2020. július 6., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Júniusról is elhalasztották a labdarúgó-Európa-bajnokság eredetileg márciusra tervezett pótselejtezőit, így a bolgár–magyar és az izlandi–román összecsapást is.

Az európai szövetség (UEFA) közlése szerint a következő lehetséges időpont szeptember 3. és 8., de problémát okozhat, hogy ekkor kezdődne a válogatottak számára a Nemzetek Ligája új idénye is.

A döntést az 55 tagországgal folytatott telefonos konferencián hozta meg az UEFA.

A magyar válogatott március 26-án Bulgária vendége lett volna Szófiában, míg Románia Izlandon lépett volna pályára. A két párharc győztese öt nappal később az Eb-részvételért mérkőzhetett volna. Március 13-án a találkozók időpontját június 4-ére és 9-re módosították, de most ezt a dátumot is továbbcsúsztatták.

A kontinensviadalt, amelynek részben Budapest és Bukarest is házigazdája lesz, a koronavírus-járvány miatt szintén elhalasztották jövő nyárra.

A román labdarúgó-válogatott Izlandon kezdte volna a kétmeccses pótselejtezőt az Eb-részvételért


További döntések 

* törölték az U17-es férfi labdarúgó-Európa-bajnokságot, amelyet Észtországban rendeztek volna, ezzel együtt a román részvétellel is tervezett selejtezős elitkör belgiumi mérkőzéseit, és keresik a megoldást a női Eb svédországi döntő tornájának megrendezésére, beleértve a román érdekeltségű kvalifikációs elitkör magyarországi csoportmeccseit

* nem tettek le az U19-es férfi Európa-bajnokság döntő tornájának a megrendezéséről Észak-Írországban, ennek megfelelően az utolsó selejtezőkör mérkőzéseit is lejátszanák, ellenben az U19-es női Európa-bajnokságot, amelyet Grúziában rendeztek volna meg, törölték a programból, így a román részvétellel is tervezett selejtezős elitkör belgiumi mérkőzéseit sem rendezik meg

* az európai kupasorozatokra érvényes versenyengedélyek kiállítási határidejét meghosszabbították

* az európai kupasorozatok folytatása a nemzeti bajnokságok újraindulását követően lehetséges, az időpont kérdőjeles

* a nyári játékosátigazolási időszakot vagy meghosszabbítják, vagy később nyitják meg

Kapcsolódó cikkek: