2022. október 4., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Lezsersége, egyszerűsége, sokoldalúsága és kényelmessége folytán egyre népszerűbbé válik, és elmondhatjuk róla, hogy ez áll a legközelebb a divatkedvelő, elfoglalt, örökmozgó hölgyekhez a mindennapi viseletben. 


IllusztrációA stílus szempontjából a sportos, a romantikus, a hivatalos, az alkalmi vagy bármilyen más stílus is illik a street style-hoz. 

A színeket illetően, a fémes fényű anyagoktól a mintásokon át a legélénkebb színekig minden divatos. 

Ha a mintás ruhadarabok kockásak, csíkosak, virágosak vagy éppen elegáns monokromatikus összeállítások, még divatosabbak. 

A túlméretezett és lezser darabok még kényelmesebbek.

Ahhoz, hogy minél sikeresebben társítsunk különböző ruhadarabokat az utcai divaton belül, ismerjük meg az idei nyár hét alapvető divatirányzatát. 

A könnyű anyagokból készült nyári NADRÁGKOSZTÜMÖK elegáns megjelenést kölcsönöznek viselőiknek klasszikus, visszafogott változatokban, ha gyengéd – lila, rózsaszín vagy kék – színárnyalatokat választunk. 

A rövidnadrágos változatok vonzóak és romantikusak. 

A nem túl szigorú dresszkódot előíró munkahelyi viseletnek is megfelel a nadrágkosztüm.

Ez a viselet ideális, ugyanis a kosztümkabát jóleső meleget tart a nyárvégi hűvös reggeleken vagy munka utáni esti kiruccanásokon, napközben pedig érvényesülhet az érdekes, divatos top vagy könnyű blúz, melyet alatta viselünk. 

A nyári összeállítások viselhetők sportcipővel, magas talpú szandállal vagy lapos talpú, fűzős cipőkkel és a balettcipővel is.

 Igaz az a mondás is, hogy a nyár nem nyár RUHA nélkül. 

Az utcai stílusú ruhák mindig kényelmesek és praktikusak, ha vékony farmeranyagból vagy akár elegáns szabású, virágmintás anyagokból készülnek, mini, midi vagy maxi változatban. 

Ezek is viselhetők sportcipővel, szandállal vagy stabil, vastag sarkú cipőkkel. 

A stílusos nyári OVERALLOK is tökéletesen beleillenek az utcai stílusba, akár vékony vállpántokkal, fűzővel vagy ujjakkal készülnek, a nyár végi hűvös reggeleken egy könnyű felsővel társítva ideális viselet lehet. 

Ha rövidnadrággal együtt készülnek, és látványos a mintájuk, még divatosabbak. 

Főleg magas talpú szandállal, sportcipővel vagy csoszogóval ideális társítani. 

Ne feledkezzünk meg a modern hátizsákról és az elegáns napszemüvegről sem. 

A praktikum és az elegancia ötvözhető az utcai stílusú BLÚZOK, TOPOK megválasztásánál is. Ha virágmintás vagy absztrakt mintás, babos, csíkos, cégfeliratos, humoros rajzokat ábrázoló trikók, ingek, blúzok, ha kivágott vállúak vagy más romantikus elemeket tartalmaznak, ideálisak mind rövidnadrághoz, mind farmerhez. Ez utóbbi megfelelőbb a hűvösebb napokon. 

A SZOKNYA is egy olyan ruhadarab, ami nem hiányozhat a nyári utcai divatból.

Legyen rövid vagy hosszú, bármilyen szabású vagy anyagú sifon, muszlim, szatén, selyem. Ha farmerből, kötött anyagból vagy bőrből készül, még divatosabb, és egy hűvös nyár végi reggel vagy este is kényelmes viselet. 

A BOMBERDZSEKIK, KARDIGÁNOK és ZAKÓK főleg hűvösebb időben és nyár végi kora reggeleken kellemes kiegészítők. Akár élénk színűek vagy pasztell árnyalatúak, jól találnak mindenhez. A monokromatikus összeállítások ez esetben is a topon vannak. 

Az utcai stílusú öltözet egy nagyon fontos részét a KIEGÉSZÍTŐK képezik, mivel ezek adják meg végül a tónust az öltözék jellegéhez. 

A cipő mindig kényelmes kell legyen, viszont figyelembe kell venni, hogy milyen eseményről van szó. 

Ha napközben sokat járunk, ideális a sportcipő vagy a lapos sarkú szandál. Hogy igényesebb legyen a megjelenésünk, válasszunk vastag sarkú vagy magas talpú szandált. Nagy melegben balettcipőt vagy strandpapucs típusú csoszogót is választhatunk.

Táska helyett viseljünk modern hátizsákocskát, nagy táskát vagy válltáskát. Ne feledkezzünk meg a tükör- vagy színes üvegű napszemüvegről sem.