazánkban is gyakran előforduló bőrbetegségről, a pikkelysömörről (psoriasis) értekeztek. 

Mielőtt még az adventi időszakba lépnénk, és gasztronómiailag is a karácsonyra hangolódnánk, még jó az őszi ízek közül válogatni. 

Dicséretre méltó kezdeményezés folytán eddig több mint 1000 óvodás és első osztályos gyerek tanulhatta meg, hogy miként kell helyesen fogat mosni, ápolni.