2020. július 6., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A MOL Fehérvár FC – Mezőkövesd Zsóry FC (az első mérkőzésen: 1-1) és a Budapest Honvéd – MTK Budapest (0-0) párharc is döntetlenről folytatódik kedden a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében. Mindkét találkozót élőben közvetíti az M4 Sport televízió.

A két vidéki együttes abból a szempontból kedvező helyzetben van, hogy közülük bármelyik esik is ki, bajnoki helyezésével még ebben az esetben is jó eséllyel kivívja majd a nemzetközi szereplés lehetőségét. (A fehérváriak a második, a mezőkövesdiek a harmadik helyen állnak.) A két gárda a 19 órakor kezdődő meccsen (TV: M4 Sport) negyedszer találkozik majd ebben az idényben: a borsodiak otthonában mindkétszer döntetlen, míg a fehérvári meccsen hazai siker született.

A fővárosi találkozónak nagyobb a tétje, mivel mindkét csapat számára a kupagyőzelem jelenthet Európa-liga-selejtezős indulást, ugyanis a Honvéd hatodik az OTP Bank Ligában, míg az MTK, a másodosztály feljutója csak a kupából léphet nemzetközi porondra. A 22 órakor kezdődő visszavágó (TV: M4 Sport) különleges lesz, mivel a tavaly novemberben átadott Puskás Arénában ez lesz az első klubok közötti mérkőzés, s egyben az első tétmérkőzés. A kispestiek ezúttal azért nem használhatják a Bozsik Stadion építése alatt megszokott ideiglenes otthonukat, az Új Hidegkuti Nándor Stadiont, mert az éppen az MTK létesítménye.

Az ideiglenes szabályok értelmében a Magyar Kupában is öt cserelehetősége van a csapatoknak, de ha hosszabbításra kerül sor, akkor a trénerek egy hatodik lehetőséget is kapnak.

A finálét június 3-án, a Puskás Arénában rendezik, 21 órától.


Kétmeccses eltiltást kapott Kuttor Attila

Két Magyar Kupa-mérkőzésre szóló eltiltást kapott a Mezőkövesd labdarúgócsapatának vezetőedzője. Kuttor Attila a MOL Fehérvár FC ellen szombaton játszott Magyar Kupa-elődöntőn kritizálta a játékvezető egyik ítéletét, ezért piros lapot kapott, és el kellett hagynia a kispadot.

Kapcsolódó cikkek: