2020. július 7., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Nem alakult szokványosan a Marosvásárhelyi CSM és a Gyergyószentmiklósi Inter közötti bajnoki teremlabdarúgó-találkozó, és kijelenthetnénk azt is, hogy igazi közönségkényeztető játék volt a második félidőben – ha lett volna közönség. A meccset azonban bántóan üres lelátók előtt játszották, ám a néhány megjelent nézőnek volt miért kapkodnia a fejét.

A mérkőzés szokványosan rajtolt, a jó iskolával rendelkező marosvásárhelyi fiatalok uralták a mezőnyt, ám a kapu előtt hiányoztak azok a játékosok, akik képesek lettek volna a gólszerzésre. És ahogy ilyenkor lenni szokott, az ellentámadó gyergyóiak előbb egy, aztán még egy, és még néhány védelmi hibát kihasználva, szünetben már néggyel vezettek. Mi több, alig rajtolt el a második félidő, már 6-0 volt a javukra. 

Korán lehozta ezért a kapust Kacsó Endre edző, és jól döntött, mert kiderült, hogy a gyergyószentmiklósiak nem tudnak védekezni emberhátrányban, és egy-egy időnként megszerzett labdával sem tudnak élni. Sőt, könnyedén követtek el szabálytalanságokat, ami aztán megbosszulta magát.

Egy ideig sterilnek bizonyultak a CSM emberfölényes támadásai, azonban a 25. percben Nagy Tamás megtörte a jeget, aztán pedig másfél perc alatt három gólt lőttek a házigazdák Luduşan, Kurcsi és Cucuiet révén. Nagyon megzavarta ez a gyergyóiakat, akik – annak ellenére, hogy Gergely egy perccel később kihasználta, hogy labdát veszítettek az öt emberben támadó hazaiak, egyre idegesebbek lettek, szabálytalanságokat és sárga lapokat szedtek össze, így már a 33. percben kisbüntetőt végezhetett el Szabó Zsolt, aki nem hibázott. Aztán ugyanő csökkentette egy távoli lövéssel egyre a különbséget, és egyenlített egy újabb tízméteresből (7-7).

Egy perc sem telt el, és a harmadik tízméterest is elvégezhette Szabó, aki azonban harmadszorra hibázott, és két perccel a vége előtt Ţepeş az üres kapuba csavart saját pályájáról egy ellopott labdából (7-8). Nem maradt sok idő hátra, de nem veszett kárba a második félidei munka. Cucuiet mindjárt az első támadásból ismét egyenlített, aztán az utolsó perc elején Kurcsi is betalált, először juttatva vezetéshez a csapatát a mérkőzés során, éppen jókor (9-8). Az utolsó percben az Inter is öt csatárral játszott, azonban már nem tudta feltörni a marosvásárhelyi védelmet.

A teremlabdarúgó 2. ligában a CSM az év utolsó mérkőzésére Dévára látogat, majd januártól a 2. liga alsóházában folytatja, hisz ezzel a sikerrel 3 pontja van, a többit elvették büntetésül, amiért a klub nem fizette ki a volt játékosait.

Fotó: Nagy Tibor


Jegyzőkönyv

Teremlabdarúgó 2. liga, II. csoport, 9. forduló: Marosvásárhelyi CSM – Gyergyószentmiklósi Inter 9-8 (0-4)
Marosvásárhely, ligeti sportcsarnok, 20 néző. Vezette: Szabó Attila (Székelyudvarhely), Péter József (Sepsiszentgyörgy). Ellenőr: Gabriel Mocean (Aranyosgyéres).
Gólszerzők: Nagy Tamás (25), Luduşan (28.), Kurcsi (28., 40.), Cucuiet (29., 38.), Szabó (33. – tízméteres, 34., 36. – tízméteres), illetve Nagy Zsolt (13., 14., 21.), Gergely (18., 20., 30.), Len (22.), Ţepeş (38.).
Sárga lap: Cucuiet (35.), Szabó (36.), illetve Ţepeş (14.), Gergely (29.), Nagy Zsolt (36.), Portik (36.).
CSM: Adorján – Kurcsi, Szabó, Luduşan, Cucuiet (Şuteu, Ördögh, Groza, Nagy Tamás, Coldea).
Inter: Angi (Portik) – Ţepeş, Berecz, Gergely, Tankó (Len, Nagy Zsolt, Balogh).

Jegyzőkönyv

A teremlabdarúgó 2. liga 2. csoportja 9. fordulójában: Marosvásárhelyi CSM – Gyergyószentmiklósi Inter 9-8. A Kézdivásárhelyi KSE – Dévai West és a Korondi Junior – Gyergyóremetei Kereszthegy mérkőzés lapzárta után fejeződött be. Az előző fordulóban: Dévai West – Korondi Junior 5-7.

Sorsoltak a teremlabdarúgó-Románia-kupában

Kisorsolták a teremlabdarúgó-Románia-kupa nyolcaddöntőinek párosítását. A mérkőzéseket a kiírás szerint február 8-án vagy ennek a dátumnak a környékén rendezik, hacsak a felek meg nem egyeznek egy más időpontban. Ebben a fázisban az 1. ligában szereplő hét csapat mellett a 2. ligában vezető Kézdivásárhelyi KSE volt kiemelt, ezeket a csapatokat egy olyan 2. ligás klubbal sorsolták párba, amely továbbjutott az első körből, vagy most kapcsolódik be a sorozatba. Ebben az utóbbi helyzetben van a Marosvásárhelyi CSM is, amely az előző idényben négyes döntőt játszott a kupában, de egészen más helyzetben van jelenleg. A marosvásárhelyi csapatnak a Dunărea Călăraşi jutott ellenfélül, az egyetlen menetben lejátszott párharcot Marosvásárhelyen rendezik.
A teremlabdarúgó-Románia-kupa nyolcaddöntőinek párosítása: Dévai West – Dévai Autobergamo, Jászvásári Futsal Poli – Galaci United, Gyergyószentmiklósi Inter – Csíkszeredai Imperial Wet, Marosvásárhelyi CSM – Dunărea Călăraşi, Bodzavásári Fortius – Kolozsvári Clujana, Székelykeresztúri Unirea – Kézdivásárhelyi KSE, Karácsonkői Ceahlăul – Székelyudvarhelyi FK, Gyergyóremetei Kereszthegy – Temesvári Informatica.