2021. március 9., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az Eurotrans Alapítvány területi irodáiban

Az online ügyintézés után ismét megnyíltak az Eurotrans Alapítvány területi irodái, így újra lehetőségük van az érdeklődőknek a személyes ügyintézésre, az egészségügyi előírásokat betartva. A területi irodák működése mellett az alapítvány kiszállásokat és konzuli napokat is szervez, ezáltal kisebb településeken is könnyen elérhetők lesznek az alapítvány szolgáltatásai.

Az Eurotrans Alapítvány segítségével könnyen elérhetővé válik a honosítás, a magyar állampolgárság megszerzése, ráadásul 2020 februárjától a magyar igazolvány mellett a honosítási kérelmet benyújtó személyek mindegyike hivatalból kap magyar személyazonossági igazolványt is. Emellett az alapítvány lehetőséget biztosít az útlevél igénylésére, a születés anyakönyveztetésére, valamint a házasság és elhalálozás bejelentésére is.

A kisgyermekes családok számára továbbra is elérhető az anyasági támogatás és a babakötvény. A baba születését követő hat hónapon belül igényelhető támogatás keretében gyermekenként egyszeri 64.125 forint (kb. 850 lej), ikertestvérek esetén gyermekenként 85.500 forint (kb. 1100 lej) juttatásban részesülhetnek.

Február folyamán több mint 100 településre szervez kiszállást az alapítvány, és közel 30 településen lehet átadni az elkészült iratcsomókat a konzulátus munkatársainak a kihelyezett konzuli napok alkalmával. A kiszállásokról és a kihelyezett konzuli napokról részletek az alapítvány honlapján és Facebook-oldalán olvashatók.

Az Eurotrans Alapítvány munkatársai ingyenesen segítenek az iratcsomó összeállításában, a kérelmek kitöltésétől a fordítások elkészítéséig. A területi irodákban dolgozó kollégáink meghatározott program szerint, előre meghirdetett helyszíneken végzik munkájukat, amiről előzetesen értesítik az adott települések lakosságát. További információkat az alapítvány honlapján olvashatnak: eurotransalapitvany.ro. (közlemény)