2021. október 27., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

a három és fél hónapos kihagyás után

Simona Halep megszerezte kedden első győzelmét a lábsérülés okozta több mint három és fél hónapos kihagyás után – a 2.114.989 dollár összdíjazású cincinatti torna első fordulójában 6:4, 3:6, 6:1-re múlta felül a lengyel Magda Linette-et.

Halep május 2-a óta nem nyert mérkőzést, akkor a kínai Cseng Szaj-szajt győzte le 6:0, 6:4-re a madridi torna második fordulójában, majd két nappal később a nyolcaddöntőben vereséget szenvedett a belga Elise Mertenstől (4:6, 7:5, 7:5).

A római torna második körében, május 12-én lábsérülés miatt feladta a mérkőzést a német Angelique Kerber ellen, és azóta nem lépett pályára a múlt hétig. A montreali torna volt az első, amelyen indult, de ott nem jutott tovább az első körből, miután 2:6, 6:4, 6:4-es vereséget szenvedett az amerikai Danielle Collinstól.


Extra nagy mosoly a hosszabb idő után aratott első győzelemre,
 írta közösségi oldalán a román teniszező
 Fotó: Simona Halep (Facebook)
A cincinnati torna első körében két óra és tíz perc játék után sikerült legyőznie a világranglista 44. helyén álló lengyel ellenfelét.

Az első szettet 6:4-re nyerte Halep, miután 2:0-ra és 3:1-re is vezetett, és bár Linette kiegyenlített 3:3-ra, a román lánynak sikerült ismét elvennie az adogatását, és ez döntőnek bizonyult.

A második játszmában többet hibázott Halep, így a lengyel elhúzott 3:0-ra, majd 4:1-re, amikor a román teniszező orvosi szünetet kért. Ezután megnyert egy játékot, az eső miatt azonban félbeszakították a találkozót, majd a pályára való visszatérés után Linette-nek ment jobban a játék, és sikerült megnyernie a szettet 6:3-ra.

A döntő játszmában Halep megnyert sorozatban 5 gémet – úgy, hogy két adogatójátékánál 3-3 bréklabdát hárított –, majd 6:1-re lezárta a szettet és ezzel a mérkőzést is.

Simona Halep 11 ászt ütött a mérkőzésen, három kettős hibát vétett, 26 nyerő ütése és ugyanannyi ki nem kényszerített hibája volt. Linette négy ászt ütött, 28 nyerő ütést mutatott be, és 32 ki nem kényszerített hibát könyvelhetett el.

A második fordulóban az amerikai Jessica Pegula és a Montrealban diadalmaskodó olasz Camila Giorgi közötti mérkőzés győztese lesz Simona Halep ellenfele.

A szintén főtáblára került Sorana Cîrstea már az első fordulóban búcsúzott a tornától: a hétfői játéknapon 6:2, 6:0-s vereséget szenvedett a svájci Jil Teichmanntól.