2022. december 3., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A marosludasi azon önkormányzatok közé tartozik, amelyeknek a kormány sürgősségi eljárással pénzt utalt ki.

A marosludasi azon önkormányzatok közé tartozik, amelyeknek a kormány sürgősségi eljárással pénzt utalt ki. Ez az összeg 1,9 millió lej. Mire kapták és mire költötték el a pénzt? – kérdeztük Kis István alpolgármestert.

– Az elmaradt számlákat fizettük ki ebből a pénzből. Ezek között volt olyan számla, amit a központi városrészen elvégzett útjavítási munkálatokra állítottunk ki, de volt közszállítási és szemételszállítási számla is. Elég nagy tétel volt a csatornázási munkálatok önrésze, a három ANL-s tömbház közművesítésének kiépítése. Ezekbe a lakásokba három hét múlva költözik 42 család.

– További beruházások lesznek-e a közeljövőben?

– A polgármester múlt héten írta alá a szerződést egy 12 kilométeres útszakasz aszfaltozására, ennek több mint fele az Andrássytelep és Eczkentelep irányában lesz. További egy kilométer utat korszerűsítenek a Szőlő, az Epres és a Dorului utcában, a Temető és Poliklinika utcában is aszfaltozni fogunk. Az Albisi utcában 700 méteren járdát építünk.

Most zajlik az Aquaserv-projekt első része, jövőre kezdik a második részt, amibe a két telepet is befoglalják, csatornáznak és két utcában bevezetik a vizet. Andrássytelepen épül a ravatalozó, amit két hét múlva át is adunk. Ez az építkezés 90.000 lejbe került.