2021. augusztus 4., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

EKE-turistabál a kolozsvári Kaszinóban

Túravezető-képző Várfalván 

EKE-vár – Elkezdődött az új közösségi ház építése 

Kisbakancs-túra az Uz Bence menedékháznál 

Száznyolcvan éve született dr. Bedő Albert, az EKE első tiszteleti tagja 

Karácsonyi időjárás régen és most – Dr. Rusz Ottilia

A feltételesen ehető gombák 

A Gödemesterháza borvíz

A 2019-es esztendő utolsó Erdélyi Gyopárja látott napvilágot, címlapján Nyisztor Miklós Várakozás című fotográfiájával. Számos eseményről találunk ebben beszámolót, az Erdélyi Kárpát-Egyesület osztályainak tevékenysége mellett országos rendezvényekről is. EKE-turistabál volt a kolozsvári Kaszinóban, túravezető-képzőt tartottak az EKE-várban, ahol elkezdődött a közösségi ház építése is. Az EKE Szatmárnémeti Osztálya huszonötödik születésnapját tartották, és az EKE-napi pályázat egyik nyertese képes beszámolóval köszönte meg az ajándékkirándulást. Túrabeszámolók sora várja az olvasót, hogy elvigye a Csalhóra, az Uz Bence menedékházhoz, vagy éppen Amerikába. Aki a honismeret híve, két világ hatá-rára, a Lovak havasára hivatalos, de megismerhet további székelyföldi Sissi-emlékeket, illetve többet megtudhat arról is, hogy értelmiségi embernek miért erkölcsi csőd új házat építeni. 

A múltba nézve arra láthatunk rá, hogy száznyolcvan éve született dr. Bedő Albert, az EKE első tiszteleti tagja, hogy relikviákkal gazdagodik az EKE múzeuma, de még az egykori karácsonyokra is kitérünk, időjárásunkat vizsgálva. 

Az égen állatövi fényeket láthatunk, a föld alatt borvizek születését, a meleg otthonban pedig gombaismerettel készülhetünk a következő szezonra. Áldott ünnepet, és ne feledjék, jövőre is túratársuk lesz az Erdélyi Gyopár – meglepetéssel gazdagodva. (közlemény)