2020. december 4., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Gitárfesztivál online

A vírus okozta helyzet miatt ismét egyre több kulturális rendezvény marad el, illetve vándorol át online térbe. Nincs ez másként az immár tizedik alkalommal sorra kerülő Novum Generatio Nemzetközi Gitárfesztivál esetében sem, amely ez évben október 30-a és november 3-a között kerül megszervezésre, online eseményként.
A szervező  Marosvásárhelyen még nézők elé tudta vinni a koncertsorozatot (igaz, szabadtéren, nem a Kultúrpalotában), ám a Novum generatio hangversenysorozata a jelenlegi egészségügyi helyzet miatt közönség nélkül kerül megrendezésre, de a koncerteket élő adásban lehet majd követni a Harmonia Cordis Egyesület Facebook-oldalán. A nemzetközi gitárfesztiválon az alábbi előadók lépnek fel.
Október 30-án 19:00 és 21.00 óra között Andrei Tcaciuc (RO), François-Xavier Dangremont (FR) és Mateusz Kowalski (PL) (2nd Eurostrings Competition-győztes).
Október 31-én 19:00 és 21.00 óra között: Lungu Larisa (RO), Cassie Martin (FR) (Eurostrings-művész) és Raphaël Feuillatre (FR).
November 1-jén 19:00 és 21.00 óra között: Babțan-Varga Florian (RO), Cosmin Mariciuc (RO) és Jonas Egholm (DK) (Eurostrings-művész).
November 2-án 19:00 és 21.00 óra között: Beke István Ferenc (RO), Stummer Márton (HU) és Pusztai Antal (HU/AT).
November 3-án 19:00 és 21.00 óra között: Tudor Torge (RO), Duo Celeste (RO) és a Radu Vâlcu Quintet (RO).
A további fellépők koncertjeinek időpontját hamarosan bejelentik: Anton Baranov (RU), Csáki András (HU), Girán Péter (HU), Venti Chiavi Guitar Trio (HU), Duo arTpeggio (HU), Serghei Manaf Group (RO), Artissimo Guitar Duo (RO) és Alexandru Grecu (RO).
A fesztiválra meghívott tanárok: Pavlovits Dávid (HU), Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu (RO) és Kató Árpád (HU).