2020. február 29., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Zengjen hálaének!

Zengjen hálaének! címmel nyílik fotókiállítás január 26-án, vasárnap déli 12 órától Marosvásárhelyen a Bolyai téri unitárius egyházközség Dersi János termében. A magyar kultúra napja alkalmából szervezett fotókiállításon Budai Antal István fotóművész munkáit lehet megtekinteni, amelyek a marosvásárhelyi egyházi kórustalálkozók történetét és hangulatvilágát elevenítik fel. A fotókiállítást a Marx József fotóklub elnöke, Both Gyula nyitja meg, a rendezvényen részt vevők Szabó Hajnal orgonajátékát hallhatják. A kiállítás szervezője az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács marosvásárhelyi szervezete. 


Restaurálásra váró könyvek 

Január 31-ig tekinthetők meg a Teleki Tékában nyílt kiállításon azok a kiemelt  könyvek, kéziratok, amelyek restaurálásához 2020-ban adománnyal lehet hozzájárulni. 


Kulcsár Béla-emlékkiállítás a várban

A Maros Megyei Múzeum Kulcsár Béla – 90 éve született című tárlata március 15-ig a múzeum várbeli kiállítótermében látogatható. Az emlékkiállítást tavaly decemberben a Kultúrpalotában nyitották meg.


Erdély festészete a két világháború között

A Kultúrpalota II. emeleti jobb szárnyában Erdély festészete a két világháború között címmel nyílt kiállítás magyar, román és szász művészek alkotásaiból. A tárlat 2020 áprilisáig várja a látogatókat.