vasárnap, február 19, 2017

Miután a marosvásárhelyi tanács elmúlt pénteki rendkívüli ülésén megszavazták a 2017/18-as évre szóló iskolahálózat-tervezetet, amelybe az RMDSZ-frakció módosító indítványa révén bekerült a Római Katolikus Teológiai Líceum is, mintha a tervezetnek nyoma veszett volna.

MTI

Az EB felszólította Romániát, hogy két hónapon belül módosítsa azokat a nemzeti jogszabályokat, amelyek Brüsszel szerint sértik az áruk szabad áramlásának uniós alapelvét.

MTI

Olguţa Vasilescu munka- és családügyi miniszter arra figyelmeztette a demonstrációkon részt vevő szülőket, hogy ha gyermekeiket is elviszik, törvénytelenséget követnek el, és emiatt a rendőrség tízezer lejig terjedő bírsággal sújthatja őket.

MTI

„Nem nézhetjük tétlenül, hogy az osztrák adófizetők csúszópénzeket finanszíroztak.” 

MTI

Befejeződött az Iszlám Állam nevű terrorszervezet második legfontosabb szíriai központjának, Báb városának a felszabadítása.

Események

vasárnap, február 19, 2017 - 18:00

a marosszentgyörgyi plébánia tanácstermében

vasárnap, február 19, 2017 - 19:00

a marosvásárhelyi Kultúrpalotában

hétfő, február 20, 2017 - 19:00

a Maros Művészegyüttes termében

kedd, február 21, 2017 - 09:00

a Friedrich Schiller iskolában

kedd, február 21, 2017 - 17:00

a DIO Házban

A kincses város művészei február 18-án, ma 18 órától Giuseppe Verdi Traviata című operáját mutatják be a marosvásárhelyi közönségnek – Miklósa Erika főszereplésével.

A Népújság Múzsa melléklete 1268. számának tartalma

Szerkesztette: Nagy Miklós Kund

„Ha ma lépek be a lakásba, nyugodt lehetek, mert annyi munkám van, hogy szinte magam sem tudom nyilvántartani.”

(Eperjesi Noémi képeire)

Vers és grafika párbeszéde tette különlegessé Eperjesi Noémi egyéni kiállításának megnyitóját a marosvásárhelyi Bernády Házban.

Idén ünnepli otthoni idős- és beteggondozói szolgálatának 20. évfordulóját a Gyulafehérvári Caritas.

Manapság nem sokat beszélünk róla. Legalábbis nem az őt megillető fontossággal, pedig ott van bennünk, lelkünk rezdüléseiben, csak rá kell figyelni, teret engedni neki, hogy hasson, segítsen. 

Ma már szinte teljesen ismeretlen, valamikor hihetetlenül népszerű és rendkívül tehetséges íróról szól zenés bemutatóm.

A hagyomány jegyében ne felejtsük a fánkot, csörögét, abból legalább egyszer mindenképpen kell sütni, de más ötletet is adunk, hátha valakinek kedve támad rá, és elkészíti. 

A 112-es egységes sürgősségi telefonszámra beérkezett 14.600.440 hívásból 58,57% hamis riasztás volt 2016-ban, derül ki a Speciális Távközlési Szolgálat (STS) statisztikájából.