2020. szeptember 24., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Kevesebb repülőjárat Budapestre 

Augusztus 3-tól, hétfőtől csak heti háromszor indít járatokat Marosvásárhely és Budapest között a WizzAir légitársaság. Eddig napi rendszerességgel lehetett a magyar fővárosba repülni a Transilvania repülőtérről. A járatszám csökkentését a koronavírus-járvány miatt jelentősen megcsappant utaslétszám indokolta. Augusztus 13-ától újraindulnak a törökországi charterjáratok. Heti egy alkalommal lehet majd Antalyába repülni, de a járatokon kizárólag az előzőleg lefoglalt turisztikai csomagok tulajdonosai utazhatnak. 


Autótúra oldtimerekkel 

Az európai oldtimer autók fesztiválja keretében jövő hét végén, augusztus 15-én, szombaton és 16-án, vasárnap kastélytúrát szerveznek. Az érdekeltek 10-éig iratkozhatnak fel. A találkozó a gernyeszegi Teleki-kastély udvarán lesz augusztus 15-én. 16-án innen indulnak túrára a régi autókkal, megállnak a marosszentgyörgyi Máriafi-kastélynál, a nagyernyei Bálintitt-kastélynál, a sáromberki Teleki-kastélynál, felkeresik a vajdaszentiványi Zichy-kastélyt és az abafájai Huszár-kastély romjait, majd a marosvécsi kastélynál tett látogatás után visszatérnek Gernyeszegre. 


Egylejes könyvek vására 

Augusztus 15-én, jövő hét szombatján 10 órától 13 óráig újra megtartják az egylejes könyvek vásárát a marosvásárhelyi Arató utca 6. szám alatti Góbé Antikváriumban. 


Új rövid terápiás program a Bonus Pastornál 

A Bonus Pastor Alapítvány a júliusi programjára való túljelentkezés miatt az augusztus 31.– szeptember 11. közötti időszakra újabb rövid terápiás programot hirdet szabadulni vágyó szenvedélybetegek és hozzátartozók számára. Várják azok jelentkezését, akik változtatni szeretnének alkohol-, játék- vagy társfüggőségükkel terhelt életmódjukon. Az alkalom jó lehetőséget nyújt az egyéni és a kapcsolati gyógyulásra. Jelentkezni, további részletek felől érdeklődni marosvásárhelyiek és környékbeliek számára Adorján Évánál lehet a 0743-039-255-ös telefonszámon.


A lazítás fesztiválja

A marosvásárhelyi Shopping City teraszán augusztus 6–10. között a lazítás fesztiváljára várják az érdeklődőket. A látogatók különféle frissítő finomságokat – egyebek mellett koktélokat, fagylaltokat és palacsintaféléket – kóstolhatnak, a szünidős hangulatot kellemes zene és szappanbuborékok teremtik meg. A szervezők betartják a járványügyi előírásokat, beleértve a távolságtartás szabályait. További részletek a Shopping City Marosvásárhely honlapján, Facebook- és Instagram-oldalán találhatók. 


Rongálás és megfélemlítés 

Augusztus elsején a mezőrücsi rendőrök 24 órára őrizetbe vettek egy rongálással gyanúsított férfit. A rendőrséghez érkezett bejelentés szerint a 35 éves, megyeszékhelyi illető július 31-én este egy marosszentannai kereskedelmi társaság székhelyén ittas állapotban garázdálkodott, több ablakot betört, és egy háztartási gépet is tönkretett, megfélemlítve a helyszínen tartózkodókat. Az okozott kár 8000 lej volt, ezt az összeget sikerült megszerezni, és a megkárosított félnek átadni. Az ügy kivizsgálása folytatódik.