2021. október 27., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Ha a májusban négy hét alatt lezavart szükségbajnokságot nem számoljuk, több mint másfél év után játszottak a hétvégén először 4. ligás labdarúgó mérkőzéseket Maros megyében. 2020 márciusában a visszavágókat már nem lehetett megkezdeni a járvány miatt, a 2020–2021-es idény gyakorlatilag kimaradt, így a mostani meccsek az elsők voltak 2019 novembere óta. Talán nem csoda, hogy így  a bajnokságba 18 csapat nevezett be, amelyeket – mint már ismertettük – két kilences csoportba soroltak.

Az első forduló mérkőzései megadták az alaphangot, azok a csapatok, amelyeknek feljutási ambíciói vannak, győzelemmel zárták az első játéknapot. Természetesen még nagyon korai bármilyen következetetést levonni, azonban meglepő az eredmény, amellyel az ACS Marosvásárhely nyerni tudott Nyárádszeredában, még akkor is, ha utóbbi egy alig alakult, fiatal csapat.

Az egykori nagy nevet továbbvinni szándékozó új Marosvásárhelyi ASA, amely a Sziget utcai stadionban rendezi a hazai mérkőzéseit, első hazai találkozóját vasárnap játszotta, és kétgólos különbséggel nyerte.

Eredményjelző

A labdarúgó 4. elitliga 1. fordulójának eredményei:
* I csoport: Marosvásárhelyi ASA – Mezőrücsi Câmpia, Ákosfalvi Napsugár – ACS Szováta 4-3, Marosszentgyörgyi Kinder – Marosoroszfalui Mureșul 3-0, ACS Nyárádszereda – ACS Marosvásárhely 0-13, Marosvásárhelyi ASA – Mezőrücsi Câmpia 2-0.
* II. csoport: CS Radnót – Marosvásárhelyi Academica Transilvania 4-1, Búzásbesenyői Înfrățirea – Marosvásárhelyi Atletic 2-2, Marosludasi Mureșul – Nyárádtői Unirea 2018 II 3-1, Mezőszengyeli Inter – Kerelői Mureșul 3-7.