2020. április 8., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Lezajlott a Pénzmágnes – kulcs a gyarapodáshoz című vetélkedő első,

online fordulója, amelyre kétszáznál is több középiskolás jelentkezett Erdély-szerte, de kárpátaljai, illetve vajdasági diákok is megmérettették magukat.

A versenyt a Romániai Magyar Közgazdász Társaság, Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa és a Magyar Mágnás Egyesület, valamint a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem együtt szervezi. Közös céljuk hangsúlyt fektetni az erdélyi magyarok körében a pénzügyi nevelésre. A legjobban teljesítő 20 diák Kolozsváron méri össze tudását november 30-án. Az első helyezett 500, a második 300, a harmadik pedig 200 euróval gazdálkodhat, ezenkívül értékes különdíjakkal is jutalmazzák a komoly felkészülést.

A nyertes diákok Csíkszeredából, Székelyudvarhelyről, Szatmárnémetiből, illetve Marosvásárhelyről, Kolozsvárról és Zentáról érkeznek majd. A döntősök névsora a Pénzmágnes weboldalán megtalálható. A döntőre mindannyiuknak Bitai László Pénzügyi kézikönyv című kötetéből kell felkészülniük, amely megtalálható a www.penzmagnes.ro weboldalon a Tananyag című fülecskére kattintva. A próbatétel három részből áll majd: az első felében egy tesztet kell megoldaniuk a diákoknak, a második rész matematikai-logikai, illetve a verseny végén egy esettanulmányt kell kidolgozniuk, amelyet szakmai zsűri előtt kell megvédeniük. (közlemény)