2019. január 17., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A „Tarts velünk!” kirándulótársaság közel kétszáz tagja  – szépkorúak és nem csak – január 25-én a Grand Lionban tartotta a pótszilvesztert. 


A „Tarts velünk!” kirándulótársaság közel kétszáz tagja  – szépkorúak és nem csak – január 25-én a Grand Lionban tartotta a pótszilvesztert. 
Évek óta létezik Marosvásárhelyen ez a kiránduló társaság, akiket Bárdosi Ilike nyugalmazott tanítónő számon tart és káprázatos kirándulásokon vezet el Erdély egy-egy ismertebb vagy kevésbé ismert tájegységébe, városába. 
Az aprólékosan kidolgozott útvonalak rengeteg ismerettel gazdagítják a résztvevőket, de nagy szerepük van a közösségépítésben is. Valahányszor meglátogatunk egy-egy emlékhelyet – például Nyergestető, Kisbacon –, a kopjafáknál, szobroknál virágcsokrokat helyezünk el, s egy-egy verses emlékezéssel rójuk le hálánkat elődeink előtt. Ha szerényen is, de segítünk a szórványban élő enyedi diákokon. Az idei első gyűjtésünket Robikának, az angliai műtétre készülő kisfiúnak  ajánlottuk fel. 
A szombati „fergeteges forgatag” azzal kezdődött, hogy a tanító néni emlékeztetett egy Wass Albert-verssel az elmúlt hét eseményeire: a magyar kultúra napjára, az anyanyelv ápolásának fontosságára, az ökumenikus imahétre, amely az összefogásra  és összetartozásra figyelmeztet. Összejövetelünk meglepetésben is bővelkedett, nótázásban, gazdag és ízletes menüben, remek tánczenében, sok-sok nevetésben, jókedvben. 
Micsoda buli volt! Köszönjük! 
Szászné Magyari Anikó