2019. szeptember 24., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Nem véletlenül kapta ezt a címet a Bolyai Farkas Elméleti Líceum idei gólyabálja, ugyanis az esemény helyszíne, a Kultúrpalota idén 100 éves, témája pedig a mese és a varázslat volt.


 

Nem véletlenül kapta ezt a címet a Bolyai Farkas Elméleti Líceum idei gólyabálja, ugyanis az esemény helyszíne, a Kultúrpalota idén 100 éves, témája pedig a mese és a varázslat volt. Az idén 20. alkalommal megrendezett gólyabálon is sokan voltak kíváncsiak a gólyák szereplésére, zsúfolásig megtelt a nézőtér.

A program elején a műsorvezetők, Róbert király és Anna királyné bevezették a nézőket az események hátterébe, tudatták velük, hogy a palotában egy szellem lakik, aki a gólyákat mesehősökké varázsolta. Közöttük volt Süsü sárkány, Alíz Csodaországból, Jázmin és nem utolsósorban Mátyás király. A varázslat megtöréséhez a gólyáknak három próbatételen kellett átesniük. Ezt követően közös táncprodukcióval rukkoltak elő a mesehősök, majd mindenki kis videófelvételen mutatkozott be. Ezután a párok léptek színpadra és egy-egy rövid jelenetet adtak elő, mindenki a mesehősét elevenítette meg.

A gólyáknak a kreativitásukat is felszínre kellett hozniuk, ugyanis a meglepetésfeladat során kölönböző helyzetekben kellett helyt állniuk a mesehősöknek. Az improvizációs feladat révén mindenki egy másik mesefigura szerepébe illeszkedett be kisebb-nagyobb sikerrel, de ez annál inkább szórakoztatta a közönség soraiban ülő diákokat. Utána, harmadik próbatételként, a már megszokott, általános műveltségről számot adó kérdések következtek. Minden gólyának 10 másodperce volt az adott kérdésre a választ megadni.

Mielőtt a várva várt eredményt kihirdették volna, esélyt kaptak a szervező diákok is bemutatkozni a színpadon, ugyanis a mesefigurák utoljára a mentoraikkal való közös produkció során is bizonyíthatták tehetségüket. A színpadra nemcsak bolyais diákok léptek fel, hanem azok is, akik már ellballagtak a líceumból, de részt vettek a versenyzők felkészítésében. Amíg a zsűri meghozta a döntését, a hagyományhoz híven a kilencedikes gólyák fogadalmat tettek.

Végül kihirdették az eredményt: a népszerűségdíjat Fall Beátának és Fodor Bencének ítélték oda, a harmadik helyen végzett Mátyás Katalin és Pál Endre, második lett Szabó Ágnes és Madaras Hunor. A 2013/2014-es tanév bálkirálynője Bende Szende, bálkirálya Böjthe Róbert.

Miután megszűnt a varázslat, az ünneplés sem maradhatott el, éjfélig tartó buli következett az Ifjúsági Klubban.