2020. február 29., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Február 14-ig lehet jelentkezni

Németországi diákmunkára regisztrálhatnak azok a német nyelvet beszélő egyetemisták, akik a nyári szünidő alatt két hónapig Németország területén vállalnának idénymunkát. Egyelőre 30 állást hirdettek meg többnyire vendéglátóiparban, amelyekre már lehet jelentkezni.

A Maros Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség tájékoztatása szerint 18–35 év közötti egyetemisták vehetnek részt a programban, akik nappali tagozaton folytatják tanulmányaikat állami vagy magánegyetemen, és középszinten vagy tökéletesen beszélik a német nyelvet.

A 2020-as évre 30 állást hirdettek meg a szállodaiparban és vendéglátóiparban, valamint a gyorséttermekben, illetve ipari termelésben és szolgáltatások területén.

Azok a Maros megyei lakhellyel rendelkező főiskolai hallgatók vagy a megye valamelyik felsőfokú tanintézményében tanuló diákok, akik részt vennének a programban, a bejegyzés érdekében a Maros Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség keretében tevékenykedő EURES-tanácsadóhoz fordulhatnak Marosvásárhelyen, a Iuliu Maniu utca 2. szám alatti székhelyen. A regisztráció január 13-án kezdődött és február 14-éig tart hétfőtől csütörtökig 10–15.30 óra között, valamint pénteken 10–13 óra között.

A jelentkezésről és a szükséges dokumentumokról bővebb felvilágosítással a 0265/266-553-as vagy a 0265/269-247-es telefonszám 109-es mellékszámán lehet érdeklődni, valamint a www.anofm.ro honlapon – áll az ügynökség tájékoztatásában.