2019. szeptember 24., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Régóta hagyomány a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceumban a pedagógusok és diákok közti mérkőzés.


Régóta hagyomány a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceumban a pedagógusok és diákok közti mérkőzés, amely az idén sem maradhatott el, hiszen már napok óta színes, örömmel és meglepetésekkel teli hagyományőrző tanár–diák labdarúgó-mérkőzéseknek lehettünk tanúi a Fülöp Györgyről elnevezett sportbázison.
A találkozók során láthattunk szép egyéni teljesítményeket, gyors összjátékot, pontos passzokat, parádés védéseket, ugyanakkor ordító gólhelyzeteket, akár pontatlan lövéseket is, de összességében izgalmas összecsapások voltak. A hangulat néha olyan lett, akár egy profi sportmérkőzésen, a kialakult szurkolótáborok nagy erővel biztatták az együtteseket.
Egy ilyen esemény azonban nem csak a labdarúgásról szólt, ugyanis a meccsek előtt és után, valamint a „nagyszünetben” színvonalas táncbemutatók következtek. Több táncstílust ismerhettünk meg, voltak egyéni, illetve csoportos bemutatók is. 
Az elmúlt csütörtökön jelen voltunk a XII. E osztály (osztály-főnök: Mátéfi István) végzősei és a tanárok kiváló hangulatú összecsapásán. Az Albertini Zoltán (testnevelés), Jakab Barna (test-nevelés), Bálint Júlia (testnevelés), Enyedi Csaba (vallás), Mátéfi István (matematika), Szőcs Imre (román nyelv), Ferenczi Barna (laboráns) és Szucher Ervin (újságíró) alkotta tanári gárda hősiesen küzdött, de nem állhattak ellen a diákok összehangolt játékának, így 5-0-s végeredmény alakult ki a pályán a dicséretesen irányító Varó Norbert (Nono) vezette tanulók javára. 
Az Udvarhelyi Tímea – Kiss Gergő táncosok által elképzelt és kialakított koreográfia minden elismerést megérdemelt, a mazsorettek jelesen alakítottak, mindenkinek felejthetetlen emlék marad a rendezvény, amelyre sokan voltak kíváncsiak.