2020. április 2., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az idén is folytatja nagy sikerű történelmi tárgyú előadásait a Kós Károly Akadémia Alapítvány Marosvásárhelyen.

Az idén is folytatja nagy sikerű történelmi tárgyú előadásait a Kós Károly Akadémia Alapítvány Marosvásárhelyen. Az Erdély a huszadik században elnevezésű 2013-as előadás-sorozat után ez évben a Kárpát-medencei népek demográfiai változásait mutatják be a magyar honfoglalást megelőző időszaktól napjainkig. Az akadémia kezdeményezésének célja, hogy Kós Károly szellemiségét követve, megteremtse az erdélyi magyar történelmi gondolkodás fontos, tudományos igényű fórumát Marosvásárhelyen.

A januártól novemberig tartó, tizenöt előadást magába foglaló sorozat keretében a jelenkori magyar történelemkutatás olyan kiváló magyarországi és erdélyi képviselői tartanak előadást, mint Bálint Csanád, Tóth Endre, Fodor István, Hermann Gusztáv Mihály, Zsoldos Attila, Gebei Sándor, Kalmár János, Kövér György, Pap József, Szász Zoltán, Gyáni Gábor, Romsics Ignác, Paksa Rudolf, Kállai Ernő és Bárdi Nándor.

A sorozat első előadására január 16-án, csütörtökön du. 5 órától kerül sor a marosvásárhelyi Bernády Házban (Horea u. 6 sz.), amelyen Bálint Csanád egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja A Kárpát-medence népei a honfoglalás előtt címmel tart előadást.