2020. július 6., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A FlixBus járatai külföldre

Több mint 15 városból indulnak ismét zöld buszok Budapestre és Bécsbe. Kolozsvár, Marosvásárhely, Székelyudvarhely, Csíkszereda, Arad, Temesvár és Nagyvárad is újra a FlixBus hálózatában van.


Június 25-től ismét útra kelnek a FlixBus járatai Erdélyből. A mobilitási szolgáltató új higiéniai irányelvekkel indítja újra a járatokat. Románia nyugati részének több mint 15 városából lehet zöld távolsági busszal utazni Budapestre, illetve Bécsbe. Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagyvárad, Csíkszereda és Székelyudvarhely is azok között a települések között van, ahova visszatért a FlixBus, heti öt közvetlen éjszakai busszal a magyar és az osztrák fővárosba – tájékoztatott Miklósy Boglárka sajtószóvivő. A FlixBus a növekvő utasigényekkel párhuzamosan szeretné tovább bővíteni a régióból elérhető összeköttetések számát a következő hetekben. Júliustól Románia városaiból már közel 50 európai célállomásra biztosít utazási lehetőséget a vállalat. „Csapatunk az elmúlt időszakot többek közt arra használta, hogy új higiéniai irányelveket alakítson ki, amik lehetővé teszik az utazók számára, hogy biztonságosan közlekedjenek távolsági busszal a jelenlegi helyzetben is” – mondta Arany László regionális ügyvezető igazgató.

Higiéniai intézkedések – kötelező maszkviselés az utazás alatt 

A tevékenység újraindításával párhuzamosan a FlixBus új, átfogó higiéniai és biztonsági intézkedéseket vezet be. A távolsági buszokat alaposan fertőtlenítik minden utazás után, az utasok az érintésmentes jegyellenőrzést követően felszálláskor fertőtleníteni tudják a kezüket a buszon elhelyezett szerrel. A megállókban várakozókat arra kéri a vállalat, hogy tartsák az általánosan elvárt, legalább másfél méteres távolságot egymástól. A szájat és orrot eltakaró maszk viselése a felszállástól kezdve az utazás teljes időtartamán keresztül egészen a leszállásig kötelező. A szabályokat a buszvezetők ismertetik felszálláskor, illetve a vállalat weboldalán is megtalálhatók. Arra kérik az utasokat, hogy csak akkor utazzanak, ha semmilyen tünetük nincs. A lemondási feltételeknek köszönhetően az utazások rugalmasan módosíthatók. 


Ellenőrizni kell az érintett országok beutazási feltételeit

A cég vezetősége arra kéri a határokon keresztül utazó ügyfeleket, hogy indulás előtt minden esetben ellenőrizzék az utazás során érintett országok beutazási feltételeit. Románia mellett például Németországban, Ausztriában, Franciaországban, Portugáliában, Lengyelországban, Magyarországon, Bulgáriában, Horvátországban, Csehországban, Szlovákiában, Olaszországban, Svédországban és Dániában is újra elérhető a FlixBus szolgáltatása. A FlixBus egy európai mobilitási szolgáltató, amely 2013 óta kínál alternatív, kényelmes, megfizethető és környezetbarát utazási lehetőséget. Az intelligens hálózatfejlesztésnek és a legkorszerűbb technológiai háttérnek köszönhetően a FlixBus Európa legkiterjedtebb távolsági buszhálózatát alakította ki, ami 2.500 célállomást köt össze 30 országban. 

A Németországban alapított startup helyi kis- és középvállalkozásokkal együttműködve ötvözi a minőséget és a tapasztalatot. A FlixBus nemzetközileg is egyedülálló üzleti modellt használva szállít több millió utast Európa-szerte és kínál több ezer munkahelyet az iparágban.
Kapcsolódó cikkek: