2021. december 3., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Marosludas évről évre szebb, a változás szembetűnő, a városgazdák igyekezete meglátszik. Most is nagyszabású munkálatok folynak a városban – tájékoztatott Kis István alpolgármester.

Fotó: Nagy Tibor


Marosludas évről évre szebb, a változás szembetűnő, a városgazdák igyekezete meglátszik. Most is nagyszabású munkálatok folynak a városban – tájékoztatott Kis István alpolgármester.

 

Szabadidős közösségi teret alakítanak ki

A marosludasi Poliklinika utcát teljesen felújítják, „felbombázták” a hetipiacot is, ahonnan eltávolítják a régi betonasztalokat, járólapokkal burkolják az egész teret, ami körülbelül 7000 négyzetméternyi felület. A régi asztalokat mobil piaci asztalokra cserélik, amelyeket alkalomadtán könnyen el lehet távolítani.

Azon túlmenően, hogy továbbra is itt fog működni a keddi hetipiac, az a cél, hogy a tér szabadidős közösségi, városnapi rendezvényekre alkalmas legyen.

A piac felújításai munkálatai 700.000 lejbe kerülnek, amit a helyi költségvetésből és a piacigazgatóság saját bevételeiből fedeznek.

 

Készen van az uszoda

Egy hónapon belül átadják az uszodát, amelynek kivitelezési terve az előző polgármester idejében készült. Ezért a köznyelvben Udrea-féle úszómedencének is nevezik. Nagyon tetszetős épület, külső kivitelezése igényesnek mutatkozik. A marosludasiak nagyon rég várnak erre a létesítményre, amely a sportcsarnok közelében kapott helyet. A két épület között levő téren játszóteret alakítanak ki, ennek berendezését a cukorgyár finanszírozza, 150.000 lejt adnak erre a célra.

 

11,4 km utat aszfaltoznak le

Több mint 11 kilométer út aszfaltozására írtak alá szerződést, a licitet a Geiger cég nyerte el. A projektben szereplő első utcák aszfaltozásához rövidesen, egy hónapon belül hozzá is fognak. Ezek az utcák: a Mărăşeşti, az Aurel Vlaicu, a Szőlős, a Dorului és a Traian. Az aszfaltozás alternatív módszerekkel történik, ígéret van rá, hogy a kormány a pénzt folyamatosan folyósítja.