2021. október 26., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Valamikor az ördög művének tartották, és angol földön elítélték, aki használta. A második világháború után hódította meg a világot, és vált a nők sminkjének elengedhetetlen kiegészítőjévé. A rúzs, amely ott lapul sok női táska mélyén, színt, karaktert ad az arcnak. Klubba vagy romantikus vacsorára erősen pigmentált és merész rúzsra van szükség, a napközbeni sétákhoz vagy a munkába, megbeszélésre ideális a pasztell árnyalatú, amely nőiességet és eleganciát sugároz.

Az őszi smink trendjeiben nincs középút. Választhatunk a nude, azaz természetes hatású, vagy az erős, érzéki és/vagy érdekes, úgynevezett vámpírrúzs közül, melyek akár természetes vagy erőteljes smink esetén is mutatósak lesznek.

A NUDE vagy természetes rúzsok ott vannak, de szinte láthatatlanok. Finom színek, világos karamell, bézs és rózsaszín árnyalatokban. Bármilyen alkalomra, reggeltől estig viselhető rúzsok: tökéletesek a természetes megjelenéshez, de ideálisan kombinálhatók a „smoke eyes” szemekkel, így minden figyelem a szemekre összpontosul. 

A VAMPY ajkak a másik végletet képezik, intenzív és sötét rúzsokkal. E hatás eléréséhez előnyben kell részesíteni a bordó vagy más sötét és gótikus árnyalatokat, mint a szilva-, erdeigyümölcs- és mélyvörös színek.

Az ÉRZÉKI ajkak elérésére akár nude, akár élénk színű, cseresznyepiros, bordó vagy téglavörös színt választunk, kifinomult és időtlen varázst kölcsönöz minden megjelenésnek.

A rúzsfesték választéka széles; például a MATT rúzsok, amelyek bársonyos hatásúvá teszik az ajkakat; a KRÉMES, pigmentált rúzsok, amelyek fényesebbek, mint a matt; a PURE, vagyis az átlátszók, amelyek fényes és finom színfátylat adnak az ajkaknak.

Ahhoz, hogy a rúzsozott száj szép legyen, és elérjük a megfelelő hatást, a rúzs felvitele előtt hidratáljuk ajkunkat. A repedezett és vízhiányos ajkaknak olyan termékekre van szükségük, amelyek nagyon jól táplálják és ápolják a bőrt, hogy védve legyen a széltől, a túl hideg vagy túl meleg időjárástól, a vízhiánytól vagy akár a stressz és a fáradtság miatt.

Mielőtt feltennénk kedvenc rúzsunkat, legyen az nappali vagy esti smink, ne felejtsük el a megfelelő ajakkrémet vagy tápláló balzsamot használni. Ellenkező esetben a rúzs összehúzódhat, és az ajkak kinézete nem lesz megfelelő.

Vigyünk fel természetes hámlasztót a rúzs használata előtt, az elhalt bőr eltávolítása érdekében. Ez sokkal jobban hidratálja a bőrt, és puhább lesz az ajkunk. 

Mielőtt felvinnénk a rúzst és a kontúrceruzát az ajkak formájához és színéhez, használjunk előbb alapozót, hogy a rúzs hibátlannak tűnjön, és sokkal tovább tartson. Az alapozó bársonyosabbá és repedésmentesebbé teszi ajkunkat. 

Repedezett és vízhiányos ajkak esetén ajánlatos vigyázni az alkalmazott ajakkontúr ceruza mennyiségére, mert mind a ceruzának, mind a rúzsnak egységes megjelenést kell adnia a sminknek. Mivel a repedezett ajkakat nem kell megrakni, próbáljunk finom és pigmentált kontúrvonalat létrehozni világos pasztellszínekben. Ellenkező esetben a repedések láthatóak lesznek.

A matt textúrájú rúzs nem ajánlott azoknak a hölgyeknek, akiknek repedezett, száraz vagy vízhiányos az ajka, mert ez felerősíti ezeket a bőrhibákat, súlyosbítja a helyzetet, és kellemetlen hatást kölcsönöz a sminknek.

Ajánlatos krémes, szatén vagy áttetsző textúrájú rúzsokat választani, amelyek egyrészt mélyen hidratálják az ajkakat, másrészt hidratálják és táplálják a szöveteket. Használhatók nappali sminkként, irodában, de klubesten, találkozón vagy különleges rendezvényeken is.

Az egységes és kellemes megjelenés érdekében a felesleges rúzst szalvétával kell eltávolítani az ajkakról.

Fontos, hogy megvédjük ajkunkat a külső hatásoktól, ezért ne tegyük ki magunkat hosszú ideig túl alacsony vagy túl magas hőmérsékletnek. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy vigyázzunk a testünkre: megfelelően hidratáljuk, táplálkozzunk egészségesen, és pihenjünk legalább 7-8 órát éjszakánként.

Így elérhetjük, hogy sminkünk ellenállhatatlan és irigylésre méltó legyen.