2021. október 27., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Marosvásárhelyen első alkalommal láthatjuk pályán a héten a város női kosárlabdacsapatát. Szerdától péntekig a ligeti sportcsarnokban a hivatalos idény előkészítését szolgáló Sirius-kupán lép pályára a torna névadó együttese.

A Sirius az idén négy légiósra (Da’Lishia Griffin, Tanita Allen, Ruth Sherill és Sólyom Sára) és az első tizenkettőben a következő összetételű belföldi keretre számít: Mészáros Kata, Rebecca Lipovan, Ruxandra Chiș, Cristina Badi, Andreea Feiseș, Sorana Anca, Viana Mircea és a múlt héten leigazolt Czimbalmos Tímea. Utóbbi gyergyószentmiklósi származású, legutóbb a Kézdivásárhelyi KSE keretét erősítette. A tizenhatos keretnek még Szász Réka, Kurjatkó Boróka, Kertész Stefánia és Molnár Nóra a tagja. 

A tornán négy csapat vesz részt, a házigazdáké mellett a Brassói Olimpia, az Aradi FCC és a CSM Alexandria. Szerdán és csütörtökön a mérkőzések 16 és 18.30 órától kezdődnek, pénteken 10-től és 12.30-tól. A házigazda Sirius mindig a második mérkőzésen lép pályára, sorrendben Arad, Alexandria és Brassó csapata ellen.

A nézők belépése ingyenes, ám kötelező a védettséget igazoló irat (oltási igazolás, friss negatív teszt) felmutatása. 


Fotó: a marosvásárhelyi klub közösségi oldala
Zárt meccsen játszották az első barátságos találkozót

Lejátszotta első előkészületi mérkőzését a Sirius. A zárt kapus találkozón a marosvásárhelyi lányok 54:45-re legyőzték a Kolozsvári U együttesét, és ahhoz képest, hogy először játszottak ebben az összeállításban, míg a kolozsváriak nagyvonalakban a megszokott csapatukat használták, ígéretesen szerepeltek. Természetesen a teljes keretet megforgatta Carmin Popa edző, az egyedüli hiányzó Tanita Allen volt, aki csak szeptember 20-án érkezik Marosvásárhelyre, így a Sirius-kupán sem lesz jelen.