2020. február 28., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

December 18-án tartotta alakuló ülését a Magyar Nyugdíjasok Klubja. Az eseményre az RMDSZ Maros megyei székháza gyűléstermében került sor. A rendezvényről Gál Évát, az Erdélyi Magyar Baloldal platform elnökét, a klub főszervezőjét kérdeztük.

Fotó: RMDSZ


Gál Éva elmondta, hogy több mint hatvanan jelentek meg a Magyar Nyugdíjasok Klubja alakuló és ismerkedő gyűlésén az RMDSZ Maros megyei székházában. A klub létrejöttét és a rendezvényen részt vevőket Péter Ferenc, a megyei tanács elnöke, az RMDSZ megyei szervezetének elnöke és Kovács Levente megyei ügyvezető elnök köszöntötte, jelen volt Kerekes Károly volt parlamenti képviselő. A klubszervezéssel Szabó Máriát bízták meg. 

A kérdésre, hogy választottak-e vezetőséget, Gál Éva azt válaszolta, hogy akkor választják meg a klub vezetőségét, amikor megfelelő helyiséget kapnak, mert az RMDSZ gyűlésterme már most kicsinek bizonyult, alig fértek be.

– Péter Ferenc elnök megígérte, hogy helyiséget fog nekünk biztosítani, mert a nyugdíjasok igénylik, hogy bejöhessenek társasjátékot játszani, arra is, hogy meghívjunk politikusokat, orvosokat, tanárokat, akik előadásokat tartanak majd a saját szakterületükről. Itt együtt néznék a meccseket vagy a 2020-as sportversenyeket, és követhetnék a magyar válogatott meccseit. Éppen ezért be fogunk szerezni egy televíziót is, és úgy néz ki, hogy januártól beindul a teljes klubtevékenység.

– Hogyan működik a klub?

– Minden szerdán délután 4 órától 6 óráig lehet látogatni a klubot. Nagyon sokan jelezték a jelenlevőkön kívül is, hogy érdekli őket, csak lévén karácsony előtti hét, amíg a szülők munkában voltak, a nagyszülők az unokákkal voltak elfoglalva, de januártól többen leszünk, akik rendszeresen részt veszünk a klubnapokon.

Azt is elmondta, hogy a rendezvényen volt ropi, hűsítő, ásványvíz, Bartha Mariska Szentiványról havasi kiflit hozott. Minden hónapban megünneplik az abban a hónapban születettek születésnapját és a névnapokat is.

– Miből lesz pénz erre? Mennyi a tagdíj?

– Mi három lejt javasoltunk, a tagság öt lejt, hogy legyen pénzünk a rendezvényekre. Az első rendezvényünket az Erdélyi Magyar Baloldallal és a Magyar Nyugdíjasok Klubjával közösen szervezzük. Ez lesz a januári pótszilveszter, amit január második péntekén a Deus Providebit Háznál levő kantinban fogunk megtartani. 
Kapcsolódó cikkek:

Túl a vízen nehéz

2020-02-10 15:16:30 // Mózes Edith

Lezárták a rozoga fahidat Sóváradon