kedd, december 1, 2015

Törvénymódosítást szorgalmaz a Volt Politikai Foglyok Országos Szövetsége, hogy a kommunista diktatúra áldozatai és azok leszármazottai is részesüljenek kárpótlásban.

Decemberre halasztotta a jövő évi helyi adókról és illetékekről való szavazást tegnapi ülésén a marosvásárhelyi tanács. 

Jövő évre a kormány 2,9 százalékos államháztartási hiányt tervez – közölte csütörtökön Anca Dragu pénzügyminiszter.

Téli fesztivált indít Kolozsváron december 11. és 20. között a Kolozsvári Magyar Napokat is szervező Kincses Kolozsvár Egyesület – jelentette be egy csütörtöki sajtótájékoztatón Gergely Balázs, az egyesület elnöke.

Oroszország megszakítja a turisztikai együttműködést Törökországgal – jelentette be Oleg Szafonov, az orosz állami turisztikai hivatal (Roszturizm) vezetője csütörtökön. 

Események

szerda, december 2, 2015 - 09:30 - csütörtök, december 3, 2015 - 11:00
Az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínházban december 2-án, szerdán és 3-án, csütörtökön délelőtt 9.30-tól és 11 órától a Kortyondi király című mesejáték látható.
szerda, december 2, 2015 - 19:00

A Liselotte és a május című vígjátékot mutatják be újra december 2-án, szerdán 19 órától Marosvásárhelyen, a Levél utcai Stúdió 2-ben. 

szerda, december 2, 2015 - 19:30

A produkció a Nemzeti Színház Kistermében látható. 

csütörtök, december 3, 2015 - 19:00

December 3-án, csütörtökön este 7 órától rendkívüli szimfonikus hangversenyre várják a zenebarátokat a Kultúrpalota nagytermébe. 

péntek, december 4, 2015 - 10:00

A Hamupipőke című, Benedek Elek tündérmeséje nyomán készült táncjátékra várják a Nemzeti Színház közönségét december 4-én, pénteken délelőtt 10 és déli 12 órától. 

A Népújság Múzsa melléklete 1206. számának tartalma

Szerkeszti: Kaáli Nagy Botond

Turcsány Péternek odaátra

Kivételes tehetséggel, alaposan kimunkált mesterségbeli tudással és a művészi kiteljesedés biztató reményével gazdagon feltarisznyálva kelt útra huszonöt évvel ezelőtt a Zagyva László – Z. Erdei Anna művészházaspár, és váltotta marosvásárhelyi otthonát nyíregyházira. 

Lélekkabát és Kolindárium – e címek alatt jelent meg Demény Péter két legutóbbi verseskötete. Az egyik szerelemből, a másik fogadalomból íródott.

most egyszerűen van egy ilyen este

hogy nem tudom hogy merre van kelet

Az apa hiánya vagy meggyengült jelenléte meghatározó lehet abban, hogy egy fiatal szélsőségessé váljon és terrorista szervezetekhez csatlakozzon – jelentette ki egy klinikai szakpszichológus az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Először gyógyították meg egy kisgyerek leukémiáját úttörő génterápiával, emberi immunsejtek génjeinek szerkesztésével – közölték a londoni Great Ormond Street kórház orvosai.

Első alkalommal szerveztek bőrgyógyászati konferenciát Marosvásárhelyen november 19-21. között, ahol az ország különböző részeiről érkezett szakemberek a hazánkban is gyakran előforduló bőrbetegségről, a pikkelysömörről (psoriasis) értekeztek. 

Mielőtt még az adventi időszakba lépnénk, és gasztronómiailag is a karácsonyra hangolódnánk, még jó az őszi ízek közül válogatni. 

Dicséretre méltó kezdeményezés folytán eddig több mint 1000 óvodás és első osztályos gyerek tanulhatta meg, hogy miként kell helyesen fogat mosni, ápolni.