2020. március 30., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A konstancai vereség után alig egy nappal Bukarestben fontos győzelmet aratott Bukarestben, az Agronomia otthonában a marosvásárhelyi Sirius-Mureșul női kosárlabdacsapata, mintegy megbosszulva a kupában, a szintén az Agronomia ellenében elszenvedett kudarcot. Ez a siker elsősorban lélektanilag fontos, hiszen az előző napi vereségen sikerült gyorsan túllépni, másrészt ez a győzelem matematikailag már biztosítja, hogy a Sirius-Mureșul nem végezhet a középszakaszban az alsóház 3. helye alatt, és még van esélye a második helyre is, ha a maradék három mérkőzését megnyeri. Igaz, ez nem lesz könnyű.

Ha Konstancán négy légiós kellett az ellenfél csapatában a Sirius-Mureșul egyszem Brittney Dunbarjával szemben (hiszen Smelser továbbra is sérült), Bukarestben az Agronomia két légiósa már nem volt elég. Ha Ninković és Hawkins szerezte a fővárosiak legtöbb pontját, a marosvásárhelyi csapatban a legeredményesebbek belföldi játékosok voltak, Dunbar ugyanis nem egyénileg játszik, mint sok statisztikavadász társa.

A palánk alatt ezúttal sem tudott érvényesülni a Sirius-Mureșul, a lepattanózásban hatalmas volt a bukaresti fölény, de az eladott labdák tekintetében rekordot döntött a csapat, alig kilenc ilyennel. Ez és a kétpontosok, illetve szabaddobások pontossága segítette a marosvásárhelyieket a sikerhez, hiszen az Agronomia sokkal többet dobhatott kosárra, szabaddobásból is (12-21 volt a személyi hibák aránya), ám csak 27%-ban, a vonaltól pedig alig 45%-ban értékesítették a dobásokat. A kihagyott 13 személyi pedig akár elég lehetett volna az eredmény megfordításához is.

Ma zsinórban a harmadik mérkőzését játssza idegenben a marosvásárhelyi csapat, ezúttal Alexandriába utaznak, majd a középszakaszt két hazai mérkőzés zárja. Szombaton 16 órától a Rapid látogat a Ligetbe, míg március 4-én 18 órától a Kézdivásárhelyi KSE lesz a sportcsarnok vendége.

Cristina Badi 11 pontig jutott az Agronomia elleni mérkőzésen

Fotó: Nagy Tibor (archív)Jegyzőkönyv

Női kosárlabda Nemzeti Liga, alsóház, 9. forduló:

Bukaresti Agronomia – Marosvásárhelyi Sirius-Mureșul 55:63 (22-21, 9-18, 8-8, 16-16)

Bukarest, Agronomia-csarnok, 30 néző. Vezette: Andrei Răileanu (Focșani), Sabina Popa (Bukarest), Laurențiu Antioche (Craiova). Ellenőr: Mircea Martiș (Bukarest).

Agronomia: Ninković 20 pont (5), Hawkins 12, Vilcinschi 7, Chelariu 5, Plavițu 5 (1), Militaru 2, Anastasescu 2, Cristea 2, Ușurelu, Țintar.

Sirius-Mureșul: Mészáros 14 (2), Feiseș 12, Badi 11 (1), Dunbar 11, Gál 9 (3), Ignat-Kleemann 3 (1), Bobar 3, Bokor.