2021. október 27., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Egy éve mutatták be a marosvásárhelyi északnyugati terelőút projektjét

A csúcsforgalomban a Szabadság utcai körforgalomtól az Újgát (Barajului) utcán végig, egészen a marosszentkirályi körforgalomig tehergépkocsik és kamionok között csak araszolva lehet haladni. De nemcsak itt vannak dugók, hanem a város valamennyi ki- és bejáratánál, a központban, mindenütt. A gépkocsivezetők azokat korholják, akik a rendszerváltást követő több mint 30 éven át nem tudták megoldani az infrastruktúra-fejlesztést, a város körgyűrűjének kiépítését, ami a városon kívülre terelné a kamion- és az áthaladó gépkocsiforgalmat. 

Tavaly szeptember elején a választási kampányban reményt villantottak fel a város és a metropoliszövezet lakóiban, amikor aláírták az övezet fejlesztési chartáját, amelyben infrastruktúra-fejlesztéssel és közlekedéssel kapcsolatos beruházásokra vállalkoztak az önkormányzatok. A chartát kezdeményezője, Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke, Soós Zoltán, Marosvásárhely – időközben megválasztott – polgármestere és további tizenegy, a Metropoliszövezet Egyesülethez tartozó önkormányzati vezető írta alá. 

 Az év végéig átadásra kerülő autópálya-csatlakozás a Dózsa György utcába ömleszti a forgalmat

Fotó:  Nagy Tibor


A chartába foglalt négy nagy beruházás közül a legnagyobb a Marosvásárhelytől északnyugatra eső mezőségi körgyűrű megépítése, ami lehetővé teszi Marosvásárhely elkerülését a Nyárádtő és Nagyernye közötti útvonalon. Az út megépítésével kiküszöbölődik a tranzitforgalom Marosvásárhelyen, és könnyebb lesz a közlekedés a Maros északi oldalán fekvő települések lakossága számára.

Emlékeztetőül: a charta második célkitűzése a tömegszállítás kiterjesztése az egész metropoliszövezet területére, a harmadik fejlesztés egy multimodális csomópont kiépítése, amely 2028-ig valósulna meg. A repülőtér, az autópályák és a vasút kereszteződésében létrehozzák a térség első olyan gazdasági csomópontját, amely összeköti a légi, a közúti és a vasúti teherszállítást, s ezzel Marosvásárhely a térség kereskedelmi és közlekedési csomópontjává válna. A negyedik célkitűzésként 100 kilométer kerékpárút kiépítését vetítették elő. 

A terelőút projektjének bemutatásakor elhangzott, hogy az utóbbi 30 év legnagyobb Maros megyei beruházásáról van szó, ami nem egyszerű kerülő út, hanem egy négysávos, biciklisávval ellátott, 25 km-es gyorsforgalmi út lesz, ez Nagyernyénél csatlakozhat a kormány által építendő délkeleti terelőúthoz. Az északnyugati terelőút öt község területén halad át, ahol az eddigi közúti infrastruktúra hiánya miatt megrekedt a gazdasági fejlődés. A beruházás értékét tavaly szeptemberben a tervezett két Maros-híddal és két vasúti híddal, bekötőutakkal együtt 140-150 millió euróra becsülték. 

Soós Zoltántól, Marosvásárhely polgármesterétől, a Metropoliszövezet Egyesület társelnökétől kedden a Népújság arról érdeklődött, hogy egy év elteltével milyen stádiumban van a Nyárádtő–Nagyernye közötti terelőút projektje. A polgármester kijelentette, hogy a projekt Marosvásárhelyre tartozó részét „elindították”. A Metropoliszövezet Egyesület jogilag létrejött ugyan, de még sok akadálynak kell elhárulnia ennek működéséig, és ez hosszabb időbe telik. 

A Maros Megyei Tanács sajtóirodája tájékoztatott, hogy mind Péter Ferenc, mind Soós Zoltán az egyesület vezetőségi tagjai, közösen azon dolgoznak, hogy a megfelelő tanulmányokat előkészítsék erre a projektre. Közös projektről, közös érdekről van szó! Mindenki ugyanazért a célért dolgozik – fogalmazott a sajtófelelős.

A marosvásárhelyi és a környező települések lakóinak, akiknek a nehézkes közúti forgalom megkeseríti a hétköznapjait, nem marad más hátra, mint csúcsidőben araszolni, s kivárni a terv kivitelezését!