kedd, június 19, 2018

Az eredményekről dr. Hajdu Zoltán projektvezető és a részt vevő országok képviselői számoltak be. 

A mezőbándi régi művelődési ház épületét 2005-ben szolgáltatták vissza a református egyháznak. Akkor vált időszerűvé egy újnak a felépítése. 

Az egyetem bizonytalan kimenetelű jövőjétől eltekintve felemelő és örömteli ünnepségen búcsúztatták a MOGYE magyar tagozatának 299 orvos, fogorvos, gyógyszerész és asszisztens végzősét. 

A Kisebbségi Munkacsoport csütörtöki ülése az Európai Bizottság azon nyelvi, nemzeti kisebbségek számára fontos kulturális, média- és oktatási programjait tekintette át, melyek valamilyen módon segíthetnek ezen közösségek identitásának megőrzésében. 

Egy alkotmánybírósági döntést lehet vitatni, lehet nem szeretni, el lehet mondani, hogy nem jó, de a döntést ettől függetlenül be kell tartani.

Események

kedd, június 19, 2018 - 17:00

Folytatódik az RMDSZ, a Kós Károly Akadémia Alapítvány és a nagyváradi Szacsvay Akadémia nagy sikerű történelmi előadás-sorozata.

kedd, június 19, 2018 - 19:00

Június 19-én, kedden este 7 órakor rendkívüli évadzáró kamarazene-hangversenyre kerül sor a marosvásárhelyi Kultúrpalota nagytermében. 

szerda, június 20, 2018 - 16:00

 Az érdeklődőket kérjük, hozzák magukkal előfizetési szelvényüket és az ügyükkel kapcsolatos iratokat. 

szerda, június 20, 2018 - 19:00

a marosvásárhelyi Spectrum Színház előadótermében

szerda, június 20, 2018 - 19:00

az Eugen Nicoară Művelődési Házban

Június 10-én a zsúfolásig megtelt disznajói kultúrotthonban köszöntötték Csősz Irma nyugdíjas óvónőt az RMDSZ országos nőszervezete Sorsfordító nők az elmúlt 100 évben című rendezvénysorozata keretében. 

Június 28-án kezdetét veszi az ország legnagyobb, marosvásárhelyi vonatkozással is rendelkező motorostalálkozója. 

Művészeti és anyagi értékét tekintve is történetének eddigi legjelentősebb kiállítására készül a debreceni Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ,

Június 29-én 18 órától nyitja meg kapuit a Csűrszínház az immár 16. Csűrszínházi Napokon. 

A Népújság Múzsa melléklete 1336. számának tartalma

Szerkeszti: Nagy Miklós Kund

A nyári hőség idején a szakemberek és állatvédők nem győzik hangsúlyozni azokat a veszélyeket, amelyeknek az állattartók gondatlanságból kiteszik kedvenceiket.

Városunk és Székelyföld hiteles történésze szerint a főtér és a Maros-híd közötti utat már 1553-ban Szentkirály utcának nevezték. 

Az elv, miszerint a munkahelyen unalmas és inesztétikus ruhákat illik viselni, elavult és téves.

Két évtizede gyárt gyógyszert Marosvásárhelyen a 117 éve alapított Richter Gedeon Nyrt. magyarországi központú, innovációra épülő multinacionális gyógyszercég termelő és fejlesztő leányvállalata, a Gedeon Richter Románia. 

A Népújságban a segesvári gyógyszertári múzeum ismertetése folyamán a több mint kétszáz évvel korábban használatos gyógyborokról (vina medicamentosa) is írtunk.