2020. október 23., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Biztonságos lesz a vasárnapi szavazás

Az utcafórum-sorozatot Soós Zoltán, Marosvásárhely független polgármesterjelöltje a Kövesdombon folytatta szerdán – olvasható a jelölt sajtóirodájának közleményében. 


„A Kövesdombon nőttem fel, ismerem az itteni lelkes közösséget és az őket érintő problémákat, hiszen mai napig itt él édesanyám, és a gyerekeim is sok időt töltenek itt. Az itt élők is érzik és akarják is a változást. Ez az elmúlt 20 év legfontosabb választása, és az a tét, hogy elindul-e végre a fejlődés” – fogalmazott Soós Zoltán. Aláhúzta azt is, hogy mindenki változást akar, és ehhez most vasárnap ott kell lenni az urnáknál.

A lakókkal arról is beszélgettek, hogy a vírus ellenére senki ne féljen elmenni szavazni vasárnap. Szavazni biztonságos, hiszen a hatóságok rendkívüli intézkedéseket hoztak, hogy mindenki egészségét megvédjék. A jelölt szerint a szavazás nem veszélyesebb, mint felszállni a buszra, elmenni bevásárolni, vagy találkozni a barátokkal. Készüljön mindenki arra, hogy belépés előtt testhőmérsékletet mérnek, mindenhova fertőtlenítőszert helyeznek el.

Műanyag panelek is lesznek, elválasztva a szavazóbiztosokat a szavazóktól, valamint a szavazófülkék között is. A bélyegzőket minden egyes szavazó után fertőtlenítik. Nincs tehát miért aggódni, ha betartjuk az előírásokat. Soós Zoltán azt ajánlja a változást akaró vásárhelyieknek, hogy amennyiben lehetőségük van rá, menjenek el délelőtt szavazni, mert így elkerülhetik a várakozást, a nagy sorokat.

Az elmúlt 20 évet figyelembe véve, az esély ma nagyobb, mint bármikor, és mindenkit arra kért, hogy legyen részese a változásnak. „Együtt be tudjuk váltani az esélyt, ami itt áll előttünk, és elhozzuk Vásárhelyre a változást. Most győzzön Vásárhely!”