2021. október 27., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az újonc Debrecen hazai pályán 2-1-re kikapott az eddig nyeretlen Zalaegerszegtől az OTP Bank Liga negyedik fordulójának szombati nyitómérkőzésén.

Az április óta nyeretlen ZTE, amely szerdán 3-1-es hazai vereséggel fejezte be a vasárnap vihar miatt félbeszakadt mérkőzését a Puskás Akadémia ellen, Babati nagy helyzetével nyitott, és többet veszélyeztetett az első húsz percben. Mezőnyfölénye Skribek 18 méteres bombájával érett góllá. A vezető találat után is lendületben maradtak a vendégek, így a debreceni kapusnak többször is bravúrral kellett hárítania. Az újonc Debrecen a két 16-os között jól tartotta a labdát, de kapura lövés nélkül fejezte be az első félidőt.

A szünetben Huszti Szabolcs vezetőedző három helyen is változtatott a DVSC összeállításán, ami használt is, mivel a korábbi négy fordulóhoz hasonlóan a hátrányba került csapata egyenlíteni tudott, méghozzá Korhut közeli fejesével. Egyre inkább átvették az irányítást a hazaiak, Pintér a keresztlécet találta el. Ezután mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, a „slusszpoén” pedig a zalaiaké lett, egy szépen kijátszott akció végén Grezda közelről a bal felső sarokba lőtt. A hajrában a Debrecen több gólt is szerezhetett volna, de az eredmény már nem változott.

A DVSC először kapott ki a szezonban, míg a ZTE első győzelmét aratta.


A zalaegerszegi Kálnoki Kis Dávid (b, fent) és Nikola Seramifov (b, lent), valamint a debreceni Tomas Kosicky kapus (j, fent) és Varga József.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt


Jegyzőkönyv

Labdarúgó NB I, 4. forduló: Debreceni VSC – ZTE FC 1-2 (0-1)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 4800 néző, vezette: Karakó.

Gólszerzők: Korhut (65.), illetve Skribek (29.), Grezda (86.).

Sárga lap: Dzsudzsák (41.), Sós (90+5.), illetve Milovanovic (31.), Lesjak (39.), Koszta (48.), Serafimov (52.), Kálnoki-Kis (72.), Skribek (78.), Ubochioma (90+1.).

Debreceni VSC: Kosicky – Kusnyír, Korhut, Baráth, Ferenczi – Babunski (46. Soltész), Dzsudzsák, Varga J., Bévárdi (46. Pintér) – Szécsi (82. Ugrai), Tischler (46. Sós).

ZTE FC: Demjén – Lesjak (75. Huszti), Serafimov, Kálnoki-Kis, Gergényi – Sankovic, Koszta (79. Spoljaric), Bedi – Milovanovic (69. Grezda), Babati (69. Halilovic), Skribek (79. Ubochioma). 

Eredményjelző

NB I, 4. forduló: Debreceni VSC – ZTE FC 1-2, MOL Fehérvár FC – Kisvárda Master Good 2-1, Budapest Honvéd – Paksi FC 3-1.