2020. február 23., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Soós Zoltán, a Maros Megyei Múzeum igazgatója Állásfoglalás Marosvásárhelyért címmel levelet juttatott el szerkesztőségünkbe. Az alábbiakban közzétesszük nyilatkozatát, amelyben bejelenti lemondását a marosvásárhelyi RMDSZ-ben betöltött minden tisztségéből. 

 „Társulok a megfontoltságot és bölcsességet felmutató Furó Judithoz és Tamási Zsolthoz, és ezennel bejelentem, hogy visszavonulok a marosvásárhelyi szervezetben betöltött minden tisztségemből és vállalásomtól, amíg az itt található áldatlan és méltatlan állapotok meg nem szűnnek. Azt is tudom, hogy a politikában a dolgok maguktól nem szoktak változni, s ha mégis, akkor sosem vesznek jó irányt. Meg kell újulni a következő választásokig. 

Sokan és sokat hallgattak és hallgatnak, habár nem értenek és nem értünk egyet azzal, ami az elmúlt három évben történt a marosvásárhelyi politikában. A hallgatás, a távolmaradás érezteti hatását abban is, hogy a szervezet körzeteiben nincs tevékenység, a körzeti elnökök száma lemondások miatt az elmúlt napokban is csökkent. Nem ezért küzdöttünk és nem ezért vállaltam közel négy éve a jelöltséget egy, korrupcióval vádolt, sajnos még mindig regnáló városvezetéssel szemben. Igyekeztünk véget vetni a városunkat kiszipolyozó, a közpénzeket hatékonytalanul felhasználó, a jövőnket elherdáló városvezetésnek. 

Sajnos azt kell tapasztalnom, hogy az elmúlt húsz év talán legkártékonyabb korszakát éljük. A vesztét érző városvezetés gátlástalanul eladósítja a várost, amit nem tehetne meg a városi RMDSZ segítsége nélkül. A magam nevében nem vállalok közösséget a mostani »stratégiával«. A három évvel ezelőtti kampány sikere az volt, hogy megtartottuk a tíz tanácsost, és felelős politizálással, megfelelő, a városért küzdeni akaró politikai erőkkel Florea talán a múlté lehetne. Sajnos azt tapasztaljuk, hogy több mint 300 millió lej kötelezettséget vállalt a városi vezetés a jövő évi költségvetés terhére, és több mint 10 millió euró kölcsönpénzhez juttatta a várost elszegényítő irányítókat. Semmilyen logika, érdek vagy érv sem menti fel a felelősség alól városi vezetőinket, hiszen az eredmények messze elmaradnak vagy botrányosak (lásd mélygarázs kérdése). 

A változást előidézni, ösztönözni kell. Lemondásom is ezt a célt szolgálja. Fontosnak tartom egy új városi vezetés létrehozását, amely nem függ a Florea-érdekektől és amelyben feladatot kapna városunk jelenleg kizárt értelmisége. Csak így van esély 2020-ban nyerni. Legyen ez egy ösztönző lépés a változás irányába!” – áll Soós Zoltán lapunkhoz elküldött levelében.

Soós Zoltán         Fotó: Nagy Tibor (archív)


Kapcsolódó cikkek:

A marosvásárhelyi RMDSZ támogatását köszönik

2019-06-17 14:37:53 // -

a helyi református egyházközségek

Tamási Zsolt visszalépett

2019-06-13 09:46:27 // -

Nincs más út, csak a szervezet teljes megújítása

Csak osztják, nem szorozzák

2019-06-12 09:10:44 // -

Nemcsak politikusok kellenek