csütörtök, július 31, 2014

A marosvásárhelyi tanács keddi ülésén a képviselők szavaztak a szemétszállításról is, illetve arról, hogy a szemétszállítás díját tíz százalékkal emelik.

Így értékelte Marosvásárhely Helyi Tanácsának keddi döntését dr. Tamási Zsolt, a katolikus iskola önálló jogi személyiségként való újraindításával megbízott Erdélyi Római Katolikus Státus Alapítvány képviselője.

Legalább két emberéletet követelt az ország délnyugati, olténiai részét sújtó árvíz, több eltűntet még keresnek – jelentette szerdán a média.

A Román Hírszerző Szolgálat (SRI) igazgatója, George Maior a napokban úgy nyilatkozott, az általa vezetett intézmény feladatának tekinti, hogy megakadályozza a területi autonómia megvalósulását Románia területén.

Magyarország a második legellenszenvesebb ország a románok számára Oroszország után – derült ki egy szerdán közölt közvélemény-kutatásból, amelyet az Agerpres hírügynökség ismertetett. 

Események

csütörtök, július 31, 2014 - 14:00

Dózsa György utca 1–3. szám

csütörtök, július 31, 2014 - 16:00

Szentháromságon

péntek, augusztus 1, 2014 - 12:00

Nyárádszeredában

péntek, augusztus 1, 2014 - 13:30

a Művész moziban

péntek, augusztus 1, 2014 - 19:00

a nyárádszeredai (volt) Székely Kaszinóban

Az egyhetes szovátai együttlétről Csizmadia Imola táborvezetővel beszélgettünk.

Hol volt, hol nem volt, talán igaz sem volt, volt egyszer Szovátán a Romániai Írószövetségnek egy nyaralója a Rózsák útján, a mai Teleki Oktatási Központ tőszomszédságában.

A vihart pénteken mutatták be, majd szombaton játszták még egyszer a mikházi Csűrszínház színpadán.

Hajnal világában minden kör alakú. A derűs arcú fiatal nő ugyanazt a pályát járja be hétköz- és ünnepnapokon, ébredéstől nyugovóig, ötéves kisfia útitársaként.

Vasárnap zárta kapuit Tusnádfürdőn a 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor. A Kárpát Expressz és a Határok nélkül keddi adása neves politikusok és közéleti személyiségek nyilatkozataival szemlélteti a jubiláló találkozó szellemét.

Míg korábban a groteszk kisplasztikában remekelt, a rendszerváltás óta egymás után kapja a megrendeléseket térszobrok, emlékművek készítésére.

Az esti Patakkal találkozunk először. Sokéves vágyam valósul meg azzal, hogy az olvasmányélményeimből ismert Patak patinás épületeit láthatom.

A radnótfáji női viseletben az 1930-as évektől általános változás állt be. Egyrészt, akárcsak a polgárság körében, az I. világháború után a szoknyák hossza változott meg, bokáig érő helyett lábszárközépig érővé alakították.

A nyáron is folytatódik a Kardiomed klinika által szervezett felvilágosító és szűrőprogram, amelynek célpontját ezekben a hetekben a Sóvidék képezte.

A Megyei Sürgősségi Klinikai Kórház II-es Számú Ideggyógyászati Klinikája, amelyet dr. Szatmári Szabolcs előadótanár vezet, az öt országos központ egyike, ahol a korszerű Duodopa géllel kezelik a Parkinson-betegeket.