2022. május 18., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az EMKE Maros megyei szervezete az Erdélyi Magyar Közművelődés Napja (április 12.) tiszteletére ünnepi műsort tartott a Maros Művészegyüttes termében.


Az EMKE Maros megyei szervezete az Erdélyi Magyar Közművelődés Napja (április 12.) tiszteletére ünnepi műsort tartott a Maros Művészegyüttes termében. Rövid visszatekintést és összegzést követően dr. Ábrám Zoltán megyei elnök jelképes köszönetet mondott mindazoknak, akik a közművelődést szolgálják, értékeinek megőrzésén munkálkodnak.

Az ünnepi műsor keretében az országos elnökség részéről oklevélben részesültek néhányan, akik a helyi kis közösségek önszerveződő tevékenységében eredményes munkát vállaltak. EMKE-oklevelet vehetett át Bíró István lelkész, a segesvári közművelődési életben való részvételéért, kiemelten Bethlen Miklós és Kemény János fejedelem szellemisége ápolásáért kifejtett áldozatos tevékenységéért, továbbá Tóth Sándor tanár, közművelődésszervező, a maroslu-dasi Hajdina néptánccsoport vezetője, a néptánc, a népi kultúra értékeinek megőrzése érdekében kifejtett erőfeszítéseiért és Demeter József vállalkozó, lemezlovas, a marosvásárhelyi Jazz&Blues Klub működtetője, elismerésül és biztatásul, hogy a szórakozóhely változatos művészeti és művelődési eseményeknek nyújt otthont.

Az ünnepség keretében Pál-Antal Sándor történész, akadémikus előadást tartott a 350 éve elhunyt Kemény János fejedelemről, közreműködtek az EMKE által működtetett Fagyöngy citeraegyüttes, valamint a marosludasi Hajdina Néptáncegyüttes. Műsorvezető: Ábrám Noémi.

Az EMKE Maros megyei szervezetének sajtószolgálata